ik heb er 10 jaar geleden gewerkt en toen ging het al slecht! met 21 jaar was ik te oud. ik kon er blijven werken, maar dan kreeg ik geen loonsverhoging, maar moest wel een managementfunctie gaan invullen. je kon nooit vrij krijgen, maar als het rustig was werd je om 11.00 uur alweer naar huis gestuurd. alle goede van rond mijn leeftijd werden weggewerkt en er kwamen meisjes van 15/16 voor terug. als winkels nog willen voort bestaan moeten ze eens ophouden met de gedachten dat een winkel kan draaien op jonge mensen. als je wil blijven bestaan moeten er mensen met kennis en kunde met plezier in je winkel staan, want wat is anders de toegevoegde waarde van een winkel. je gaat naar een winkel, omdat je leuke ideeen op wil doen en deskundig advies wil. maar bij de v en d staat geen personeel wat je kan helpen een leuke outfit bij elkaar te shoppen. ja dan ga je het verliezen in deze tijd
Daar heb je helemaal gelijk in Vlindermoeder. Nu heb ik zelf de afgelopen 2 jaar in een kledingwinkel gestaan waarvze juist graag wat 'oudere' werknemers in dienst hebben. Maar dan worden er weer geen vaste contracten gegeven, ook zo'n drama. Ik wist dit van te voren al met als gevolg dat mijn hart nooit helemaal in mijn werk heeft gezeten en dat is toch belangrijk vind ik, dan zet je gewoon net iets meer je beste beentje voor. Werkt natuurlijk niet motiverend als ze je na 3 contracten toch weer eruit werken. Daar zouden ze eens iets aan moeten doen, mensen kunnen nu zo gemakkelijk ontslagen worden en werkgevers kunnen maar doen waar ze zin in hebben, voor jou 100 anderen...
@zara37. Precies. Zo krijg je werknemers die hun uren maken en hun geld verdienen. Vroeger ging je terug naar een winkel omdat je daar de vorige keer zo goed geholpen was. Nu kom je terug en staat er iemand anders.
Nee, nooit. Behalve mijn studieboeken dan. Als ik mijn geld uitgeef moet ik daar winkelbeleving voor terug krijgen. Ik vind tussen de spullen neuzen, tig dingen passen net zo leuk als kopen aan zich. En heb ook nog nooit een kledingstuk gezien dat ik obv een foto mooi vind. Of ik vind het op de foto/ in de folder mooi en in het echt zwaar tegenvallen. Zelfs mijn leesboeken wil ik eerst even doorbladeren voordat ik ze meeneem. Dus ja, ben denk ik een uitstervend ras..
Hahahahaha, ik hoor het wel meer hoor! Hoe vaak ik geen mensen in de winkel kreeg die dan al dagen winkels aan het afzoeken waren voor een of ander artikel. Dan kies ik toch voor gemak: GOOGLE!! De postbezorgers kennen mij inmiddels wel haha.
Dat doe ik dan weer wel. Als ik bijv bepaalde soort schoenen wil, kijk ik wel op internet welke modellen welke merken daarvan verkopen, dan kijk ik waar ze in de beurt die merk verkopen, en ga het dan in de winkel passen en kopen. Mijn studueboeken koop il dus online, en ik betaal 1 extra om achteraf te mogen betalen, wil per definitie mijn aankoop eerst in handen hebben voordat ik er geld voor uitgeef
Ik koop ook nog altijd 95 procent van alles wat ik aanschaf in de winkel. Ik wil gewoon zien en aanraken wat ik koop, en via internet kan dat niet, de enkele keer dat ik wat via internet besteld heb ben ik eigelijk bijna altijd teleurgesteld. dus tja zolang het nog kan blijf ik kopen. Qua V&D heel vervelend die bonnen maar het mag. Ik hoorde vandaag wel dat de winkels nog 2 maand open blijven, geen idee of het klopt. Mijn gedachten gaan vooral naar al die mensen die de WW boven het hoofd hangen, vreselijk.
Het is gewoon ordinaire oplichting. Je geeft geld en vervolgens krijg je een waardeloze bon ervoor terug. Je kweekt er alleen maar een slechte naam door. Overigens vind ik het wel zonde dat bedrijven die al jaren bestaan over de kop gaan.
Het is heel vervelend en voelt inderdaad als een soort diefstal. Maar ik denk ook dat het niet anders kan. Ik bedoel, als je een half jaar van te voren al moet gaan aangeven "Je kunt onze bonnen beter niet meer kopen, want we gaan misschien wel op de fles." weet je zeker dat je failliet gaat. Dan zijn consumenten het vertrouwen helemaal kwijt. Bonnen blijven verkopen terwijl je weet dat ze niet meer ingeruild mogen worden onethisch? Misschien wel. Maar een bedrijf waar 10.000 werknemers van afhankelijk zijn (nog verder) in gevaar brengen is zeker onethisch.
Met onethisch doelde ik op de instructie aan personeel om extra bonnen te gaan aansmeren aan klanten.
Ik hoorde net dat la place ook v&d cadeau kaarten accepteert/accepteerde. Ik zou zeggen, lekker eten bestellen. Accepteren ze de kaart niet, dan mogen ze het opschepte eten ook houden. Hun probleem. Bovendien is la place officieel niet meer van v&d, dus misschien accepteren ze ze nog Succes!
Een half jaar geleden wisten de mensen dat het niet goed ging met v&d. Dan hadden die mensen ook kunnen bedenken dat het uiteindelijk niet beter zou worden. Maar het blijft vervelend als ze de bonnen niet meer in kunnen wisselen.
Een half jaar geleden had sun capital ge zegt voor minstens 2 jaar garant te staan zodat ze konden vernieuwen, ze hadden in november nog een nieuwe webwinkel en nu ineens stekker eruit.
Tja zo werkt het nou eenmaal op de markt. Als bonhouder ben je gewoon een crediteur van het bedrijf, en je mag in de rij aansluiten met alle andere crediteuren die hun producten/ diensten hebben geleverd en daar geen tegenprestatie voor hebben ontvangen. Vanuit de economische gedachte is het logisch dat deze bedrijven op de fles gaan, ze hebben zich onvoldoende aangepast aan de veranderende markt. Net als nokia zeg maar.. Vanuit emotionele waarde: tja, het is toch de Nederlandse consument die besloten heeft om winkels als v&d, Hema enz massaal links te laten liggen. Ik lees nu massaal geklaag en gescheld op 'de top' dat 10.000 mensen misschien hun baan kwijt zijn en dat we een stukje Nederlandse traditie misschien kwijt zijn. Als we massaal waren blijven hangen in die traditie was er echt niks aan de hand met v&d, hun allergrootste probleem was de structureel dalende omzet..
V&D failliet verklaard, ontslag voor 10.000 werknemers | NOS Helaas de kogel in door de kerk ze zijn failliet