Taart met fondant bewaren

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 1 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Hi!

    Zondag vieren we de verjaardag van ons zoontje. De taart maak ik zelf. Morgen wil ik m vullen en bekleden met fondant.
    De vulling bevat slagroom, dus bewaren in koelkast.
    Maar mn fondant..... condens zal niet bevorderlijk zijn.
    Ik heb geen kartonnen taartdoos. Hoe kan ik m dan het beste afdekken?
    In mijn logica zou ik m afdekken met een theedoek, dat zal condens dan opnemen. Of is dit heel gek?
    Hoe doen jullie dit??

    Groetjes!
     
  2. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Je kan hem prima zonder doos in de koelkast bewaren hoor. Niks erover heen doen.

    Bij mij blijven ze gewoon droog.
     
  3. lydia1986

    lydia1986 VIP lid

    16 aug 2009
    22.737
    2
    38
    Vrouw
    pm'er kinderdagverblijf
    uden -> NB
    Hier ook vorige verjaardag gedaan gewoon maken en in de koelkast kan prima :)
     
  4. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Iets erover heen doen lijkt mij wat hygiënischer.
     
  5. lydia1986

    lydia1986 VIP lid

    16 aug 2009
    22.737
    2
    38
    Vrouw
    pm'er kinderdagverblijf
    uden -> NB
    Je moet er ook niks opleggen 😋 ( of gesneden ui erin leggen haha)
     
  6. Bootsje

    Bootsje Fanatiek lid

    12 jul 2013
    1.228
    0
    36
    ik zet hem altijd gewoon zo in de koelkast... condens heb ik nooit last van gehad hoor
     
  7. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Anders doe je er huishuur folie om heen?
     
  8. xchristina

    xchristina Actief lid

    26 nov 2013
    108
    0
    16
    Als hij helemaal opgaat op dezelfde dag dat je hem maakt kan je hem prima buiten de koelkast bewaren . Is ook lekkerder .

    De condens krijg je pas als hij door en door koud is en hem dan uit de koelkast haalt en laat opwarmen .
     
  9. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Dat juist niet doen, want bij het verwijderen van de folie ga je dan juist plakkerij en vlekken krijgen.
    Onafgedekt de koelkast in en een uurtje voor serveren uit de koelkast halen zodat ie op kamertemperatuur kan komen.
     
  10. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Er zit slagroom in, lijkt mij niet zo goed plan
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    1 dag kan wel hoor.
     
  12. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Bedankt voor de reacties! Zal hem zonder iets erom heen id koelkast zitten. Misschien een theedoek erover, gewoon voor mn gevoel.
    Zou m evt ook nog id schuur kunnen zetten. Daar is t volgens mij ook koud genoeg nu.
    Weet iig dat ik'm "bloot" kan neerzetten.
     
  13. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Dat durf ik niet aan hoor. Wil geen buikpijntjes bij de visite op mn geweten hebben ;)
     
  14. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Geen theedoek erover hoor. Als het gaat plakken is je taart verpest. Zou zonde zijn.

    Je kan hem gewoon zo in de koelkast zetten.
     
  15. xchristina

    xchristina Actief lid

    26 nov 2013
    108
    0
    16
    Zolang het dezelfde dag opgaat en het geen 30 graden binnen maar gewoon 19- 20 graden dan is er niets aan de hand . Het bederft echt niet . En dan is de smaak ook vele malen beter ... Als je langer gaat bewaren dan in de koelkast . Maar dan nog daarna op kamertemperatuur laten komen . Koud gebak is niet echt smakelijk .

    En je kan hem zo in de koelkast zetten ..

    ( bron Banketbakker )
     
  16. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Dat niet iedereen natuurlijk zelf weten.
    Ik weet niet of je met bron banketbakker bedoelt dat je zelf banketbakker ben of dat je dat van een banketbakker hebt maar bij de banketbakker word er andere slagroom gebruikt dan welke je in de winkel kan kopen.

    Ik maar zelf fondanttaarten op bestelling maar als het even kan gebruik ik geen slagroom, boven de 22 graden sowieso niet.

    @ts waarom gebruik je slagroom?
    Een fondant taart mag je toch juist mee pronken buiten de koelkast!
     

Deel Deze Pagina