Wij vieren dit jaar oud & nieuw bij vrienden. En heb aangeboden om hapjes te maken om mee te nemen. Zij maken zelf oliebollen. Welke hapjes zetten jullie op tafel? Gevulde eieren maak ik zowiezo.
Ik was het al bijna vergeten, al dat lekkers met de feestdagen. Slim om juist in november te beginnen met gezond eten. Als iemand nog gezonde (makkelijke) hapjes weet?
- frituurhapjes - salade - komkommer, snoeptomaatjes, paprika - wraps - stokbrood met smeersels - olijven - nootjes
Ik hou van sinpel maar goed. En eigenlijk eet ik nooit veel na het avondeten, maar als er dan wat moet komen zou het voor mij zijn: vers gebrande noten. Dadels met spek. Serannoham. Een mooie fuet of droge worst. Wat kazen. Roquefort, abdijkaas, geitencamembert. Maar mijn vriend is dan weer meer van de chips en stokbroodjes filet enzo. Dan maak ik nog wel een hummus of eiersalade. Of salade met makreel en appel.
Vond ik ook lekker.. Tot ik hoorde dat het 9 van de 10 keer gefrituurde en gepaneerde varkenskringspieren zijn.
Fijn, dit had ik niet willen weten.... Mijn man wist het al wel maar vroeg altijd of ik het wilde weten, nee dus... Heb ze toevallig vanavond nog op
Waar? In Japan? Dat kan in Nederland helemaal niet...ze vallen immers al over een stukje paard tussen het rund...
Maar goed, hapjes op oudejaarsavond. Geen frituur, vind oliebollen dan al genoeg frituur. Liever wat frisse hapjes, wraps met frisse vulling, stokbrood met frisse salades. En altijd wat nootjes en chips.
Dat was een broodje aap verhaal hoor. Calamares van varkensanus is broodje aap - De Standaard On topic. Ik zou voor wraps gaan ( smeren met roomkaas en beleggen met zalm/ham en bieslook of pesto, rosbief en pijnboompitten ) Cocktailworstjes in bladerdeeg Of op de tapastour: Tortilla (Spaanse aardappelomelet) in stukjes Gamba's even bakken in knoflook. Dadels opgerold in spek en bakken.
Deze blijft favoriet: Nachos met kaas en koriander - Recept - Allerhande - Albert Heijn Maar die moet je ter plaatse maken. Deze heb ik ook een keer gemaakt. Hee lekker, maar bewerkelijk. Kun je wel van tevoren thuis maken. Citroenkip met geroosterde paprikadip - Recept - Allerhande - Albert Heijn Verder gehaktballetjes in saté of tomatensaus. Bleekselderij met boursin Dadels met roomkaas Parmahamrolletjes met ricotta Mini-pizza's Mini-quiches Groentesticks (wortel, paprika, komkommer, etc) met yoghurt-knoflookdip, muntdip of korianderdip Bruchetta's Aardappeltortilla Vorig jaar was het bij ons en toen ik heb heel veel 'Turkse stijl' gedaan. Even zoeken wat ik ook alweer heb gemaakt... Deze sowieso: Mijn mixed kitchen: Milföy böreği Maar op die website (van Eylem) staan nog meer lekkere recepten, bijvoorbeeld: Mijn mixed kitchen: Muska böreği Mijn mixed kitchen: Quiche (hartige taart) met brie, gerookte zalm en prei Mijn mixed kitchen: Fırında sigara böreği
Of heel ouderwets en hollands... Blokjes kaas, ossenworst, gekookte worst, leverworst, rolletjes augurk / cervelaat met augurk...
Mmmmm... klinkt allemaal erg lekker. Zelf ben ik absoluut niet van de vis (Vis - fobie, van de geur ga ik al kokhalzen ) dus dat valt af. Verder heb ik nu op mn lijstje; Gevulde eieren (2 verschillende soorten ) Monchou met katenspek Gevulde dadels Fuet Grill worst Ham/prei quiche stukjes Verschillende soorten kaas met dip Mini tomaatjes Gevulde komkommer (met kip kerrie) Oosterse Kipspiesjes Oosterse mini gehaktballetjes Augurk in Boterhamworst Wrap hapjes Geitenkaas met honing in spek Verder zal ik nog ff denken maar dit is er al vast. Ik ga hapjes maken voor 7 volwassenen en 4 kinderen. (Waar een paar hele flinke eters bij zitten)
Dan maak je ze toch zelf? Gewoon inktvis bij de visboer halen. Het is echt super simpel en je weet dan wat er inzit.