Ik werk veel met senioren maar die zijn allemaal heel erg grof. Ze hebben zelf vaak de oorlog meegemaakt, dan zou je toch wat empathie verwachten? lovely, wat erg voor je zoontje!
Hier een familielid in de 50 die laatst een rotopmerking heeft gemaakt over een kindje met een hoofddoek. Gelukkig was de rest het er niet mee eens (ik was er zelf niet bij). Was in een dorp waar volgens mij weinig moslims wonen. Hier voeden we de kinderen op dat iedereen gelijk is. Oudste is zich nu wel bewust van de verschillen en vindt het juist heel interessant dat ze een 'Marokkaans' klasgenootje heeft. En de jongste vindt het weer interessant dat een klasgenootje geen varkensvlees mag eten . En dan zegt de oudste: oh dan is hij Marokkaans (hij is Turks ). Maar goed, ik vind het leuk dat ze ermee bezig zijn en het interessant vinden en niet raar. En fijn dat de school een redelijke weerspiegeling is van de samenleving.
Ligt eraan, mijn vader is 70 en van net na de oorlog. Heb je de oorlog echt meegemaakt ben je minstens 75 en dan nog was je je er niet heel erg van bewust. Maar in hun leven zijn er opeens wel heel veel 'buitenlanders' naar Nederland gekomen, misschien komt het daardoor?
Ik merk ook wel dat het vaak de mensen van middelbare leeftijd zijn die wat moeten zeggen of je geen voorrang verlenen op het zebrapad. Trouwens wat grappig dat er nog dorpen zijn waar je gewoon (bijna) nooit vrouwen met een hoofddoek ziet.
Hier in de omgeving zijn ook genoeg dorpen waar je (bijna) geen vrouwen met broek ziet zelfs. Ik kijk er dus niet echt van op.
Ik woon zelfs in een stad waar er eigenlijk weinig tot geen hoofddoeken zijn...volgens mij verkopen ze die ook nergens hier in de winkels...zelfs Hema niet. We hebben wel een Moskee...maar die zie en hoor je eigenlijk niet. Zit ergens tussen gebouwen in...een soort zaal volgens mij.
In 2014 werd geschat dat er 5 procent moslims in Nederland zijn, even heel simpel gedacht zal de helft daarvan vrouwen zijn. Omdat niet iedere moslima een hoofddoek draagt zal het percentage vrouwen met een hoofddoek nog lager liggen (1 procent ofzo). Ik vind het dus helemaal niet raar dat er gebieden zijn waar bijna geen vrouwen met een hoofddoek rondlopen.
Mag je als niet-moslim een moskee bezoeken? Vroeger zijn we met school (openbare basisschool) wel eens in kerken geweest. Het zou mooi zijn als men bij elkaar eens in het gebedshuis kon kijken.
Hier in de omgeving ook amper hoor. Ik ken meerdere Turkse dames (oa collega's), maar hier draagt geen 1 een hoofddoek. Nu zit ik me af te vragen of ik ooit een vrouw in een niqaab in het echt heb gezien
Sowieso kopen veel vrouwen ze online hoor Ik woon trouwens in een gemiddelde stad en zie erg veel vrouwen met een hoofddoek, denk dat er iedere minuut wel eentje voorbij komt hier.
Jij woont in de randstad, logisch. Toen ik in Den Haag woonde kreeg ik soms het gevoel alsof ik in Turkije woonde haha.
Waar ik woon heb ik vrouwen gezien met allerhande hoofdbedekkingen (ik ken de juiste benamingen alleen niet), ook vrouwen met een niqaab (deze heb ik dus gegoogeld), hoewel dat heel sporadisch was. Overigens ook mannen met traditionele kleding. Maar Nederland is wel wat groter dan alleen het Westen (hoewel de media soms anders denkt ).
Ik mocht toen ik in Marokko was meerdere dingen niet bezoeken omdat geen moslim was. Zo ook mocht ik geen moskee in. Misschien is het in Nederland anders.
Ik denk dat dit met veel oudere mensen ook het probleem is. Mijn oma is pas overleden, was 94 en heeft dus heel Nederland zien veranderen. De buurt waar zij de laatste 50 jaar woonde is na de oorlog opgebouwd als katholieke buurt (toen iedereen nog in z'n eigen zuiltje hoorde) met dus alleen maar katholieke, Nederlandse gezinnen. In die 50 jaar is de die buurt zo veranderd, dat de oude mensen nog de enige Nederlanders ware en ze haar buren verder niet meer kon verstaan. Als ik daar rondloop voel ik me ook echt in het buitenland en ik ben al opgegroeid in een redelijk diverse samenleving. Mijn oma was geen bekrompen of racistisch mens, maar vond het wel heel moeilijk dat ze zich een vreemde in haar eigen land voelde en totaal geen band meer had met haar buren in wat altijd een buurt was geweest waar iedereen bij elkaar over de vloer kwam.
Ik ben in Amsterdam een keer met een klasgenootje in een moskee geweest, De Blauwe Moskee, een moskee met de Nederlandse taal als voertaal en waar iedereen welkom is, ook ongelovigen Was een mooie ervaring vond ik.