Ik was de pannen ook met de hand (met een sponsje, niet met een borstel). Ik weet eigenlijk niet waarom .
Hier worden de pannen af gewassen. Gaan de pannen een stuk langer mee, wij ook. Een kapotte anti-aanbaklaag is erg ongezond. Ik had altijd goedkope pannetjes, sinds kort dure maar fijne en gezonde pannen en die zijn het geld wel echt waard. In deze pannen zit geen gevaarlijk stofje verwerkt, even kwijt welke dat is.
Bij ons gaan ze ook gewoon in de vaatwasser. Als het niet past dan mogen ze mee met de volgende ronde. Echt een enkele keer was ik ze af. Vind het wel lekker als het aanrecht lekker ruim is.
Voordat je dingen in de vaatwasser kiept, is het beter om ze eerst even voor te spoelen. Dan ben ik toch vaak al wat enthousiast bezig dus was ik ze met de hand verder af. Maar soms heb ik echt geen zin en spoel ik ze gauw af en gaan ze snel de vaatwasser in. Nog fijner vind ik het als mijn man al het bovenstaande doet. Maar dat spreekt voor zich
Hier alles er in behalve de vlees pan ,wok , koekenpan. De pannen gaan lang mee , die hebben we ooit met sinterklaas van mijn oma gehad . Dat is erg lang geleden , ze is nu 6 jaar over leden .
Ik was de pannen altijd wel met de hand, anders is die vaatwasser wel erg snel vol. Soms hebben we weleens 3 of 4 pannen.
Pannen en grote kommen, schalen etc op de hand. Anders kan ik iedere avond die vaatwasser aanzetten. Die dingen vreten energie...Nu staat hij 2/3 keer per week aan.
Veel tefal pannen (bv) kunnen niet in de vaatwasser. Ik dacht dat dat onzin was, maar dat is het niet. Helaas.
Bak- en braadpannen doe ik met de hand, kookpannen meestal in de vaatwasser (als 'ie nog niet vol zit).
Als je niet teveel afspoelt en weinig warm water voor een klein sopje gebruikt is de vaatwasser op de economische stand net zo zuinig denk ik. Elke keer afwaswater opwarmen kost ook energie en je gebruikt meer water dan 1 keer per dag de vaatwasser aan Alleen erg vette dingen spoel ik af. Etensresten worden er afgeschraapt en ik gebruik maar een half blokje en alles wordt echt prima schoon. Maak regelmatig het filter onderin schoon en eens in de twee maanden draai ik machine met schoonmaakspul.
Bak en braad op de hand, stond ook op het etiket van mijn pannen en de gewone kookpannen gaan er wel in. Vaatwasser draait zo'n 5 a 6x per week op ecostand.
Anti aanbak met de hand, rest in de vaatwasser. Ik hou van mijn vaatwasser doe alles erin wat erin mag/past.
Alleen koekepan gaat met de hand, de gewone pannen kunnen er prima tegen. Loslatende tefallaag is echt heel heel slecht voor je als je dat binnen krijgt overigens.
wat schoonzus zegt klopt, mits je het afwast zonder afwasmiddel en zonder afwaskwast. Alleen met water en een zachte doek, is het beste voor de antiaanbaklaag.
Hier gaat alles in de vaatwasser, behalve de wokpan. Die past er vaak niet meer bij. Vaatwasser draait hier eens per dag.
hier kookpannen in de vaatwasser en bakpannen met de hand. (die blijven wel altijd het langste staan zo'n hekel aan)