In navolging op het boerenkool topic van deze week Niet veel is lekkerder met dit weer als n megabord stamppot. Alleen mis ik soms de afwisseling. Ik ben dus zelf al vanalles aan het proberen om te zien of het lekker is, soms ook uit pure noodzaak omdat ik de juiste ingrediënten niet in huis heb. Nu ben ik dus benieuwd of jullie ook lekkere nieuwe of variatie recepten hebben! Dit zijn mijne; Boerenkool saté. Ik bereid de boerenkool en aardappels net als normaal, alleen gooi ik er geen rookworst bij in de pan. Ik marineer sochtends al stukjes kipfilet in een zelfgemaakte dressing van satekruiden, een scheutje ketjap, kneepjes honing en wat sambal. Als ik de boerenkool/aardappels op heb staan bak ik de kipfilet met een gesnipperde ui. omdertussen maak ik de satésaus in een ander pannetje en als die klaar is mik ik daar de kipfilet door. Ik vind het heerlijk om dan op mn bord een rand boerenkool te hebben met de hoop saté in het midden. En Hutspot met kaas Hier kwam mn dochter op... Haha... Hadden nog een restje geraspte jonge kaas en dat wilde ze erdoor. Sindsdien doe ik dat af en toe standaard. Per bord 1 volle hand geraspte kaas en daar de hutspot bovenop scheppen. Als je dan roert krijg je van die lekkere kaasdraden
Boeren hutspot met aardappelen wortel ui prei en rode ui En dan shoarmavlees erbij Boerenkool met gort Stampot andijvie met gebakken spekjes ui en kaas Stampot spinazie met worteltjes verse erwten en crème friace en een stukje gebakken zalm Stampot raapstelen met Provençaalse kruiden Uhm ik hou nog al van koken en uitproberen ( valt het op)
Spruitjesstamppot Spruitjes blancheren...daarna opbakken met magere spekreepjes, zout, knoflook, peper, en kerriepoeder Aardappelen koken en daarna een puree van maken... Dan het spruitenmengsel door de aardappelen mengen.... Eet smakelijk Ik eet dit zelf niet meer omdat ik geen aardappelen meer eet...maar ik was hier altijd gek op.
Stampot andijvie met azijn , en met augurkjes en uitgebakken spekjes. Of met stukjes sinaasappel erdoorheen. Geen variatie, maar opgebakken zuurkoolstampot, zodat er een klein korstje op ontstaat en natuurlijk spekjes en rookworst erdoor. Ik vind zuurkool de tweede dag altijd het lekkerst.
O heerlijk, spruitjesstamppot! Helaas houdt mijn man niet van spruitjes. Andere variatie: Stamppot kerriezuurkool met ananas. Lekker met gebakken spekjes en rookworst. Ik vind opgebakken stamppot boerenkool ook zo lekker, doe ik altijd de dag erna met het restant. Dat mik ik op een boterham met een gebakken eitje.
Vanavond iets heel nieuws uitgeprobeerd en de kinderen vonden het echt lekker! Benodigdheden (3 personen) 3 grote kruimige aardappelen 350 gr spinazie 1 ui (grof gesnipperd) 1 appel (in stukjes) spekjes (1 deel van zo'n duopakje) 1 t kerrie 3 eieren boter evt. melk Kook en pureer de aardappelen. Doe er evt. een scheutje melk bij, of olie, hoe je normaal je puree maakt. Kook de eieren (hard) Smelt de boter in een hapjespan. Bak de ui, appel en kerrie in 5 minuten lichtbruin Was ondertussen de spinazie en laat uitlekken. Doe deze na 5 minuten bij de ui/appel/kerrie en bak 5 minuten mee. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpannetje en doe bij de rest in de pan. Roer alles door de puree heen. Pel de eieren en serveer bij de stamppot. De oudste was niet gek op de puree, dus die at de spinazie en zo er tussenuit. De jongste mocht ik nog 2x een volle opscheplepel erbij doen (maar doe hoefde geen ei...). Dit gerecht ga ik zeker vaker maken! PS: Ik heb voor mezelf de puree weggelaten en zo was het ook errug lekker!
Oh heerlijk topic. Hier favoriet hutspot met veldsla Romige hutspot met uitsmijter kaas - Recept - Allerhande - Albert Heijn En ook lekker. Boerenkool met (vega)spekjes en geraspte (parmazaanse) kaas erdoor. Dit staat voor morgen op de planning
Maakt haast niet uit wat voor groente maar er moet hier altijd blokjes komijnenkaas en in stukjes gesneden chipolataworst door de stampot.
Geen idee of ie er al tussenstond, maar: Stamppot andijvie maken zoals je altijd doet In plaats van spekblokjes en worst, neem je een salamiworst, welke je in blokjes snijdt en deze opbakt met rode paprika. Heer-lijk!
Hutspot vanillesuiker. Wortel en ui koken met tuinkruidenbouillon kerrie knoflook roomboter en een zakje vanille suiker. Als het bijna gaar is de aardappelen erin. Wanneer alles gaar is afgieten, stampen met boter en melk, evt naar smaak nog een half tot heel zakje vanillesuiker. Spekjes bakken met kerrie en knoflook en die erdoor doen. Recept van me schoonmoeder en ik ben er dol op!
Italiaanse (rauwe) spinazie stampot benodigdheden: * 350 gram verse bladspinazie * aardappelen * hamblokjes * pesto * pijnboompitten * bosuitjes
Hahaha! dat ziet er inderdaad niet uit nee. Maargoed het gaat om de recepten en niet om de grammatica Ik bedoel dus, van de 10 keer dat ik het maak doe ik het de helft van de keren zo en de helft van de keren op de 'standaard manier'
Simpel, maar dit lijkt me heel lekker! gewoon van die lekkere stevige gebakken uienringen erdoor in plaats van die slappe sliertjes die je amper terugvindt