Ik gebruik ook geen zout...maar mijn eten smaakt echt niet zo vlak als een olvaritpotje. En wat ik al zei de structuur is niet te vergelijken met wat ik hier uit de pan haal. En dat is ook logisch...want 1 normaal stukje bloemkool wat ik bij de kinderen op het bord leg past niet eens in een potje olvarit...laat staan dat er nog aardappelen en vlees bij moet.
Nee maar zo'n stronk bloemkool gaat toch ook niet in 1x naar binnen? Neem toch aan dat je dat zelf ook snijdt voordat het je mond in gaat? Volgens mij is het ook redelijk Hollands om de groenten en aardappelen door elkaar te doen, maar misschien is dat ouderwets. Niet dat ik dat altijd doe, maar raar is het ook niet toch.
Wij hebben het nooit gedaan ook vanuit huis niet. Vind het ook raar omdat het de smaken totaal maskeert. Zo zonde. Het enige wat ik door elkaar prak zijn stamppotten
Maar de indeling scheelt ook wel. Mijn kinderen zijn gek op broccoli. Dat stoom ik kort en wok het dan met wat paprika, knoflook en ui bijv, paar schijfjes komkommer op het bord met een bakje met tzatziki, turkse rijst, gekruide gehaktballetjes in een tomatensausje. Bord leuk opmaken, nog wat rauwkost en salade op tafel.. nodigt toch uit om te eten.
Wij prakken nooit iets behalve stampot, maar wij eten ook nooit op water gekookte aardappel en groente. Maar zullen we ontopic gaan, ts was zelf ook al achter dat ze van potjes af wilde. Nu is de kwestie om haar zoontje te laten wennen aan gewoon eten en daar tips voor te krijgen
Ik eet 9/10x zout en kruidenloos.. Maar als je de strijd niet aan wilt, denkt dat het geen kwaad kan en zelf nog tig redenen hebt waarom blijf je dan geen potjes geven? Ik lees hier dat 6 happen genoeg is? Men wat eet mijn kind belachelijk veel dan 😳 Nu wist ik dat hij veel at maar zoveel.
Heb je het over olvarit ofzo? Die koop ik nooit. Biobim heeft hele uitgesproken smaken. bv BioBim macaroni-ham (vanaf 12 mnd).
Wat een rare opmerking op het laatst.. Een peuter heeft in principe geen grote hoeveelheden nodig, en kan het prima redden op 6 happen groente per avond. Dat betekent niet dat kinderen in werkelijkheid niet meer eten.
Rare opmerking? Juist omdat ik hier lees dat 6 genoeg is besef ik dat mijn dreumes belachelijk veel eet Wat is daar raar aan
Ik maak me meer zorgen dat hij zo weinig eet vergeleken met Olvarit. Hier vandaag heerlijk verse spaghetti. 3 happen gegeten en de rest kokhalzend uitspugen op zijn bord en "Nee...nee..." na de zoveelste keer uitkotsen. Als ik vanavond een potje Olvarit had opgewarmd dan had hij goed gegeten en zat hij lekker vol. Hoe lang moet ik dit volhouden? (Hij at spaghetti voorheen ook zonder problemen! Nu dit weer!)
Alleen al in je tekst kom je zo gestresst over, ik denk dat je zoontje heel erg jouw spanning voelt rondom het eten en daarom gooit hij nu gewoon zijn kont tegen de krib. Hoe lang je dit volhoudt? 'Dit' is de normale manier van eten, Olvarit-potjes op deze leeftijd is gewoon abnormaal, zeker niet naar teruggaan. Dat eten komt vanzelf wel weer. Dek de tafel, zet voor iedereen een bord neer, schep een beetje op, ga zelf eten en laat je zoontje zijn gang gaan. Hou het gezellig, laat hem een beetje proeven maar laat het hem verder zelf uitvogelen, en ruim als jullie klaar zijn ook gewoon zijn bord op, toetje en klaar. Niet moeilijk over doen. Als ze echt honger hebben, gaan ze echt wel eten.
Of het abnormaal is op zijn leeftijd weet ik niet. Maar ik ben inderdaad wel een beetje gestrest omdat dit vrij nieuw voor mij is. Mijn zoontje is overigens ook erg energiek dus hij heeft naar mijn idee zijn voeding echt wel nodig. Ik heb wel meer redenen om gestrest te zijn maar dat ga ik hier niet neerzetten. Maar goed. Ik ben hier gekomen om hulp te vragen, dus teruggaan naar Olvarit dat doe ik niet. Ik vraag alleen om nuttige tips en ervaringen van anderen. *Dit is dus niet de "normale" manier van eten, want dit is geen eten. Dit is weigeren en uitspugen.
Maar hij eet de rest van de dag toch gewoon goed? Dus het is toch niet alsof hij zichzelf uithongert?
Dan is het toch helemaal geen probeem?? Ik snap je stress op zich wel een beetje, maar als hij overdag gewoon eet, dan is er echt neits aan de hand. Mijn dochter heeft ook een periode gehad dat ze weinig at, terwijl het echt een wandelende kliko is normaal. Regelmatig krijg ik haar mee terug van het kdv dat ze niet wilde eten, het uitspuugde of ermee was gaan gooien en trust me ... thuis vraagt ze er ook echt niet naar. Zolang ze 3 boterhammen tussen de middag eet, tomaatjes, komkommer e.d. eet, dan is avondeten niet een prioriteit. Goed als ze eet, maar wil ze niet, dan laat ik het. Serieus niet teruggaan naar die vreselijke potjes hoor ...
Vandaag heeft hij niet goed gegeten. Ik had cherrytomaatjes, schijfjes komkommer en een paar plakjes gerookte kipfilet als lunch, hij heeft het met geen vinger aangeraakt. Brood gaat nog wel, noten ook wel (casewnoten), crackers van LU is hij dol op, met olijfolie en oregano, banaan en appel lust hij, druiven. Vroeger lustte hij ook gekookte worst, daar heeft hij soms wel en soms geen zin in. Kaas eet hij ook wel. Maar niet elke dag. Soms heeft hij dagen dat hij van de bovenstaande dingen sommige dingen wel en sommige dingen niet lust. Toetjes weigert hij nooit. Oh ja, en elke ochtend krijgt hij als ontbijt standaard een bord Brinta, wat zonder moeite helemaal leeg eet. Noodles is iets wat hij standaard altijd wil, elke dag. Maar dat doe ik niet. Hij krijgt misschien 2 keer per week noodles. Dat is iets waar hij echt gek op is. Maar dat is niet erg voedzaam, dus hij krijgt dat hooguit als tussendoortje op een flauwe middag. Klinkt als heel wat. Maar hij eet naar mijn idee niet naar behoren. Gelukkig moet hij binnenkort naar de CB. Daar zal ik dit dan ook voorleggen.
Het is normaal in de zin dat het op deze leeftijd heel veel voorkomt, slecht tot niet eten. Zoontje hier was een lekkere eter, is dat nog steeds, maar is tussen de 2 en 3.5 jaar regelmatig zonder avondeten naar bed gegaan. Er zijn best al wat tips gegeven en de belangrijkste is, laat het los!
Ik denk dat je echt een beetje een fout beeld hebt van wat peuters eten en moeten eten. Een baby heeft heel veel voeding nodig, omdat hij verschrikkelijk snel groeit. Zodra ze een jaar zijn, neemt die megagroei af. Ze hebben dan dus ook minder voeding nodig. Je zegt dat hij nooit een dessert weigert. Ik vermoed dat Olvarit voor hem ook een dessert was. Lekker makkelijk, vlakke smaken, geen moeite voor doen... Tuurlijk at hij dat dan altijd op. Dat betekent niet dat hij het ook nodig heeft.
Hier ben ik het mee eens. Je moet het beeld wat je hebt veranderen. Je kind eet wat hij nodig heeft. Voor de een is het (in jou ogen) weinig de ander eet veel. Kijk vooral niet naar mijn zoontje zijn behoefte. Die eet volgens mij op 1 dag wat een gemiddeld kind van 1,5 in een week eet zo te lezen😂