Kom maar op met die lekkere stamppot variaties!

Discussie in 'De lounge' gestart door Luja, 16 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luja

    Luja Niet meer actief

    In navolging op het boerenkool topic van deze week:D
    Niet veel is lekkerder met dit weer als n megabord stamppot.
    Alleen mis ik soms de afwisseling.
    Ik ben dus zelf al vanalles aan het proberen om te zien of het lekker is, soms ook uit pure noodzaak omdat ik de juiste ingrediënten niet in huis heb.
    Nu ben ik dus benieuwd of jullie ook lekkere nieuwe of variatie recepten hebben!


    Dit zijn mijne;

    Boerenkool saté.
    Ik bereid de boerenkool en aardappels net als normaal, alleen gooi ik er geen rookworst bij in de pan.
    Ik marineer sochtends al stukjes kipfilet in een zelfgemaakte dressing van satekruiden, een scheutje ketjap, kneepjes honing en wat sambal.
    Als ik de boerenkool/aardappels op heb staan bak ik de kipfilet met een gesnipperde ui. omdertussen maak ik de satésaus in een ander pannetje en als die klaar is mik ik daar de kipfilet door. Ik vind het heerlijk om dan op mn bord een rand boerenkool te hebben met de hoop saté in het midden. :p

    En

    Hutspot met kaas
    Hier kwam mn dochter op... Haha... Hadden nog een restje geraspte jonge kaas en dat wilde ze erdoor. Sindsdien doe ik dat af en toe standaard.
    Per bord 1 volle hand geraspte kaas en daar de hutspot bovenop scheppen. Als je dan roert krijg je van die lekkere kaasdraden :p
     
  2. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Boeren hutspot met aardappelen wortel ui prei en rode ui En dan shoarmavlees erbij

    Boerenkool met gort

    Stampot andijvie met gebakken spekjes ui en kaas

    Stampot spinazie met worteltjes verse erwten en crème friace en een stukje gebakken zalm

    Stampot raapstelen met Provençaalse kruiden

    Uhm ik hou nog al van koken en uitproberen ( valt het op)
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Spruitjesstamppot

    Spruitjes blancheren...daarna opbakken met magere spekreepjes, zout, knoflook, peper, en kerriepoeder

    Aardappelen koken en daarna een puree van maken...




    Dan het spruitenmengsel door de aardappelen mengen....

    Eet smakelijk


    Ik eet dit zelf niet meer omdat ik geen aardappelen meer eet...maar ik was hier altijd gek op.
     
  4. tjiptjap

    tjiptjap Bekend lid

    24 okt 2014
    950
    0
    0
    Stampot andijvie met azijn ;), en met augurkjes en uitgebakken spekjes. Of met stukjes sinaasappel erdoorheen.

    Geen variatie, maar opgebakken zuurkoolstampot, zodat er een klein korstje op ontstaat en natuurlijk spekjes en rookworst erdoor. Ik vind zuurkool de tweede dag altijd het lekkerst.
     
  5. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Stamppot aardappelen, spinazie, rode paprika en Boursin!
     
  6. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    O heerlijk, spruitjesstamppot! Helaas houdt mijn man niet van spruitjes.

    Andere variatie:
    Stamppot kerriezuurkool met ananas. Lekker met gebakken spekjes en rookworst.

    Ik vind opgebakken stamppot boerenkool ook zo lekker, doe ik altijd de dag erna met het restant. Dat mik ik op een boterham met een gebakken eitje.
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Vanavond iets heel nieuws uitgeprobeerd en de kinderen vonden het echt lekker!

    Benodigdheden (3 personen)

    3 grote kruimige aardappelen
    350 gr spinazie
    1 ui (grof gesnipperd)
    1 appel (in stukjes)
    spekjes (1 deel van zo'n duopakje)
    1 t kerrie
    3 eieren
    boter
    evt. melk

    Kook en pureer de aardappelen. Doe er evt. een scheutje melk bij, of olie, hoe je normaal je puree maakt.
    Kook de eieren (hard)

    Smelt de boter in een hapjespan.
    Bak de ui, appel en kerrie in 5 minuten lichtbruin
    Was ondertussen de spinazie en laat uitlekken. Doe deze na 5 minuten bij de ui/appel/kerrie en bak 5 minuten mee.
    Bak ondertussen de spekjes in een koekenpannetje en doe bij de rest in de pan.
    Roer alles door de puree heen.
    Pel de eieren en serveer bij de stamppot.

    De oudste was niet gek op de puree, dus die at de spinazie en zo er tussenuit. De jongste mocht ik nog 2x een volle opscheplepel erbij doen (maar doe hoefde geen ei...).

    Dit gerecht ga ik zeker vaker maken!

    PS: Ik heb voor mezelf de puree weggelaten en zo was het ook errug lekker!
     
  8. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
  9. mama2bengeltjes

    mama2bengeltjes Fanatiek lid

    28 jan 2015
    1.199
    531
    113
    Andijvie stamppot met spekjes en roomkaas
     
  10. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Als je hutspot maakt, de uien niet koken maar bakken :)
     
  11. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Maakt haast niet uit wat voor groente maar er moet hier altijd blokjes komijnenkaas en in stukjes gesneden chipolataworst door de stampot.
     
  12. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Huh? :( Doe je het nou af en toe, of doe je het standaard?
     
  13. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen idee of ie er al tussenstond, maar:

    Stamppot andijvie maken zoals je altijd doet
    In plaats van spekblokjes en worst, neem je een salamiworst, welke je in blokjes snijdt en deze opbakt met rode paprika.

    Heer-lijk!
     
  14. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    10 jun 2013
    3.244
    2.361
    113
    Vrouw
    Stamppot spruitjes en broccoli met kaas en spekjes is onze favoriet
     
  15. aapje79

    aapje79 Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.712
    28
    48
    gelderland
    stampot andijvie met scheutje melk, hamblokjes, kerriepoeder en maggi. echt favoriet
     
  16. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Hutspot vanillesuiker.

    Wortel en ui koken met tuinkruidenbouillon kerrie knoflook roomboter en een zakje vanille suiker. Als het bijna gaar is de aardappelen erin. Wanneer alles gaar is afgieten, stampen met boter en melk, evt naar smaak nog een half tot heel zakje vanillesuiker. Spekjes bakken met kerrie en knoflook en die erdoor doen. Recept van me schoonmoeder en ik ben er dol op!
     
  17. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    zuurkool met ananas
     
  18. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    836
    32
    28
    NULL
    NULL
    Italiaanse (rauwe) spinazie stampot

    benodigdheden:

    * 350 gram verse bladspinazie
    * aardappelen
    * hamblokjes
    * pesto
    * pijnboompitten
    * bosuitjes
     
  19. Luja

    Luja Niet meer actief

    Hahaha! :D dat ziet er inderdaad niet uit nee.
    Maargoed het gaat om de recepten en niet om de grammatica ;)
    Ik bedoel dus, van de 10 keer dat ik het maak doe ik het de helft van de keren zo en de helft van de keren op de 'standaard manier'
     
  20. Luja

    Luja Niet meer actief


    Simpel, maar dit lijkt me heel lekker! :p gewoon van die lekkere stevige gebakken uienringen erdoor in plaats van die slappe sliertjes die je amper terugvindt
     

Deel Deze Pagina