Hier staan buiten 3 grote containers. Blauw voor papier, groen voor GFT en een oranje in deze gaat plastiek blik en sappakken. Deze 3 containers worden gratis geleegd. Afval wat overblijft moet naar een ondergrondse container. Je betaalt dan per inworp. Natuurlijk brengen we glas naar de glasbak.
Wij hebben hier 3 grote bakken buiten. Papier, GFT en Huisafval. Tegenwoordig scheiden wij ook glas en plastic. Ik verzamel het gewoon overdag in een plastic tasje in de keuken en zet het dan even in de schuur als het vol zit. Eens per week loop ik dan even naar de plastic en glasbak. Vind het een kleine moeite om alles netjes te scheiden.
Je kan ook zelf naar een een papier of plastic bak lopen toch? Hier staat hij ook niet naast de deur maar een kleine moeite om het gewoon even netjes weg te brengen. Vind het eerlijk gezegd een beetje vreemd dat je alleen zou scheiden als het jullie financieel beter zou uitkomen, we hebben het wel over het millieu. En hoe cliche het ook klinkt, een beter millieu begint bij je zelf.
Niet. We hebben 1 ondergrondse bak. Als ik het wil scheiden, moet ik het opslaan en dan 1x per week naar de bakken rijden, dat doe ik dus niet. (zeker niet voor die ene wijnfles)
Wij hebben alleen een grijze restafval kliko. Woon op een bovenwoning en geen plek voor meerdere kliko's. Ik scheid wel het meeste. 95% van het afval is plastic. Ik heb een gewone grote vuilnisbak in de keuken staan voor het plastic en een kleine voor de restafval en voedselresten. Ik heb elke week een volle vuilniszak met plastic die ik meeneem als ik boodschappen ga doen. In de meterkast staat een doosje voor het papier en een bigshopper van de boodschappen. Hier doe ik het glas en lege flessen in. Die gooi ik dan meteen weg als ik boodschappen ga doen.
Ik heb buiten 2 grote kliko's(papier en rest) en 1 kleine (groenafval). Maar omdat ik geen zin heb om voor elk dingetje naar buiten te lopen èn ik een ruime bijkeuken heb, heb ik daar het volgende op gevonden: In de keuken een grote en een kleine brabantia pedaalemmer. de grote voor restafval, de kleine voor groenafval met van die Biozakken er in. In de bijkeuken de Trofast kast van Ikea, met 6 bakken. 1 voor plastic, 1 voor papier, 1 voor glas voor de glasbak, 1 voor statiegeldflessen, 1 voor lege wc en keukenrolletjes (je moet iets met die laatste bak) en dan kon er nog net 1 lage bak in, waar ik wat losse rommeltjes in bewaar. Op deze manier hoef ik niet meer iedere keer naar buiten en gaat het scheiden van afval ook goed. Sinds de sap en melkpakken hier ook bij het plastic gaan, hoeft mijn grijze kliko nog maar 1x in de 6 weken naar buiten. Wij gaan trouwens vaak op vakantie in Zweden en daar zie je dat ook, een paar planken in de keuken of bijkeuken om al het afval te scheiden. Daar brengen ze het zelf naar een speciaal container park en word het meeste niet thuis opgehaald. Volgens mij alleen het restafval. In sommige vakantie huizen waar ik ben geweest stonden soms wel 8 bakken in de bijkeuken. Edit: In de zomer staan mijn kliko's trouwens ook niet bij het huis.Dan staan ze achter de garage. Vooral de groene container kan dan flink gaan staan stinken, want die staat dan lekker in de zon te bakken... Maar nu in de herfst zet ik ze met zijn 3-en bij de achterdeur. Ik merk dat ik dan wel sneller even op en neer loop.
Wij moeten afval hier in Duitsland nog wel altijd in zakken aanbieden, maar wel gescheiden. Wij betalen alleen voor de grijze "restafvalzaken", maar voor n 50 liter zak betaal je dus wel 90 ct, voor een 30 liter zak betaal je 54 cent. Wij scheiden dusdanig dat wij ruim voldoende hebben aan een 30 liter zak per week voor t restafval. Ik heb in de keuken twee prullenbakken staan. Eentje met een grijze zak (rest afval) en eentje voor t plastic (melkpakken, conserven, vleesverpakking etc) Verder heb ik in de garage emmers staan voor t glas en dozen voor t oud papier.
Hier 3 bakken: Groene bak waar de voorste helft gft is en de achterste overig afval 1 blauwe bak voor papier 1 blauwe bak voor plastic, waar tegenwoordig ook oa melk- of andere drinkpakken en blikjes in mogen. De bak in de keuken gebruik ik alleen voor overig afval. Etensresten verzamel ik in een doorzichtig plastic zakje (mag ook de gft-bak in) en gooi ik buiten weg. Papier verzamelen we op een eetkamerstoel en gooien we dan buiten weg. Plastic verzamel ik ook vaak in een plastic zak en gooi ik dan buiten weg. Glas moet in de glasbak, 2 straten verderop.
Ik heb het over de gemeentelijk glas en plastic bakken he. Je kan mij niet wijsmaken dat die bij jullie in de gemeente er niet zijn
Ik denk dat het een kwestie van wennen is aan al die containers en afvalbakken. Ik moet zeggen dat we door meer (met name plastic) te scheiden een stuk minder grijs afval hebben. Wij hebben nu in huis een pedaalemmer voor grijs afval en een aparte bak voor plastic en één voor papier. Groen afval gooien we meteen in de groene container, dat willen we niet in huis hebben liggen. Bij ons wordt grijs, groen, papier en plastic aan de straat opgehaald. Glas houden we uiteraard ook apart en gooien we in de glasbak.
Wij hebben hier ook geen papier of plastic bak in de buurt. Ja het milieupark 7 km verderop. Nu scheid ik wel het afval hoor. Plastic zakken zo'n 4-5 per maand en die zet ik in de schuur. Papierbak wordt hier ook eens per maand geleegd. Dit red ik net. Opzich is het, naast het mileu, natuurlijk geen gek idee om het financieel ook aantrekkelijke te maken. Dan zouden veel meer mensen mee werken. Hier is sinds januari de gft afval gratis en de rest een euro duurder ten opzichte van het jaar daarvoor. Papier en plastic was al gratis. Op de manier stimuleer je natuurlijk net een stapje meer.
gewoon even wekelijks wegbrengen tijdens je boodschappen rondje?? een tas met papier neemt niet zoveel ruimte in. hier gaat er wekelijks een tasje met papier naar de gemeentelijke papiercontainer en elke week een zak met plastic.
Wij hebben 2 grote containers.. 1 voor gft afval en 1 voor restafval.. Wij scheiden als volgt.. - gft in bio zakjes in inbouw prullenbakken in keukenkastje - restafval in zakje in inbouw prullenbak in keukenkastje - plastic in grote prullenbak in bijkeuken - papier in bak in de garage - glas in bak in de garage
Wij hebben nu 4 containers Blauw Grijs Oranje Groen Ze gaan dan in het nieuwe jaar beginnen met 1 keer in maand de grijze legen.. En groen volgens mij om de 2 weken.. maar had het nog niet helemaal uitgezocht.. Als je plastic papier en drinkpakken goed gaat scheiden dan moet het wel lukken.. Ooh wij mogen metaal (deksels, doppen etc etc) bij het plastic in gooien.. Ik moet alleen nog leren om glas apart te houden.. Dat vind ik nog een lastige omdat ik het altijd vergeet weg te brengen..
Wij hebben nu nog 2 containers maar dit gaan er drie worden 1 grijs voor restafval 1 groen voor groenafval 1 .... voor plasic/drinkpakken/blikken/klein huishoudelijk apparatuur (onder de 5 kilo) Het is dan de bedoeling dat de restafval en het plastic eens per maand wordt geleegd en de groene om de week Nu wordt het plastic nog in zakken opgehaald en ik moet eerlijk zeggen dat ik afgelopen zomer het gewoon in de grijze heb gedaan omdat het ontzettend begon te stinken in onze schuur (plat dak enkel steens muur en sauna temperaturen)
Wij scheiden nu al afval maar per 1 jan gaan wij in de wijk als eerste proefdraaien met het 'nieuwe' afval scheiden. Nu: 3 containers vanuit gemeente bij elk huis. GFT, Rest en papier. Zelf scheiden we plastic, glas en batterijen. In huis hebben we 2 brabantia vuilnisbakken voor rest en plastic staan. En dan een tijdschriften bak voor oud papier (die ik kan weer leeggooi in de container). GFT doe ik in een klein brabantia bakje met daarin speciale GFT zakjes van de Action en die gooi ik om de dag in de container. Per 1 januari gaat het worden: 4 containers: Plastic, Blik en drinkpakken, GFT en papier. Rest afval wordt dan niet meer opgehaald. Die moeten we zelf weggooien in de buurt (en dan moeten we echt naar een andere wijk rijden want hier direct in de buurt komt geen grote verzamelcontainer voor restafval). Ik ben benieuwd hoe het gaat. Wij zelf merken dat we veel minder restafval hebben dan vorig jaar. Daartegen gaat de plastic inzameling ontzettend hard.