lijkt me juist gezond om na 3 uur weer wat te eten . Motortje moet wel blijven werken. Dan beter iets minder grote porties maar wel elke 2/3 uur iets eten.
Volle melk aanlengen met water maakt geen halfvolle melk! En zéker niet in een 1 op 1 verhouding. Van jouw papje is quasi de helft gewoon water, dus geen wonder dat het niet zo goed vult. Ik maak voor mezelf een portie havermoutpap van een half glas biohavermout (komt overeen met +/- 5 eetlepels) en net geen anderhalf glas melk (kleine 200cc melk). Qua verhouding 1 deel havermout op 2,5 delen melk. Verder geen toevoegingen. Ik drink er een glas melk bij. Als ik dit om 7u-7u30 neem, kom ik zonder honger tot mijn lunchpauze om 12u30. Ik drink tussendoor op mijn werk dan enkel water of thee.
Het zou zelfs ongezond zijn als je om 12 uur niet beginnende trek gaat krijgen als je tussen 9 en 12 niks meer gegeten hebt...... Dat is zelfs al een lange tijd! Elke 2 uur iets eten is gezonder voor je suikerspiegel e.d. en dan gewoon minder grtoe hoeveelheden. De snelheid waarmee je eet of naar binnen schrokt in sommige gevallen is ook nog een ding. Hoeveel mensen wel niet een schaaltje yoghurt oid binnen een minuut op hebben... een kleinere lepel gebruiken kan dus ook helpen....
Van havermout krijg je een koolhydraten piek. Die daarna te snel daalt. Daardoor kan je vrij snel weer honger krijgen. Maar aan de andere kant is het normaal om na drie uur weer trek te krijgen. Dus dan kan je een tussendoortje nemen. Fruit ofzo.
In havermout zit een stofje wat er voor zorgt dat er geen piek ontstaat. Het stofje staat op het pak. Ik gooi het altijd in een weckpot dus heb geen pak meer om te kijken hoe het heet Als ik het maak dan doe ik het met 250 ml melk, 6 eetlepels havermout en een handje rozijnen. Dan krijg je een soort rijst met rozijnen van vroeger, maar dan gezonder
Ik vind er niks mis mee dat je na drie uur weer honger hebt. Dus gewoon eten. Zelf maak ik regelmatig overnight oats. Ik zet 50 gram havermout met 120 ml amandelmelk en een beetje kaneel een avond van de voren in de koelkast. 's morgens een appeltje en rozijntjes erbij...lekker hoor. Amandelmelk is al wat zoeter dus dan kun je de zoetstof weglaten (ik pak meestal ook nog ongezoete amandelmelk)
Havermout zorgt voor hele gelijkmatige bloedsuikers en is bijzonder geschikt voor dames met zwangerschapsdiabetes. Zelf doe ik er noten en fruit doorheen, een appel of blauwe bessen.
Vandaag rozijnen en kaneel toegevoegd en de stevia weggelaten. Was erg lekker. Had ontbeten om 8.30u en om 12u trek. Lees nu in jullie reacties dat het qua tijd wel netjes is. Daarom ook gewoon netjes op tijd gelunched. Drink smorgens nog wel 2 koppen koffie met melk, maar geen snacks meer. Thanks voor jullie tips en het meedenken!
Maar op puur ontbijt, lunch en avondeten redt niemand het. Dan ett je waarschijnlijk tijdens de maaltijd erg veel en heb je tussendoor trek. Gewoon wat fruit tussendoor kan prima, maakt alle maaltijden ook wat kleiner en zorgt dat je tussendoor geen snack-zin krijgt. Ook voor je bloedsuiker veel beter om 5 of 6 eetmomenten te hebben ipv 3.
Ik heb het 1x gemaakt voor ons zoontje Waarschijnlijk verkeerd? Had melk gekookt en dat met havermout gemengd. Maar t was net kots 🙈
Oeh heerlijk! Ik ontbeet bijna niet, nu maak ik elke ochtend havermout klaar. Ik doe alleen 100 ml melk 4 scheppen havermout 1 appel en wat kaneel en soms ipv een appel een banaan. En ik zit mega vol. Sterker nog soms laat ik echt wat staan ( net zoals vanmorgen )
Maar koken hoeft dus niet? Gewoon koude melk in een kom doen..havermout erbij en evt noten /fruit en dan eten?