Ik zal volgende week eens informeren bij onze buurtbakker voor ander brood, tot die tijd laat ik dat even voor wat het is. Ook geen soja? Dat heb ik nog niet eerder gehoord. Ja, meestal stuit dat op verzet, probeert hij zich fanatiek van me af te duwen en ontspant niet. Slapen doet hij er in ieder geval niet in. Vanavond was hij wakker vanaf 17u tot 22u. Goed gelet op slaapsignalen, met de vaste routines in bed gelegd, maar tot 2 keer toe lag hij 3 kwartier later nog geluiden te maken, die steeds ontevredener werden. Je zou zeggen dat het toch saai is, ingebakerd in bed in een rustige slaapkamer, zonder veel extra geluid (wij sluipen op onze tenen door het huis als hij slaapt of moet gaan slapen), maar toch gaf hij zich niet zomaar over aan de slaap. Ben benieuwd of ik hem na de eerste nachtvoeding nu slapend weg kan leggen (en wanneer hij weer wakker wordt)...
Voor een groot deel herkenbaar! Heel zwaar is het en ik vind het ontzettend rot voor je. Hier gaat het inmiddels stukken beter (zoontje is vijf maanden), maar veel slaapt hij nog steeds niet en huilt gauw. Het commentaar van de omgeving is dat we hem teveel verwennen en hem moeten laten huilen. Dit heb ik nooit gedaan en ga ik ook niet doen. Blij toe, want ik merk wel vooruitgang. Helaas hier ook vaak drie keer een half uurtje slapen. Op de arm of samen op bed slaapt hij langer. Frustrerende is wel dat hij op kdv dus super veel slaapt, maar daar bakeren ze hem wel helemaal in terwijl wij dit niet meer doen (ik vond dit met de hitte akelig). Wat ik nog mis in de al gegeven adviezen is dragen (in doek of zak)! Dat hielp en helpt zoveel! Hij kan nog rondkijken als hij wil maar is tegelijkertijd beschermd tegen teveel prikkels. Hij ervaart geborgenheid, slaapt dan wél en het ondersteunt in het ontwikkelen van een goed slaapritme. Ook is het fijn voor de reflux. Bovendien werd onze zoon hierdoor een stuk rustiger en ging hij daardoor 's nachts ook beter slapen. Wat mij tenslotte hielp is accepteren dat onze zoon nu eenmaal meer aandacht nodig heeft. Hierdoor ben ik het voor een groot deel 'normaal' gaan vinden. Mijn omgeving 'herinnert' me eraan dat het niet normaal is met hun kansloze opmerkingen Sterkte en hou vol!
Och, nu lees ik hierboven dat je de draagdoek wel al eens hebt geprobeerd. Sorry! Hier trouwens ook altijd even verzet maar na een stukje wandelen of wiegen ontspant hij.
Het ligt er echt aan hoe hij zich voelt, soms vindt hij de draagdoek prima en kijkt lekker wat om zich heen, maar vaak begint hij zich al snel af te zetten en gaat hij klagen. Ik heb het geprobeerd op verschillende momenten. Jammer, want dan zou ik mijn handen wat vaker leeg hebben. Huishouden e.d. is soms echt onmogelijk.
Veel sterkte, erg herkenbaar allemaal. Ik heb ook koemelkvrij gegeten, om kma uit te sluiten. Het viel mij erg mee. De draagdoek was hier een wondermiddel. Soms, als ze erg onrustig was verzette ze zich ook wel eens. Ik ging dan buiten wandelen, stug doorlopen en dan sliep ze als een blok. In de kinderwagen sliep ze nooit.
Hier hielp t in de draagdoek, zonmehoedje over haar ogen en wandelen. Stipt elke keer wanneer ze haar eerste vermoeidheidssignaal liet zien. Rond die leeftijd was het 1-1,5u wakker zijn tussendoor. Idd ook denken aan KMA en soja ook laten staan. Ik had binnen 2 dagen een tevreden baby. Reflux kan ook veroorzaakt worden door KMA
Je hoeft op dit moment niet soja volledig uit je dieet te laten, maar het is wel van belang dat je koemelk niet gaat vervangen door soja. Als er sprake is van koemelk allergie is er een hele grote kans op soja allergie, omdat de koemelkeiwitten en soja eiwitten heel erg op elkaar lijken. Bij de bakker ook even vragen om brood zonder broodverbeteraar. In broodverbeteraar zit namelijk koemelk.
Als ik je verhaal lees, ga ik zo weer jaren terug in de tijd... Onze oudste heeft ook zóveel gehuild. En hoewel ik soms nog wel eens twijfel (was het toch kma/reflux/iets anders?) weet ik eigenlijk wel zeker dat het 'gewoon' overprikkeling is geweest. Daar is helaas behalve heel veel rust niet zoveel aan te doen... Probeer je voor te stellen hoe het over een paar jaar is, als je kindje gewoon lekker rondstapt, kletst en nog steeds super nieuwsgierig is naar de wereld. Het lijkt nog een eeuwigheid ver weg, maar het komt écht steeds dichterbij! En tot die tijd...rustig blijven en je vaak genoeg af laten lossen. Wil iemand niet eens een nachtje oppassen? Of een middagje zodat je een extra tukkie kunt doen? Neem alle hulp aan die je krijgen kunt, je kindje heeft er ook niets aan als jij oververmoeid raakt.
Zodra hij niets kan zien in de draagdoek, gaat hij zijn hoofd wild bewegen. Net een uur rondgelopen met de draagdoek, hij heeft 10 minuutjes geslapen (nadat hij al 6 uur wakker was...). We zijn heel oplettend voor de vermoeidheidssignalen. Op een goede dag slaapt hij dan ook vlot (ingebakerd). Op een dag als vandaag begint het krijsen al zodra hij zijn matras raakt. De tijd dat 't wél lekker gaat lopen... daar durf ik nog niet aan te denken, want stel dat dat niet zo is... Aflossen hebben we de eerste 6 weken gedaan. Nu zo weinig mogelijk, want voor anderen is het ook niet leuk om op een slechte dag op hem te passen en hij heeft al zo veel prikkels in die twee dagen kdv dat we de rest zo rustig mogelijk willen houden. Verder is kolven niet mijn hobby, dus als ik live kan voeden, doe ik dat.
Hier werkte het dragen om te slapen rond 3,5mnd niet zo goed meer. Toen in bedje met stofzuigergeluid (eerst stofzuiger, daarna cd met dat geluid). En het moest helemaal donker zijn. Echt bij het aller eerste signaal naar boven. Buik slapen was ook de enige houding wat werkte.
Wij hebben (denk ik) geen huilbaby maar ook geen makkelijke. Ze heeft ook reflux en is bijna 5 maanden. Draagdoek wil ze ook absoluut niet meer in slapen en gaat zich afzetten omdat ze niks ziet dus ik herken je verhaal. Wat hier helpt tegen het krijsen in bed is een ritueeltje en daar de tijd voor nemen. Ook praat ik heel veel tegen haar, vooral tijdens het neerleggen zodat ze afgeleid is. Ik lees veel boekjes voor, dat vindt ze prachtig en dan houdt ze op met huilen. Ik ga er naast liggen en blijf praten tot ze helemaal rustig is. Ze slaapt op haar buik dus leg haar al standaard niet meer op dr rug neer. Soms masseer/kriebel ik ook nog haar ruggetje
Graag gedaan. Als je ergens tegen aan loopt kwa voeding, geef een gil. Ik heb, net als diverse andere dames, ervaring in koemelk vrij eten/koken.
Vandaag is echt een rotdag, terwijl we expres al twee dagen niks hebben ondernomen omdat hij zo moe was van het kdv. Hij is die twee dagen niet eens buiten huis geweest (zouden naar vrienden gaan, maar dat hebben we afgezegd) en alles is volgens routine gegaan. Ik weet niet hoe ik kan zorgen voor minder prikkels, slaapkamer en box zijn al prikkelarm. Wij sluipen op onze tenen door het huis als baby slaapt. Als hij maar licht slaapt, wordt hij van het minste of geringste al wakker. En je weet nooit wanneer hij goed diep slaapt... Bedritueel doen we altijd hetzelfde, maar vrij kort, omdat het kunnen-slapen-moment zo nauw komt. Als hij echt een krijsbui heeft, kun je op geen enkele manier tot hem doordringen. Dan hou ik hem maar vast, in de hoop dat hij voelt dat ik er voor hem ben. Maar soms kost dat erg veel moeite, dat zijn echt de rotste momenten.
Vervelend zeg! Een baby met pijn zal slecht blijven slapen tot de pijn weg is. Dus mocht het kea zijn heb je kans dat dit verbeterd. Hopelijk verbeterd het snel.
Wat een nutteloos advies. Er staat nog niet vast wat het probleem is.Daar gaat TS nu mee aan de slag. Dus bij voorbaat op een vermoeden dan maar stoppen met borstvoeding? Stel dat dit nu niet het probleem is? Dan ben je dus voor niets gestopt.. En het begin is wat intensief, maar als je er mee bezig bent, goed te doen. Zeker in geval van wél KMA is borstvoeding nog steeds te verkiezen boven koemelkvrije kunstvoeding.. TS, wat zwaar allemaal zeg... Goed dat je nu stappen neemt. Ik ben het er mee eens, kma of reflux. Kma, daar kan je inderdaad zelf mee aan de slag. Reflux ook, maar soms is de leefregels volgen niet altijd voldoende en is medicatie noodzakelijk. Maar eerst kijken wat er gebeurt nu jij je voeding aanpast..
Ik heb niet alles gelezen, maar heb je al eens geprobeerd om je kindje op zn buik te laten slapen? Ons zoontje was ook overprikkeld, sliep totaal niet. Bij toeval kwamen we erachter dat hij op zijn buik beter sliep. Inmiddels is hij 15 maanden en zijn favoriete houding is nog steeds op zijn buik.
Op de buik liggen is helemaal geweldig, dan kun je zo veel zien! Maar je hoofd neerleggen? Nee, dat kan niet, volgens baby. Cb arts zei dat ik hem maar langer moest laten liggen op de buik, dan zou hij zijn hoofd wel neerleggen. Nee, hoor, na 15 minuten was hij het beu en ging gillen. Daarom het inbakeren, tegen de rondzwaaiende armen. Reflux speelt in ieder geval, ook al heeft de kinderarts die term niet gebruikt. Toch denk ik nog steeds dat het spugen geen pijn doet. Op een goede dag spuugt hij ook en is hij toch vrolijk. Hij is totaal niet onder de indrjk van zijn eigen gespuug.
Meid, ik heb met je te doen. Wat ik me ook nog bedacht en wat je misschien zou kunnen proberen (als je dat niet al doet) is alles, maar dan ook werkelijk álles benoemen. Dus wat je ziet, wat je doet, wat de kleine ziet en doet, wat je straks gaat doen, wie daar zijn, welke gevoelens de kleine zou kunnen voelen enz enz. Wij doen dat tot in den treuren en dat helpt goed. Als we dit niet doen dan begint hij echt keihard te huilen. Als ik alles zo lees dan heb jij ook zo'n sensitief kindje. Afschermen van prikkels bij zo'n nieuwsgierig aagje lukt moeilijk, dan kun je hem beter helpen met het kunnen plaatsen/begrijpen en verwerken van de prikkels. Toch?