Vandaag mijn eerste ervaring met danerolles. Dat ziet er op de reclame altijd zo leuk uit. Ik zag het al helemaal voor me. Gezellig samen met de oudste croissantjes rollen en daarna met het hele gezin de 'helemaal zelf gemaakte' croissants oppeuzelen. Leuk begin van het nieuwe jaar. Oven voorverwarmen: check. "Hier openen" Oké, gaan we doen. Ik scheur waar dat moet. Het enige wat er gebeurt is dat ik nu een blik heb zònder etiket, maar hij is nog niet eens in de buurt van open. Grmpfrr. Geeft niks, ik zoek wel een blikopener. Bovenkan eraf. Het deeg zet onmiddelijk uit. Er puilt nu een soort deeggezwel uit m'n blikje. Hoe krijg ik dat er nu weer uit zonder de boel uit elkaar te trekken? Met beleid... Niet mijn sterkste punt. Ik ben meer van AAAARGGGGGHHHH WAAROM LUKT DIT NIET!?!?!? (Smijt in gedachte blikje door de keuken,) Gelukkig is er een kind bij, dus ik onderdruk al mijn menselijke emoties en haal héél voorzichtig het deeg eruit. Nu heb ik een rol waar geen begin of eind aan valt te ontdekken. Zoontje en ik peuteren het voorzichtig uit elkaar. De 'voorgeperforeerde lijntjes' zijn inmiddels vrij grote gaten geworden. Maar uiteindelijk heb ik zes driehoekjes deeg liggen. So far, so good (min of meer) Maar hoe rol je die dingen nu handig op? Dankzij het briljante verpakkingsmateriaal is natuurlijk niet meer leesbaar of zichtbaar hoe je dit mooi aanpakt. Geen nood: Dr. Google weet altijd raad. En ja hoor, ik vind op youtube zowaar een filmpje van Danrolles zelf. Daar staat een acteur verkleed als kok voor te doen hoe het moet. "Hier snij ik even wat driehoekjes weg." Jammer dat niet in beeld wordt gebracht waar "hier" precies is, dus dat gaat al niet door. "En daarna rol je ze op." JA, DAT SNAP IK OOK! Maar ik wil weten waar ik moet beginnen! Helaas gebeurt ook het rollen buiten beeld van de camera. Dus we schakelen over mijn standaard plan B: Doe Maar Een Dotje. Nu liggen er dus zes dingen in de oven die zich het best laten beschrijven als dane-drollen. Gelukkig nieuwjaar!
Ik trek ook vaak het hele etiket eraf.. Maar met een beetje gepruts breek ik de rest van de verpakking gewoon open. En dan de driehoeken even bestrooien met pure hagelslag voor je ze oprolt..!! Yummm! Grmbl... Nu ik ik onwaarschijnlijk veel zin in chocoladecroissantjes..!
Hahaha, voor de volgende keer: een kleine inkeping in de korte kant maken en vanaf die kant voorzichtig oprollen tot het puntje. Maar in drolvorm zijn ze vast ook lekker . Als je met dat etiketloze blik staat (het hoort open te poppen, maar dat gebeurt idd niet altijd), dan helpt het om een paar keer met het randje van het blik tegen het aanrecht te tikken, dan popt je deeggezwep eruit en kun je de restanten van het blik er af draaien.
Haha leuk! Enne je begint bij de breedste kant. En je rolt naar het puntje toe. Ik doe hem altijd vrij plat want dat smeert beter haha
Een foto kan pas weer over een paar uur en dan zijn het echte drollen, haha. Ze zijn op en smaakten gewoon naar een een gemiddelde afbakcroissant. Niet vies, maar ook niet zo lekker als gewoon echte verse croissant van de bakker. Dus volgende keer bespaar ik me de frustratie en rijd ik gewoon naar de bakker. Hoewel die tip met de hagelslag me doet overwegen om ze ooit nog eens een tweede kans te geven. Ik had er nu twee voor het oprollen bestrooid met een mengsel van poedersuiker en kaneel. Dat was ook wel aardig, alleen had ik denk ik minder zuinig moeten zijn. Het mag best een dikke laag zijn. Het oprollen hebben we gedaan vanaf de brede kant naar het puntje. Daarmee leek het nog het meest op een croissant. Ze groeien nog in de oven, dus uiteindelijk zagen ze er nog wel uit als iets wat je met recht een zelfgemaakte croissant kunt noemen. Het zag er gewoon uit als handwerk van een vijfjarige (ook degene die ik opgerold had, haha.)
Haha geweldig beschreven. Wij doen er ook vaker ham en kaas tussen, of kaas en jam. Laatst een keer met mijn zoontje danapizza's gemaakt. De croissantjes open gelaten ipv oprollen, tomatensaus erop en wat groenten/vlees erop en dan in de oven, was ook erg lekker.
Klacht sturen, heb ik ook gedaan bij ze...en kreeg m'n geld terug....aangezien het bekend bij ze is dat die dingen verrot open gaan!
Tante Fanny ken ik van de voorgefabriceerde verse pizza. Erg lekker altijd! Hebben zij ook croissants? Dan ga ik dat een volgende keer eens proberen. Zodra ik weer moed verzameld heb.
Ergens staat aan de bovenkant als je het etiket er af hebt gehaald dat je daar even moet duwen. Ploppen ze zo open Hier vinden we ze erg lekker
Vind dat weer zoiets "nederlands".. Nog nooooooit problemen gehad met openen. Met een beetje creativiteit kun je dat deeg ook weer uitrollen en in driehoeken snijden.
Een klacht sturen.. je meen het Ik vind het spul een beetje tegenvallen, heb liever een croissant van de bakker. Nu ik hier die tips lees met ham en kaas.... ga ik het toch weer eens proberen.
Ik ben al blij om te lezen dat ik niet de enige ben die de verpakking niet goed openkreeg. Begon al serieus aan mezelf te twijfelen. Dat ik geen keukenprinses ben is bekend, maar zo'n product zou dan toch juist perfect moeten zijn voor mij?
Hier regelmatig danerolle croissantjes. Dochterlief vind het geweldig om zelf te doen. En ik heb eigenlijk nooit problemen met de verpakking. Gek he! Wat ik wel een groot verschil vind is het bestrijken met ei. Daarvan worden de croissantjes knapperiger. (En glimmen mooi lol)
Ik had me er ook zo op verheugd en ze gingen makkelijker open dan bij jou maar we vonden ze vies!!! En ze werden echt niet zo mooi als de reclame of hoog... Idd vers maar nooit meer danerol