Oh voor wie geen zin heeft 1,5 uur een documentaire te kijken. COWSPIRACY: The Sustainability Secret Ze hebben alles met bronvermelding van de onderzoeken netje op een rijtje staan.
Ik wal al nooit zo'n vleeseter, maar wij hebben onze vleesconsumptie idd verlaagd naar wat je qua voeding echt nodig hebt: 70-80 gram vlees per dag. Vleeswaren die je op brood eet, moet je daarin meerekenen, dus wat er 's avonds op je bord ligt, is maar een klein beetje. Zuivelproducten gebruiken we ook minimaal. Voor je calcium kun je beter groene groenten eten: daaruit neem je dat veel beter op dan uit melk.
Heb de docu niet gezien, maar heb hier al eerder berichten over gehoord. Natuurlijk moet je je niet gek laten maken, maar vind sommige mensen wel heel dom overkomen door opmerkingen te maken als "wat mogen we dan nog wel eten" bla bla bla... Als je logisch nadenkt, klopt er toch ook niets van deze industrie? Wij halen ons vlees bij 'koopeenkoe.nl', super lekker, biologisch, zonder troep en echt niet duur! Wij eten: - 1 tot 2 keer per week rood vlees - 1 keer per week kip of kalkoen - 1 keer per week vis (zalm of paling) De rest van de week vullen wij met bonen etc. Kaas en eieren komen ook van een biologische boer uit mijn dorp. Vegetarisch vlees vind ik sowieso al niks aangezien dat niets met voeding te maken heeft. Aan bbq's of all you can eat restaurants doen wij niet meer. Vind de kwaliteit van het vlees of vis in dergelijke restaurants sowieso super slecht en kan mij mateloos irriteren aan mensen die zich daar helemaal volvreten aan vlees om die 25 euro er (zogenaamd) uit te halen... Maar mensen lijken sowieso te zijn vergeten hoe zij hun lichaam of dat van kinderen moeten voeden. Dat is niet alleen met vlees, maar met alles! Ik probeer mijn lichaam voornamelijk te voeden en niet alleen vol te stoppen met calorieën.
Bedankt voro de link! Mja, maar waarom dan zo extreem meteen om te zeggen dat iedereen maar moet stoppen met vlees eten? Waarom niet streven naar: 1) Een gezonde hoeveelheid vlees eten 2) Meer biologisch vlees eten 3) Meer lokaal vlees eten 4) Beter afgepast kopen en koken Beter voer voor de dieren, leidt ook tot minder CH4 uitstoot vanuit mest. Lokaal vlees kopen scheelt aanzienlijk in transport en dus in CO2 uitstoot. Als je niet te veel koopt en kookt, hoef je ook niks weg te gooien. Ik koop, net zoals mijn voorganger, ook vlees bij koopeenkoe.nl De koeien grazen zo lang mogelijk buiten en krijgen dus geen geproduceerd voer. Scheelt weer van alles wat op die website genoemd wordt. De koeien worden pas geslacht, als heel de koe verkocht is. Er wordt dus niks weggegooid. Orgaanvlees e.d. worden apart verkocht. Het slachten gebeurt ook vlakbij, dus ook weinig CO2 uitstoot. Alleen als ze de pakketten rond gaan brengen veroorzaakt het CO2 uitstoot... Ik heb die 'feiten' lijst net zitten bekijken en er staan een hoop dingen in die kloppen, maar ook een hoop dingen die NIET kloppen. Ofwel zijn ze gewoon niet waar, ofwel worden ze zodanig gebracht, dat het verschikkelijk lijkt, maar helemaal niet relevant is voor de discussie, of niet significant. Of ze nemen één gevolg en verdraaien de woorden zo, dat ze er vier nét wat anders klinkende oorzaken aan kunnen koppelen. Ze noemen dus eigenlijk veel dingen dubbel. Als ik dat al zie gebeuren, dan vind ik het moeilijk om ze serieus te nemen. Als dit serieus zo'n groot probleem is, als zij beweren, dan hoeven ze dat soort trucjes niet uit te halen. Overigens: Als er bijna geen veehouderij meer is, is er ook bijna geen mest meer. Dan gaat het ook een stuk slechter met de landbouw. Of moeten we gaan bemesten met onze eigen uitwerpselen?
pardon wie ben jij om mij te vertellen hoe ik moet leven, en dat ik mijn leefgewoonte zou moeten veranderen IK leef hoe IK wil leven en er is niemand die mij verteld dat het anders zou moeten, verbeter de wereld begin bij jezelf, en ik ben van mening dat het eten van vlees maar een heel klein percentage is in de problematiek, jij hebt een andere mening toegedaan prima, maar ik vertel jou niet wat je moet en jij mij ook zeker niet.
WAt ik me wel afvraag volgens internet is de eco stand op je wasmachine alleen eco als je echt heel vieze was hebt. Gewoon een 40graden wasje schijnt zuiniger te zijn dan een eco programma. Is dit ook als je ecostand 40 graden wast? Ik was al heel lang alles op eco. Ene op 40 andere op 60 graden. Hetzelfde voor de vaatwasser. Staat automatisch op eco maar draait wel 3,5 uur. Is dit wel zo eco?
De dieren eten op dit moment niet wat ze van nature horen te eten, maar wat ze zo snel mogelijk onnatuurlijk vetmest
Dit zou ook al een stuk beter zijn, maar dan moeten mensen dus wel willen minderen. Bovendien is er nu aan alle kanten een enorm schadelijk mestoverschot, met een veel kleine vleesconsumptie en met het aantal dieren dat het land daadwerkelijk te eten kan geven (dus koeien die grazen en niet gewoon soja gevoerd krijgen) zou er genoeg mest zijn en vervuild het niet zoals het nu doet.
Wat betreft de vaatwasser, ik was nog met de hand, dat kost me 1 bak heet water (geen idee hoeveel water dit is), geen stroom en meestal staat alles binnen een half uurtje weer in de kast, Dat van de wasmachine vraag ik mij ook af, mijn normale 40 graden was duurt 1 uur en 7 minuten, in de eco stand doet hij er ruim 1,5 uur over . Wat betreft vlees, we zijn hier al flink geminderd (nou ja mijn man het meest)
Dit vind ik dus heel moeilijk eigenlijk. Je leeft namelijk niet alleen, je bent afhankelijk van anderen en ook weer verantwoordelijk voor hen. Als iedereen om je heen de aarde vergalt, is dat dan hun persoonlijke keuze waar je ze niet op mag aanspreken? Natuurlijk kan iedereen op zijn eigen manier veranderingen doorvoeren, prima. Maar dat het een mening zou zijn wat meer invloed heeft, is onzin. Feiten als de hoeveelheid uitstoot, vervuiling van grondwater, gebruik van water en voeding voor de industrie etc. zijn geen meningen. Daar kun jij van denken dat je ze zelf niet relevant vindt, dat is een mening, maar percentage van de problematiek zoals je het zelf stelt, is wat het is en niet van wat jij daarvan denkt afhankelijk. En als het dus een feit is dat dit een van de grootste problemen is waar we nu allemaal iets mee zouden kunnen doen en waar we allemaal baat bij hebben als we dat ook daadwerkelijk deden, is het dan zo vreemd dat in ieder geval van iemand te vragen? Je leeft niet op je eigen planeet.
Waarom zeg je dit tegen iemand terwijl je het zelf ook niet doet??? Als iedereen zo denkt als jij (en met jou héél veel mensen helaas) schiet het inderdaad niet op...
Ik heb familie die dus veganisten zijn (op eieren na). En echt lekkere dingen maken. Maar het is even je verdiepen en wat recepten proberen en dan is het goed te doen. Maar ik sta er zelf niet 100% achter en heb er momenteel ook de puf niet voor, maar ik doe wat ik kan. Afval scheiden, veel met de fiets ipv met de auto, niet teveel vlees eten. Wij eten ongeveer 2 keer per week vlees en dat is dan meestal gehakt (300g met z'n vieren). En eten altijd 1 keer iets van een kaassoufflé of valess).
Nogmaals, het betrof hier om een grapje. Ik ben naar mijn idee voldoende op de hoogte over het vlees dat we eten. Ik ben heel bewust geen vegetariër of veganist. Ik eet gewoon voor mij gezond en zo natuurlijk mogelijk. Ik eet niet iedere dag vlees. Maar ik leef echt wel bewust, voor zover dat voor mij haalbaar is. Jammer dat wanneer het om een dergelijk onderwerp gaat, er al snel met het vingertje naar elkaar wordt gewezen als ik sommige reacties zo lees. Respecteer elkaar gewoon.
Dat snapte ik ook wel. En elkaar respecteren wil niet zeggen dat je nooit een ander mag proberen te overtuigen of mag proberen uit te leggen waarom je vindt dat die ander het niet bij het goede eind heeft. Ik ben nu 11 jaar vegetariër en ben de enige in mijn familie, ik heb hier zelden discussies over. Nu is het toevallig het onderwerp van het topic en dan wil ik best meepraten over feiten, maar meestal hou ik me hier juist vanaf. Ik krijg daarentegen praktisch altijd opmerkingen over het feit dat ik vegetariër ben en dan vaak ook nog eens op onwetendheid gebaseerde, vrij domme grapjes. Dus ik snap dat een wijzend vingertje je stoort, maar het onderwerp zelf is belangrijk genoeg om af en toe duidelijk over te praten denk ik.
Dit is dus precies wat ik ook vind. Je hoort voor elkaar en voor de toekomstige generaties te zorgen, naar mijn mening. En niet alleen mensen, er zijn buiten de bio-industrie dieren zo ontzettend veel soorten die lijden onder onze overconsumptie. (IJsberen, zeedieren, apen e.d. in weggekapte oerwouden...) Ik heb eens gehoord dat het hele ozonlaag probleem verholpen zou zijn als het westen hun vleesconsumptie vermindert naar 2-3x in de week. Waarom sommigen dan nog zo hardnekkig vasthouden aan hun karbonaadje, is mij daarbij een raadsel..
Hebben jullie deze al gezien? http://youtu.be/RXRQNlxN5KY Lubach weet het wel ludiek te vertellen, maar het is toch erg? Je kan thuis heel hard je best doen met zuinig omgaan met kraanwater, maar voor de productie van een stukje vlees worden liters water gebruikt. (Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat je thuis dan ook maar lekker veel water moet gebruiken, moge dat duidelijk zijn) Waarom mensen vlees eten? Tja, mensen zijn nu eenmaal omnivoor. Maar het kan een stuk minder, vind ik. Je hoeft niet elke dag een enorme lap vlees op je bord te hebben. Wij eten ook minder vlees en dan veelal biologisch of met één of twee sterren van beter leven. Maar ik denk dat we nog wat vaker geen vlees op tafel gaan zetten.
Dit inderdaad. Wij kopen ons vlees bij een locale boer waar je van te voren belt en te horen krijgt welke dieren hij welke week gaat slachten. Dan kies je zelf wanneer je gaat inkopen. Ter plaatse kiezen we zelfs welke onderdelen van het dier we willen, welke stukken we als gehakt willen enz. Je ziet met je eigen ogen hoe een koe verandert in verpakte lappen en ponden gehakt. Hij heeft beperkte aantal dieren en die staan zoveel mogelijk buiten. Melk en eieren halen we ook daar. Heel ouderwets zeg maar, maar het geeft mij een veel beter gevoel. En veel vlees hebben we inderdaad niet nodig als mens, wij eten voornamelijk samengestelde gerechten. Daar hoeft meestal helemaal geen vlees bij om smaakvol te eten. 1-2x per week vlees en 2X per week vis vind ik meer dan genoeg.
Nou ik heb ook eens zitten googlen...producten direct bij de boer vandaan spreken mij ook erg aan. Kun je je provincie aangeven, en dan zie je in welke plaatsen een boer zit waar je direct kunt kopen en wat die voor producten heeft. Ik woon duidelijk aan de verkeerde kant van brabant...hier in de buurt alleen maar ijs😂😂
Mijn tweede alinea was absoluut niet voor jou persoonlijk bedoeld. Meer om andere reacties hier. Er moet ook over gepraat worden. Jammer dat er geen ruimte is voor een grapje tussendoor. Dat jij vegetariër bent, vind ik prima, daar oordeel ik niet over. Ik vind het zelfs knap dat mensen deze levensstijl vol kunnen houden.