Hoe lang kun je bereid eten in de koelkast bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door Khlo, 6 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi dames,

    Ik ben best iemand die snel iets weggooit... Soep heb ik gisteren gemaakt, staat in koelkast. Kan ik die morgen nog eten? En als ik vandaag chili con carne maak, zou deze dinsdag nog goed zijn? Heb vandaag nl veel tijd om te koken haha.

    Wie o wie weet dit?

    Dank je!
     
  2. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    Volgens mij kan je de meeste dingen wel twee dagen bewaren, maar ik ben net zoals jij. Ik bewaar bereid eten liever niet te lang. Dus we eten iets twee dagen na elkaar, of het restant gaat de vriezer in.
    Weggooien doen we inmiddels niet vaak meer.
     
  3. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik bewaar het 1 dag dus de volgende dag zou ik het alleen nog eten.
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    beetje afhankelijk van wat het is...iets met kip echt maximaal 1dag. Soep durf ik wel 2 dagen en chili ook wel hoor.
     
  5. tresje

    tresje Fanatiek lid

    13 jun 2011
    2.414
    0
    36
    Ik bewaar het 2 dagen..daarna gaat het weg
     
  6. mei2013mama

    mei2013mama Actief lid

    11 jul 2013
    181
    0
    0
    In principe maximaal 2 dagen, maar het komt wel eens voor dat het er 3 zijn. Dat probeer ik te voorkomen door het in te vriezen maar soms is het nu eenmaal zo. En bij eten als macaroni ofzo durf ik dat ook wel aan. Nooit ziek van geworden.
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit. Kip durf ik eigenlijk niet eens te bewaren in de koelkast, vegetarische gerechten veel langer.
     
  8. w03z3l

    w03z3l Bekend lid

    1 sep 2014
    695
    0
    0
    In principe geld voor alle zelf bereide maaltijden max 2 dagen in de koelkast. Maar als je je daar eigenlijk niet zo prettig bij voelt, is het dan geen optie om het in de vriezer te gooien?
    Dat doe ik ook vaak met 'restjes'. Gaan de vriezer in, de volgende dag eten we wat anders en de dag erna zet ik het 's ochtends in de koelkast en is het 's avonds ontdooid...
     
  9. Bambi93

    Bambi93 Fanatiek lid

    4 apr 2013
    1.173
    0
    36
    Volgens mijn cursus voedingsleer

    Iets met vlees Max 72 uur.
    Iets met Vis max 48 uur.
    Groenten tot 5 dagen
     
  10. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Soep blijft hier rustig staan tot ie zuur is. Dat duurt meestal wel een aantal dagen.

    Ik maak meestal 4 liter ofzo ineens. Ik let er wel speciaal op dat ik er geen melk of room in doe.

    Al de rest van overschotjes: tot het op is of tot er schimmel op staat.
    Vlees dat nog niet gebakken is: 2 dagen. Maar dan wel absoluut in de koelkast.
     
  11. Danielle1987

    Danielle1987 Fanatiek lid

    13 jan 2015
    1.437
    46
    48
    Vrouw
    Persoonlijk begeleider verstandelijkgehandicaptenz
    Amersfoort
    Soep staat hier ook tot hij niet meer goed ruikt hoor.

    En dat geld ook voor ander eten ik ruik gewoon als ik denk nou dat is niks meer gaat het weg
     
  12. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.169
    10.677
    113
    Ik houd Max 3 dagen aan voor de meeste restjes (vlees/kip/groente en soepen), vis zou ik idd Max 2 dagen doen. Een pan droge rijst daarentegen gebruiken we wel wat langer, een dag of 5. Manlief eet weleens oudere restjes als ik t niet uit de koelkast heb gehaald, gaat eigenlijk altijd wel goed.
     
  13. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    1-2 dagen max.
     
  14. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    2.023
    3.257
    113
    Wow wat gooien jullie dingen snel weg! Een pan soep staat hier echt wel eens 3 of 4 dagen in de koelkast, als je hem snel terugkoelt is dat echt geen probleem. En ook dingen als chili en amcaroni zijn na drie dagen nog prima. Ook als er (klaargemaakte, en dus gare!!!) kip in zit. Wat ontzettend zonde om zoveel goed eten weg te gooien:(
     
  15. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt!! Ik hou de voedingsleer maar aan haha. Soep heb ik ingevroren :)
     
  16. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Ja soep kan rustig 3 dagen hoor ff laten koken en dan kun je het rustig eten
    Ook de chili concarne kun je als je het vandaag maakt rustig dinsdag eten.
    na bereiden gelijk laten afkoelen en zsm in de koelkast dan is het geen probleem hoor!! eetse!
     
  17. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik vind het echt niet meer lekker smaken als ik eten 2 dagen of zelfs langer bewaar.. En ik heb een hekel aan ziek worden dus gaat het voor de zekerheid na 1 dag bewaren weg.
     
  18. jara

    jara Bekend lid

    4 sep 2006
    878
    4
    18

    Hier ook. Ik heb vertrouwen in m'n eigen zintuigen en als het onverhoopt niet helemaal goed meer blijkt te zijn proef je dat echt snel genoeg. In het ergste geval ben ik er een dag/nacht beroerd van (maar dat is me nog nooit overkomen). Ik vind het echt zonde als ik zie hoe snel er er eten weggegooid wordt.
     
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.158
    35.814
    113
    Zonde kan zijn, maar ik weet hoe ziek je kunt worden van voedselvergiftiging en met name van salmonella, dus daar neem ik geen enkel risico mee. Het liefst bewaar ik het 1 dag, gekookte aardappels etc om op te bakken wel eens 2 dagen.
     
  20. mnonc

    mnonc Fanatiek lid

    9 mrt 2012
    2.589
    0
    0
    max 2 dagen doe ik zelf.
     

Deel Deze Pagina