Tot nu toe kook ik gewoon (zo goed als) zoutloos voor mijn dochter, alleen heb ik wel het gevoel dat ze wat meer smaak wil (de keren dat ik een keer een pakje gebruik eet ze meer heb ik het gevoel). Voor onszelf koken we ook gewoon zoutloos, maar dan voeg ik achteraf wel eens maggi of zout toe. Echter wil ik dat bij mijn dochter niet doen, maar ben ik wel op zoek naar kruiden die wat meer smaak geven en ik zou kunnen toevoegen aan haar aardappelen, groente en/of vlees. Wie heeft tips hiervoor? Welke kruiden kan ik zonder problemen gebruiken en voegen wat extra smaak toe.
Eigenlijk alles behalve zout. Ik gebruik altijd verse groene kruiden, peper, knoflook, citroensap enz enz
Eh, alles? Mijn kinderen eten vanaf een maand of 10 gewoon helemaal met de pot mee, en ik kook behoorlijk gekruid. Ook alle specerijen krijgen ze gewoon. De enige dingen die ik op het bord toevoeg zijn zout en sambal.
ik ken het wel. Maar ik ben gewoon per week iets nieuws gaan toevoegen als het goed gaat. Ze eten nu naast zout en groene kruiden ook specerijen: peper, knoflook, uien, gember, beetje chilipoeder en kerrie. Met name L vind kruiden erg lekker en eet liever met ons mee hihi. Ik kruid het wel milder dan ik voorheen deed. Bied eigenlijk het zelfde eten zowel met al zonder kruiden aan. Wij kunnen op ons eigen bord extra zout, peper sambal toevoegen als we willen.
Dankjulliewel voor de reacties! Zelf voeg ik nl eigenlijk nooit kruiden toe aan het eten (behalve dan pakjes en zout). Ik ga gewoon eens proberen met verschillende kruiden en kijken hoe ze dat vindt
Maggi zou ik inderdaad niet doen, is echt troep. Verse of gedroogde kruiden zijn beter, ook voor jezelf .
Mijn kleintjes eten meteen vanaf 6 maand kruiden als basilicum, thijm, koriander en peterselie. Vinden ze heerlijk!