Ik zou geen rashond nemen, en zeker niet een waarvan je weet dat het een doorgefokt ras is. Wij hebben ook een rashond en daar is van alles mis mee. Mijn dochter zou het erg leuk vinden als hij mee zou kunnen naar het strand en bos etc, maar zoveel inspanning trekt hij dus niet. Dus ik adviseer iedereen een leuke, gezonde mix te zoeken. Met ruwhaar (dan hoef je niet de hele dag te stofzuigen!!!), normale poten zodat ze mee kunnen lopen en een normale snuit zodat ze genoeg adem kunnen halen om een lange wandeling te maken.
Ja maar niet iedere rashond is er meteen eentje waar alles aan mankeert . De hond die wij hadden had nergens last van, die is door ouderdom ook gewoon overleden.
Dat dacht ik dus ook vroeger. Want ik kende ook rashonden die wel gezond leken. Maar een hele korte snuit is wel een duidelijk teken dat de luchtwegen niet helemaal in orde zijn hoor... En die korte kromme pootjes bij een aantal rassen? De genen die ervoor zorgen dat de pootjes zo kort blijven, zorgen ook voor een zwakkere botten. Dat is dus genetisch bepaald, dat hebben ze allemaal. Als je nooit iets onderneemt met je teckel en hij loopt nooit trappen, dan zal hij misschien geen hernia ontwikkelen. Maar velen krijgen dat dus wel. (Ik kreeg deze info van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht (daar is onze hond 'onder controle') ). Het is allemaal wetenschappelijk bewezen. Als onze hond komt te overlijden, ga ik alle kosten die we gemaakt hebben verhalen op de fokker. Zover is de wetgeving al. Kan me dan ook niet voorstellen dat er straks nog fokkers zijn die dat risico willen nemen.
Leuk he, die zoektocht! Hier ook een bull. Wij hebben via de HBC (Hollanse Bulldoggen Club) contact gelegd met een aantal fokkers, kennis gemaakt en gewacht op een nestje.
Super leuk die zoektocht Gisteren avond zat ik weer te snuffelen en wat een poppige foto's kom je dan tegen. Zou dan het liefst direct de auto in stappen en ze gaan halen
Ik heb geen nuttige toevoegingen maar wilde je wel vast veel plezier wensen. Franse bulletjes zijn heel leuk!
En een mix hond is bijvoorbaat een gezonde hond Je weet op voorhand nooit of een hond gezond is, stamboom of niet. Een erkende fokker volgt regels en is verplicht testen uit te laten voeren op reu/teef. Bij grotere rassen HD/ED, kleinere rassen PL en dan nog de testen vaker voorkomen bij het ras waar het om gaat. Hetgeen wat een hele hoop mensen vergeten is dat als er gefokt word met een reu en teef die bijv beide HD-A hebben een pup uit die combi alsnog HD-C kan ontwikkelen. Waar dan dus niet meer mee gefokt mag worden en misschien een operatie nodig heeft. Het opgroeien van de hond is van hele grote invloed. Pups genoeg uit een goede combi die flinke HD ontwikkelen omdat mensen te snel te lang gaan wandelen, gaan fietsen en de hond trap laten lopen. Het nadeel van een mix hond is dus dat je niks weet over de gezondheid van de voorouders. wat overigens niet betekend dat een mix hond niet gezond is. Stamboomhond heeft geen garantie maar ook een mix hond niet. Ik ben absoluut niet tegen mix hondjes hoor, loopt er hier ook een rond. Enige wat ik afschuwelijk vind is broodfok. Al die teefjes die elke loopsheid gedekt worden om zoveel mogelijk geld op te brengen. Hele dag in veel te kleine hokjes in hun eigen viezigheid zitten. Broodfokkers zijn tegenwoordig zo gehaaid dat ze nestjes ook onderbrengen bij gezinnen in huis, dan lijkt het alsof het oke is dat je een pup koopt.
Dat bedoelde ik dus inderdaad ook. Een mix hondje wilt niet meteen de garantie geven dat dat beestje gezond is. Een gefokt hondje kan ook gewoon super gezond zijn. Die hond van ons vroeger had ook nergens last van behalve zijn ouderdom kwaaltjes op het laatst en die kwam van een fokker en had een stamboom. Dus het zegt echt niets. Het is met ieder dier wat je aanschaft een gok die je neemt.
Ik heb ooit geluisterd naar dit commentaar en dus een mixje gekocht. Mijn hond is nu 5 en heeft; - vlooienallergie. Er hoeft er maar één te bijten en de hele huid word roodbruin. - eiwittenallergie. Hij kan alleen speciaal dieetvoer. Krijgt hij een snoepje, eet hij gras of een broodkruimel van de grond, dan krabt hij zich een ongeluk. - als pup heeft hij heel lang tegen zijn voorpoten aan geplast doodat zijn piemel in verhouding te groot is/was. - een bijna chronisch ontstoken oor. - allergisch voor de inentingen. Hij krijgt na de tijd een soort tegengif en we moeten na de enting een halfuur wachten in de wachtkamer om te kijken of alles wel goed blijft gaan. En begrijp me niet verkeerd hoor, het is mijn beste vriend en ik vind het ontzettend zielig! De volgende keer ga ik wél voor een erkende fokker.
Ik zou je wel aanraden om een huisdieren verzekering af te sluiten. Je weet nu eenmaal niet van te voren of het hondje ziek word. https://verzekeringen.kruidvat.nl/huisdieren/ Er zijn natuurlijk andere, maar om een voorbeeld te geven. Succes met je zoektocht
bedenk eerst voor je zelf wat je verwacht van je hondje. en ga navenant hier van opzoek naar een fokker. veel erkende en hoog aangeschreven fokkers hebben deze naam omdat ze veel prijzen op honden shows gewonnen hebben. en laten deze honden nu net niet altijd de perfecte huishonden zijn. karakter en gezondheid van ouderhonden is belangrijker dan rasstandaarden in mijn ogen. ( een ouderhond kan bijvoorbeeld verschillende shows gewonnen hebben maar hiervoor eerst een operatie aan bijvoorbeeld gehemelte gehad hebben. door de shows een waardevolle hond om mee te fokken maar genetisch zit het dus niet goed) neem ook zeker de erkenningspunten van een broodfokker mee. als ze aan deze niet voldoen zou ik als mijn twijfels hebben: moeder dier dat aanwezig moet zijn. een fokker die maar 1 of 2 rassen kweekt en tijd neemt om met jou te overleggen wat voor hond je wil en je niet bij het eerste contact gelijk een hond wil meegeven. verder veel plezier met het uitzoeken van een hondje!
Bedankt voor de tip maar dit hebben wij altijd voor de kat gehad maar daaruit bleek dat veel niet vergoed werd, moesten we iedere maand een best hoog bedrag betalen voor iets wat toch niet vergoed werd. Die hebben wij toen gewoon gestopt. Misschien dat het tegenwoordig anders is dat kan natuurlijk ook. We zullen het in ieder geval mee nemen in onze zoektocht We hebben met onze huidige kat echt al heel veel dierarts moeten bekostigen maar dat nemen wij voor lief. Wij vinden dat je dat van te voren ook moet beseffen dat ook al gaat het even niet goed met het beestje je er wel voor hem of haar moet zijn.
zo dacht ik ook toen ik mn hond kocht. had ik die verzekering maar wel gehad, dat had me duizenden euro's kunnen besparen die anders vergoed zouden worden..... bij een volgende hond word er hier dus wel een verzekering afgesloten. had een verzekering voor mn paard maar die heb ik toen ook stop gezet omdat een aantal dingen niet vergoed werd. en ja hoor, daarna kwamen er allemaal dingen die wel onder de verzekering vielen. heeft me ook duizenden euro's gekost. had gelukkig een spaarpotje, maar toch, doet wel zeer dat dit allemaal onder de verzekering was gevallen maar dat is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken.