Hoi, Ik ga vanavond met mijn schoonfamilie uiteten. Altijd leuk maar nu staat er zoveel op de kaart wat ik niet mag eten tijdens de zwangerschap. Veel kan je op internet vinden over voeding maar over de indiase kipcurry met rijst kan ik niks vinden. Wie weet of je die curry mag eten? En dan is het geen kip kerrie maar echt kipcurry. De indiase currypasta. Wie kan mij helpen? Bedankt!
Curry lijkt me geen enkel probleem hoor. Dat je er niks over kan vinden zegt al genoeg. Het lijkt mij trouwens wel mee vallen met wat je niet mag van een kaart? Nou eet ik zelf al geen vlees, dus dat valt al af voor mij, maar heb zelf nooit het idee gehad dat ik maar heel weinig mocht eten tijdens zwangerschap.
Tuurlijk kun je dat eten waar je mee op moet passen is rauw vlees, rauwe vacuumverpakte vis die je ook rauw wilt eten, alcohol en zachte rauwmelkse kaasjes. Indiase curry valt daar niet onder
En inderdaad, ik heb echt geen probleem met uit eten gaan? Zelfs als de kaart beperkt is is er genoeg te vinden wat je kunt eten
Dank voor jullie snelle antwoorden. Waarom ik het vraag? Er zitten in curry's soms kruiden die je niet mag hebben ivm je baarmoeder. Weet er het fijne niet van maar dit heb ik me laten vertellen en wil het dan even extra checken onder het mom van beter teveel dan te weinig. Helaas biedt de kaart verder weinig wat ik kan eten. Voornamelijk biefstuk met verschillende smaken en sausen of wild en dat eet ik niet. Dit was een alternatief voor kleine kinderen die volwassen vast ook wel mogen eten
Als zwangere mag je gewoon kruiden hebben hoor ALLE kruiden... Je moet alleen geen 10 kg van op een dag eten... Maar het enige wat je niet mag is, rauw vlees, vacuum verpakte vis, en rauwmelkse kazen ( au lait cru)
Wat Biny zegt. Teveel kaneel is bijvoorbeeld niet goed maar dan heb je het echt over een potje achter elkaar leeg eten en niet de kaneel in een stuk appeltaart En als het officieel een kindergerecht is zal het wel meevallen met de kruiden, toch?
De truc is om vooral niet te veel op te zoeken op internet Je mag alles hebben behalve wat hierboven genoemd werd, alcohol e.d, dat rijtje..
Staat de hele kaart dan vol met rauw vlees? Biefstuk mag je best hebben hoor, maar geef wel door dat je zwanger bent en dat hij dus doorbakken moet zijn. Kruiden zijn ook geen probleem zolang je er geen kilo's van eet op 1 dag. Dat geldt overigens altijd, niet alleen voor zwangeren 😉 Niet te moeilijk denken hoor. Je bent zwanger, niet ziek ☺️
Bah doorgebakken biefstuk Maar vaak genoeg opties om wel te eten! Wat ik me laatst afvroeg (lust het zelf niet maar kwam in me op) hoe zit het met een zacht gekookt ei of een uitsmijter met hele dooier? Dat zachte geel is nog rauw maar wel verhit... weet iemand de adviezen daarin?
Ja het wordt afgeraden om dat te eten. Ik bak m'n omelet dus ook meer door. Vorige keer was ik het zat en heb ik toch halfzacht eitje op. Is ook een beetje verschil vind ik of je risico hebt op toxoplasmose bijvoorbeeld of salmonella. Voedselvergiftiging wil niemand maar op zich krijgt de baby er niks van.
Eieren, met name verse eieren, zijn geen risico bron voor Listeria. In het verleden is nog nooit een Listeria incident ontstaan door eieren geweest. Wel bestaat er de kans dat de eieren besmet zijn met Salmonella. Als de eieren goed verhit worden zal de Salmonella afsterven en geen gevaar meer vormen. Dit is het geval bij bijvoorbeeld een omelet, hard gekookte eieren of gerechten met ei die nog verwarmd worden zoals cake en quiche. Als de eieren niet verhit worden is het grootste risico op een Salmonellabesmetting al weggenomen door de eieren voor gebruik te wassen. In de meeste gevallen is namelijk de eierschaal besmet. Gebruik daarnaast verse eieren, hoe ouder het ei hoe groter de kans dat er toch een bacterie is binnen gedrongen. Door de eieren in de koelkast te bewaren verklein je ook de kans op bacteriegroei. Als al deze tips opgevolgd worden, bestaat er de kans dat het ei van binnenuit besmet is. Deze Salmonellabesmetting is echter geen direct gevaar voor de ongeboren baby, maar kunnen de zwangere vrouw wel goed ziek maken. De kans op een besmetting bij één spiegelei of zachtgekookt ei is 1 op 20.000, dat komt neer op 0,005%. Het risico op Salmonellabesmetting bij het eten van een bavarois is groter omdat hier meer eieren in verwerkt zijn. In een bavarois met 20 eieren neemt de kans op salmonella besmetting toe tot 20 x 0,005% = 0,1%. Of je nu wel of niet het risico wil nemen om rauwe eieren tijdens de zwangerschap te eten moet je zelf afwegen. Maar salmonella is in elk geval geen gevaar voor je kindje, alleen heel vervelend voor jezelf als je het oploopt. Dit is echter een heeeeeele kleine kans Ik persoonlijk eet wel af en toe een zacht gekookt eitje. Maar ieder moet ditzelf bepalen of ze het risico nemen
Ik heb een app van: zwanger &zo' op mijn telefoon. Daar kun je ook een lijst vinden met wat je niet, wel of met mate mag eten. Zit ook een zoekfunctie bij