mooi, lekker, niettemislukken kersthoofdgerecht gezocht!!

Discussie in 'De lounge' gestart door taliaa, 1 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant
    Oke dames en heren. Roept u maar!

    Wat is hét recept voor een mooi en lekker hoofdgerecht met de kerst?
    Voor 8-14 personen. (Eerder 8 dan 14 wrs)
    Ik kan best een beetje koken. Maar niet echt culinair ofzo. En dat wil ik nu dus wel:)
    Eisen: vlees of gevogelte. Geen orgaanvlees. Geen biefstuk, want die kan ik dus niet bakken;)
     
  2. Killo86

    Killo86 Actief lid

    28 feb 2012
    173
    0
    0
    Varkenshaas medaillons met saus naar keuze ?
    Haricots verts gerold in katenspek, en aardappels uit de oven (schotel , wedges etc )
    Klassiek en kan weinig aan fout gaan!
     
  3. Killo86

    Killo86 Actief lid

    28 feb 2012
    173
    0
    0
    Of of of grote zalm filet bij de visboer halen die in de oven kan!
    Vraag bij hun gewoon tips voor kruiden en baktijd en als ie op tafel komt aansnijden maar!
    Ziet er heel mooi uit en de oven doet al je werk 😝
     
  4. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant
    Geen vis;)

    En varkenshaas is lekker, maar zoek net naar iets meer... Iets bijzonderders. Hmmm
    Lastig
     
  5. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hmm lekker varkenshaas uit de oven, wordt het lekker mals 😋 En 2 soorten saus.. Met 2 soorten groenten, aardappel gratin erbij en genieten maar
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    rollade met champignonsaus of varkensmedaillons, wedges uit de oven, of aardappelpartjes met kruiden uit de oven, een heerlijke salade erbij en eventueel een tweede groente als spruitjes met spekjes, of een appelcompote.

    Als voorafje stokbrood met kruidenboter, als toetje een heerlijk ijsje met fruit, of een zelfgemaakte pudding. Als afsluiter Irish coffee met een bonbon, is allemaal niet te moeilijk, maar wel makkelijk en lekker.
     
  7. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant
    Wauw. Dat ja!!! Dat zoek ik!!!
     
  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    En je wilde geen biefstuk :(

    :D
     
  9. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Lekker, hert!
     
  10. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Mja, MIJ zou je er absoluut niet blij mee maken, dus ik zou wel voor de zekerheid navragen of je gasten wel hert willen eten....
     
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ha ha...ja dat dacht ik dus ook :D
     
  12. afrola

    afrola Fanatiek lid

    7 aug 2008
    3.434
    2
    38
    Utrecht
    In de AH allerhande hebben ze ook best vaak leuke recepten.

    Vaak presenteren ze (recepten van) verschillende gerechten met wild, rollades, eend.
     
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant

    Hihi nee. Maar dit kun je nagaren in de oven.
    Ik kan gewoon echt geen normale biefstuk bakken innde pan. Dat wordt altijd rauw of gaar.
     
  14. Joycey

    Joycey Niet meer actief

  15. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.056
    2.193
    113
    Brabant
    Thnx joycey . ziet er ook érg lekker uit!!
     
  16. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik pas het wel aan naar eigen smaak hoor (geen olijven, niet met pasta en peultjes en zonder de wijn). Maar het blijft een heerlijk recept. Bij mij wordt het geserveerd met aardappeltjes en een luchtige salade, aangezien de rest al in slaat als een bom. Vooraf maak ik altijd een grote pan ouderwetse verse groentesoep met schenkel, rundvlees en ballen voor een paar dagen.

    Nja, ik krijg eigenlijk nooit klachten ;)
     
  17. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Marokkaanse gebraden hele kip uit de oven... Heerlijk!
     
  18. McDsee

    McDsee Niet meer actief

    Boter in de koekenpan. Goed warm maken. Biefstuk beide kanten kruiden. Één kant in de hete boter leggen 2:30 minuut laten liggen in je pan, niks mee doen. Als de tijd om is direct omdraaien en 2:15 in de pan daarna direct uit de hete pan halen eventueel de jus er overheen gieten en klaar is je biefstuk.
    Je kan het ook via de oven garen maar dat is weer voor een andere les.
     

Deel Deze Pagina