Hoi, Ik zoek een recept, wat ik in het verre verleden weleens gemaakt heb. Ik at het vaak bij een oude vriendin van marrokaanse afkomst. Maar ik weet niet meer precies hoe het gemaakt moet worden en kan het recept niet op internet vinden. Het is een soort dipsaus wat je eet met turks brood. de ingrediënten wat ik nog weet zijn gepelde tomaten en paprika, Zonnebloemolie en saffraan en dit hussel je door elkaar. Komt iemand dit bekend voor?
Je bedoelt vast en zeker charmilla. Een bijgerecht wat meestal wordt gegeten met kip/vlees/vis. Het moet voornamelijk warm worden gegeten. Als je dit bedoelt, ik maak het zo: Nodig: 3 uien 2 tomaten enkele takjes verse koriander 1 blikje tomatenpuree ras-al-hanout zwarte peper zout paprikapoeder Je snijdt alle uien in dunne staafjes of je snippert dit fijn. Bak de uien zachtjes gaar. Daarna snijdt je de ontvelde tomaten in kleine stukjes en roer je dit doorheen. Laat dit even samen doorsudderen terwijl je er de fijngesneden koriander overheen strooit. Daarna voeg je de kruiden toe (ik gebruik veel kruiden, maar je moet gewoon kijken wat jij het lekkerst vind). Daarna de tomatenpuree en klein beetje warm water terwijl je roert. Het moet een dikke saus blijven dus je moet er echt niet teveel water bijdoen. Hopelijk heb je hier iets aan
Nee dat is het niet. Dat gerecht is warm. De paprika ontvel je ook door boven het vuur te houden. Het is echt een soort papje
Wat kan je voor kruiden gebruiken als je geen ras el hanout heb? Ik vind de ras el hanout uit zakjes van de slager echt niet lekker