Iemand een goed Falafel recep?

Discussie in 'De lounge' gestart door soepstengel, 9 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Vanavond eten wij falafel.
    Hahaha nou ja dat is het idee, zie zoveel recepten op internet voorbij komen:$

    Ik heb gedroogde gekocht, maar moet je ze nou eerst koken of niet?
    Heb ze wel al geweekt vanaf gister....
    Hebben jullie lekkere recepten?
    En Hebben jullie er ook een yoghurt saus bij?

    Alvast bedankt!!
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik lees mee
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik lees ook mee.
    favoriet hier maar koop ze altijd kant en klaar :)
     
  4. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Daar dacht ik ook aan, maar dacht ook, ze moeten toch makkelijk zelf te maken zijn? :)


    Maar nog geen reacties, dus misschien toch niet zo makkelijk ;)
     
  5. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    7 mrt 2014
    1.593
    215
    63
    Het schijnt ook te kunnen met kikkererwten uit blik! Die moet je dan alleen wel goed uit laten lekken.
    Maar ik sta open voor goede recepten, aangezien ze bij mij alsnog vaak een beetje te papperig blijven... :)
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik gebruik altijd het recept van Ainsley Harriot en dan gebruik ik kikkererwten uit blik.
    Ik gebruik 1 blik (225 gr) half ei, snuf zout, 1 theelepel komijn zaad (of halve theelepel poeder, 1 theelepel gemalen koriander, halve theelepel cayenne (doe ik niet omdat ik dat niet lekker vind), teentje knoflook geplet, 2 lepels gehakte peterselie, sap van halve citroen. Alles in de keukenmachine (niet te lang!) en dan kleine hoopjes op een bakblik met bakpapier leggen. Licht kwasten met olie en dan kwartiertje in de oven op ongeveer 200 graden.

    Met yoghurtsaus is wel zo lekker idd!
     
  7. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Die van Jamie Oliver!! Super makkelijk en onwijs lekker. Staat online, en is ook in het Nederlands.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Deze ga ik proberen! Ik frituurde het altijd maar uit de oven lijkt het me veel lekkerder.
     
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.166
    2.282
    113
    Ik lees ook mee. Vorige week heb ik voor het eerst falafel gemaakt. Ik had er nog nooit van gehoord en heb ook geen idee hoe je het uitspreekt, haha. Het was wel lekker, maar de balletjes vielen helemaal uit elkaar. Dus we hebben kruimels falafel gegeten. Ben benieuwd of iemand weet hoe je ze zo kunt maken dat ze wel heel blijven.
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Wij eten elke week wel falafel!
    Maak het ook zelf. Weet niet hoeveel kikkererwten je hebt laten weken. Ik maak vaak rond de 500 gram en kan daar erg veel van maken.
    De kikkererwten zelf maal ik zelf een gehaktmolen daarna ga ik het kruiden, dit doe ik er onder andere in:
    1 ei
    half zakje bakpoeder
    kruiden naar eigen smaak: koriander, zout, gedroogde dille, komijn, knoflook, citroensap.

    Ik maak zelf altijd falafel bolletjes met behulp van een lepel!

    Verder eten wij het graag met een aubergine salade, dit zijn gegrilde aubergines in yoghurt met knoflook en wat citroensap.

    Erg lekker op een wrap met wat sla, komkommer, tomaat, de falafel en dan de aubergine salade.
     
  11. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    De kikkererwten moeten niet te nat zijn, daarnaast zou een ei moeten binden. Verder is mijn ervaring, goed malen. Helemaal als je frituurt!
     
  12. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Bedankt voor jullie antwoorden!

    De kikkererwten die geweekt zijn ook nog koken?
    Of kunnen ze zo de Blender in?
     
  13. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Kunnen zo de blender in :)

    Ook een tip, als het je goed bevalt. Maak meer in 1x , verdeel het in porties en vries het in. Scheelt weer een hoop werk voor de volgende keer ;).
    Ik verdeel het dan in porties van 500gr ongeveer en vries het in zonder de ei en bakpoeder.
     
  14. medousa

    medousa Actief lid

    20 jul 2008
    359
    0
    0
    Mijn man komt uit Egypte en daar eten ze het bij het ontbijt ;)
    Daar maken ze het met gedroogde tuinbonen (vind ik persoonlijk lekkerder dan die met de kikkererwten) Recept volgt nog, manlief is niet thuis
     
  15. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.486
    113

Deel Deze Pagina