Ik denk dat je daarvoor eerst een hele studie theologie voor nodig hebt... Als je het complete artikel leest (die link in je bericht is ontzettend wazig, 2 zinnen onder een filmpje van het nieuws van afgelopen weekend??), kom je misschien ietsje verder. Ik denk dat ie het heeft over de interpretatie van bepaalde onderdelen van Koran, en de acties die vervolgens daaruit worden verricht. In het oorspronkelijke artikel wordt als voorbeeld aangegeven dat IS hun politieke daden en aanslagen onderbouwen met deze zin in het Koran: 'Maar als zij u bestrijden, doodt hen dan. Dat is de vergelding voor de ongelovigen' (soera 2, vers 191). Dan concludeert IS dat zij anno 2015 het volste recht heeft om ongelovigen te doden. Zonder de vers daarvoor (190) te interpreteren: 'wie dan vijandschap toont tegen u, toont vijandschap tegen hem op dezelfde wijze als hij vijandschap tegen u heeft getoond'. Feitelijk geven die teksten precies aan hoe bijv Frankrijk heeft gereageerd na de aanslag. Je probeert onze leven en vrijheid te bestreiden, dus schieten we je af. Letterlijk wat je hierboven leest, het recht om jezelf te verdedigen..
Heeft die Imam dan niet theologie gestudeerd dan? Voor je priester bent heb je eerst een opleiding tot toch? Hoe zit het dan met een Iman is dat geen geestelijke? https://nl.wikipedia.org/wiki/Imam vond deels een uitleg hier. Imam en Iman?
Minuut stilte Parijs verstoord op Nederlandse scholen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl sjonge jonge lekker respectloos zeg
Een imam is ofwel voorganger in gebed ofwel geleerde. Iman is het Arabische woord voor 'geloof' en tevens een populaire meisjesnaam.
De Koran kan je net als de Bijbel of Thora op je eigen manier interpreteren. Of de manier waarop je het interpreteert ook de juiste wijze is, is een heel ander geval. Ik denk dat dit ook is wat Imam Yassin Elforkani ermee bedoelt. De IS zegt te staan voor de Islam, dit is hun interpretatie van de Koran. Ik heb zelf meerdere keren de Koran gelezen, er staan enkele stukken in over het bestrijden van "ongelovigen" echter zijn deze geopenbaard in tijden van oorlog. Maar daar moet je natuurlijk wel enig naslagwerk voor doen en ook de hele koran lezen om dat te weten. Als je zomaar stukken uit de Koran haalt, dan kun je het als snel verkeerd opvatten. Maar dat zelfde vind ik ook met de Bijbel.
Joh? Ik dacht dat het een jongensnaam was, bij mij zat er namelijk iemand in de klas die ook zo heette en dat was een jongen.
Helaas gebeurd het ook andersom. Bij mijn zoon op school hadden ze afgelopen maandag ook een minuut stilte en toen werd mijn zoon uitgescholden voor vuile IS strijder. Dat hij vast een bom onder zijn jas had om de hele aula op te blazen, want wat zou hij anders doen bij een herdenking. Ik vind het vreselijk dat er zelfs tussen jongeren tegenwoordig zo'n grote kloof is ontstaan!
Nou ja de jongeren die allahu akbar roepen tijdens zo'n stilte zijn imo behoorlijk radicaal. Gewoon registreren, en in de gaten houden. Ik las in een ander artikel dat er vooral geadviseerd wordt om de dialoog aan te gaan, en vooral met elkaar in gesprek te blijven. Lijkt mij een goed idee.
Ik denk dat er voor ouders ook veel meer voorlichting moet zijn! Vooral vanuit moskeeën. In vele culturen gaan ouders geen dialoog aan met hun kinderen.
Oh ja dat denk ik ook! Alles valt en staat bij de ouders. Of die nu moslim, christenen, ongelovig, wit, zwart, lesbisch, homo of hetero zijn. En bij sommige groepen gaat er thuis iets structureel mis.
Beetje offtopic, maar dat het kan, het is namelijk een unisexnaam Zowel Arabisch als Indonesisch gebruikt en betekent 'geloof', 'vertrouwen', 'trouw'. Afgeleid van het Arabische امن (amuna): 'gelovig', '(ge)trouw', 'trouwhartig'.
Buiten dat het enorm respectloos is, baart dit me ook wel zorgen: Volgens Zijlstra krijgen schoolkinderen van sommige klasgenoten te horen dat ze blij zijn dat "de jihad nu in Europa" is en dat zij "straks aan de beurt zijn". Dat kinderen dit al zeggen.
Weten jullie dat er echt niemand in mijn nabije omgeving over de aanslagen in Parijs praat ? De eerste dagen wel maar het lijkt alweer oud nieuws. Op school is er een minuut stilte geweest en hebben ze er aandacht aan besteedt bij Nieuwsbegrip maar op mijn werk hoor ik er niemand over. Bij de sport hoor ik er niemand over. Nu moet ik zeggen dat ik er zelf ook niet over begin omdat het echt lijkt of niemand er mee bezig is. Vindt het echt een beetje vreemd moet ik zeggen.
Onze zoon is echt een flapdrol die zich er niets van aantrekt en het eigenlijk negeert. Wat ik op zich erg fijn vind!
Hier ook niet hoor, ik heb er (behalve binnen familie) niemand over gehoord. Op school, schoolplein, café, werk, eigenlijk vrijwel nergens.