Recept voor quiche/hartige taart gezocht

Discussion in 'De lounge' started by PenK, Oct 5, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Wij zijn er dol op, maar ik raak een beetje uitgekeken op onze variant met prei en spekjes, of prei met gehakt en kerrie.
    Wat is jullie succes quiche/taart recept?
     
  2. mutsie79

    mutsie79 Fanatiek lid

    Sep 6, 2007
    2,567
    221
    63
    Quiche met broccoli, cashewnoten en gorgonzola. :)
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Ik doe er altijd in wat ik heb :) hamblokjes, kipfilet, broccoli, champignons, courgette, paprika. Is nooit hetzelfde eigenlijk :)
     
  4. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,890
    404
    83
    Nederland
  5. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
  6. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Zou je broccoli ook kunnen vervangen? Het is de enige groente die ik echt niet lekker vind :)
     
  7. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    Klassieke quiche lorraine vind ik het lekkerst (ham/spekreepjes, kaas)
    Anders zalm (pakje gerookte zalm) en uitjes ook lekker
     
  8. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,890
    404
    83
    Nederland
    Bij de meeste recepten kan dit wel. Misschien dat je bloemkool kunt nemen in plaats van broccoli?
     
  9. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    1,890
    404
    83
    Nederland
    Deze was ook erg lekker:

    Hartige taart met gehakt en spinazie

    Nodig:

    - Deeg
    - Spinazie
    - Gehakt
    - Half ui
    - Teentje knoflook
    - Gehaktkruiden
    - Zout (weinig)
    - Peper

    Hoeveel?
    Genoeg om de deeg mee te vullen.

    1. Laat het gehakt bruin bakken in een koekenpan. Gooi er gehaktkruiden bij.
    2. Snijd de ui en het teentje knoflook, voeg deze toe bij het gehakt in de koekenpan en laat dit een tijdje staan, af en toe roeren.
    3. Voeg de spinazie toe en roer het door de andere ingrediënten.
    4. Maak op smaak met gehaktkruiden, zout en peper.
    5. Doe het deeg in een schaal en voeg wat in de koekenpan zit toe.
    6. Bestrooi met kaas en vouw het resterende deeg eroverheen.
    7. Zet in de oven tot er een mooi bruin korstje ontstaat.
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Quiche met Italiaanse groentes en gerookte zalm, simpel maar lekker!
     
  11. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Quiche met tonijn en snoeptomaatjes.

    Voor de vulling : 2 blikjes tonijn op water, 12 zwarte olijven in plakjes, 125 gram creme fraiche, handvol basilicum, 2 eetlepels witte wijn, 3 eieren en een flinke hand Parmezaanse kaas.

    Alles goed mengen en dan op het deeg. (Deeg even 10 minuten voorbakken)

    Bovenop de vulling het helemaal volleggen met plakjes tomaat.

    Echt zo lekker!
     
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Klinkt lekker! Die ga ik deze week proberen :D.
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Spitskool of witte kool gebruik ik vaak en dan laat ik het vegetarisch. De bovenkant is vaak een mengsel van geklutste eieren en Turkse yoghurt i.p.v deeg.
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Neem je dan gewoon water ipv wijn?
     
  15. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Wanneer je geen wijn mag kun je het gewoon volledig weg laten.
    Dus niet vervangen door water :)
     
  16. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Nee doe er niets voor in de plaats, de wijn is waarschijnlijk alleen maar voor de smaak.
     
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    Jul 10, 2007
    12,035
    6,138
    113
    Happyland
    Hier meestal met broccoli, rode ui, walnoten en dan beleg ik hem met camembert.
    Ik gebruik biologische meel, speciaal voor quiche. Wel meer werk, maar lekkerder dan die kant-en-klare bladerdeeg.
    Echt superlekker!
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    O ja deze ga ik als eerste proberen! Echt iets heel anders!
     

Share This Page