Wij hebben ook een groot deel aflossingsvrij en willen daar juist van af. Want aan het einde van de 30 jaar willen we wel de hele hypotheek afgelost hebben, ook het aflossingsvrije deel, dus daar sparen we nu voor, maar is niet ideaal. Zeker met de lage rente willen en kunnen we nu alles af gaan lossen.
maar ik neem aan dat je wel 2 jaar 5%-2,4%=2,6% rente betaald. Geen boete maar wel het verschil. Veel mensen zien dat ook als een boete. die 250 euro waar je in een latere reactie mee kwam, dat is de boete. Wij hebben dit afgelopen zomer namelijk ook gedaan, ons termijn liep af eind 2017. we hebben een verrekening van 4500 betaald incl 250 boete. Helaas konden we niet zo`n lage rente als jullie krijgen, we zijn van 4,7 naar 3,3 gegaan. Als we gaan aflossen (deels aflossingsvrij) dan kunnen we 0,5 tot 1,0% zakken tijdens de looptijd, dmv een telefoontje en taxatierapport. dit staat bijvoorbeeld op deze site. Je kunt aanklikken of je onder de 66% zit, onder de 88% zit of daarboven en dan zie je verschil in rente https://www.snsbank.nl/particulier/hypotheken/hypotheekrente.html of bij deze bank daar gelden weer andere percentages https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/hypotheekrente/?intcamp=pa-hypotheek-interessant.voor.u&inttype=tegel-hypotheekrente&intsource=particulieren.hypotheek.divers
ik begrijp je niet Knapie, we hebben 2 hypotheekdelen en daarover hebben 250 euro betaald administratiekosten/ (wat ik boete noem) we hebben geen gemiddelde gekregen, maar gewoon het bedrag dat iemand anders bij een hypotheek van 10 jaar gekregen had in onze positie. we staan nu niet meer onder water maar we zitten wel boven de 90%van de marktwaarde. we hebben dat bedrag in 1 keer moeten betalen, niet uitgesmeerd dus. niet alle banken doen aan rentemiddeling, zie deze link. Ik zie dat onze bank ook niet aan rentemiddeling doet. https://www.eigenhuis.nl/hypotheken-financien/hypotheken/na-de-koop/oversluiten/rentemiddeling/ de SNS bank echter wel.
Dan heb ik het verkeerd begrepen. Ik dacht dat je een hogere rente had gekregen dan de actuele rente. Zodoende dat ik er vanuit ging dat dit de middelingsrente was. Echter die 250 euro staan los van een boete. Dat zijn puur verwerkingskosten. Hypotheekboetes i.v.m. oversluiten o.i.d. zijn vaan duizend(en) euro's. EDIT: Oh wacht die 4500 euro, verrekening zoals jij het noemt, dát is de boete. Hebben jullie die in een keer moeten betalen of is die uitgesmeerd over de looptijd?
Wij twijfelen ontzettend wat wij met onze rente moeten doen. Wij hebben een deel spaar -> 5,45% En een deel aflossingsvrij -> 5,25% We hebben rentemiddeling aangevraagd en kunnen dit verlagen naar: Spaar 5,45 -> 3,84 Aflossingsvrij 5,25 -> 3,68 Klinkt natuurlijk heel mooi en bespaard ons 260 bruto per maand maar poeh als ik die rentes zie van 2,8 of 3% dan twijfel ik toch wel heel erg of we het moeten doen. Maarja, onze rente staat vast tot april 2018. Misschien staat het dan weer een stuk hoger (al zijn de vooruitzichten van niet).
Ja lastig..voor hoeveel jaar is dat? Het is voor tien jaar 31000 minder dan je nu betaald. Maar je weet nooit wat de rente gaat doen. Mijn tante heeft in 1980 een rente van 13% moeten betalen. De rente kan wel wat lager, maar de kans dat hij omhoog gaat is 50% Als je die 31000 aflost dan is je hypotheek kleiner bij de volgende rentevaste periode en kans dat die dan ook bij hoge rente beter kan betalen. Ik zie het als een soort van indekken.
Het spaargedeelte voor 8 jaar (dan zou de premie niet wijzigen, vandaar het "vreemde" aantal) Het aflossingsvrije gedeelte voor 10 jaar. We hadden nu beide delen voor 9 jaar vast staan maar als we voor rentemiddeling kiezen dan zouden we nu met 6,5 jaar dus wijzigen.
Maar als je een spaarhypotheek hebt, is het dan verstandig om het rentepercentage aan te laten passen? Want je krijgt dan toch ook minder rente op je inleg, toch? Of kan je dan toch beter extra storten in je spaarhypotheek? Mag dat en is het dan nog steeds vrij van die vermogensgrens? Iemand hier verstand van?
Dat ligt er dus aan. Wij zitten bij Westland Utrecht en die hebben daar gunstige regels in. Daarom zouden wij met de rentemiddeling maximaal voor 8 jaar kunnen verlengen. De rente op de inleg blijft dan ongewijzigd ondanks dat we minder gaan betalen (de premiebetaling). Zouden we voor langer dan 8 jaar willen verlengen dan gaat deze wel wijzigen. Maar er is bijna geen verstrekker wat dit (nog) doet.
Wij hebben deels een spaarhypotheek, die rente is ook omlaag gegeaan en de premie inleg is omhoog gegaan. Wel logisch omdat we anders ons einddoel niet kunnen behalen.
How!!! Foutje het was 3,40 😅 Klinkt wel heel positief he 2,40 We hebben vandaag getekend voor 3,19% over een tijd van 10 jaar. Boete vrij 😊 Daardoor gaan we er maandelijks 173 bruto op vooruit.