Ik had van de week verse gehaktballetjes gekocht om vandaag in de soep te doen. Normaal zijn ze altijd rood van kleur net als normaal gehakt maar toen ik ze net pakte waren ze grijs? Kun je dit nog eten? Word natuurlijk gekookt/verhit in de soep. Ik zeg van niet maar mijn vriend denkt van wel. Anders rij ik zo even naar de jumbo
Gehakt kan verkleuren (waarom weet ik zo niet precies), maar dan is het nog gewoon eetbaar. Gebruik vooral je neus, als het naar roomboter ruikt is het bedervingsproces begonnen. Maar heel eerlijk.. ik zou het evengoed niet meer eten ookal ruikt het nog prima. Maar schijnt dan dus nog te kunnen.
Ik had gister bruine stukjes door mijn gehakt. Heb het in de prullebak gegooit. Ga niet risico lopen ziek te worden voor 2/3 euro.
Hm het ruikt niet echt naar iets, Ja kruiden haha. Denk dat ik voor de zekerheid maar naar de winkel ga. Heb gehakt nog nooit zo verkleurd gezien ze lijken haast al gekookt
Oei nee. Ik had het gelijk weggegooid. Ik koop trouwens nooit meer vlees bij appie omdat het altijd bedorven ruikt en als het dan gebakken is proeft het echt naar bedorven vlees. Meer mensen daar last van ? Kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben.
Gehakt verkleurt inderdaad, breek maar eens zo´n balletje open.. dan zal je zien dat de binnenzijde rood is. Ruik er eens aan, ruiken ze goed, dan kan je ze prima eten hoor. Gebruik gewoon je neus... hoezo teveel verspilling.... eten weggooien omdat er bruine stukjes in zitten wat is er mis met je neus te gebruiken.
Ik koop normaal nooit vlees bij de ah, vind het veel te duur en niet zo lekker. Maar had geen tijd om naar een andere winkel te gaan. Nu ben ik wel dubbel zo duur uit helaas😅
Had het laatst bij een keurslager..dezelfde dag al helemaal bruin..heb gelijk slager gebeld..volgens hun komt het doordat er zuurstof bij komt...gehakt verkleurd snel. Heb het dus gewoon gegeten en niks van gekregen..
Ik heb me 1 keer flink vergist. Rook prima maar beide binnen anderhalf uur op de wc. Van boven en beneden.. een week lang... dan maar verspilling. Die 200 gram gehakt zal me werkelijkwaar een worst wezen.
Omdat je deze vraag stelt en er is dus al twijfel... En bij twijfel niet doen! Gewoon weggooien. Liever soep zo der ballen, dan soep en diaree
Kan ook zijn dat de verpakking niet meer vacuüm was (klein gaatje erin, of randje opengebroken). Dan is de beschermende atmosfeer weg en verkleurt het vlees snel. Ik zou het ook niet meer eten.
Zo herkenbaar! Ongeveer 1,5 jr geleden ook meegemaakt. Had de bon nog en ben terug gegaan naar Jumbo en kreeg alsnog mijn geld terug gelukkig om weer een nieuwe te kopen.
Ik heb wel eens gehoord dat als het roder ziet niet willen zeggen dat het beter is maar dan doen ze er iets doorheen waardoor het langer houdbaar blijft.
Wij kopen altijd vlees bij de halalslager en als je het een dag in de koelkast bewaard is het ook bruin geworden. Maar je kan het nog gewoon eten. De 1e keer wist ik niet wat ik meemaakte en schrok me rot. Maar is heel normaal en gewoon eetbaar. Maar van de supermarkt zou ik het niet vertrouwen als het verkleurd.
Verkleurd vlees is zeker niet altijd bedorven, wij zikn gewend aan mooi rood /roze vlees...maar er zijn landen waar ze het zelfs wat langer laten liggen omdat het de smaak ten goede zou komen. Gebruik je neus, de geur zegt meer dan de kleur. Een beetje verkleurd gehad is geen probleem zolang er geen nare geur bij zit. Er wordt wel eens nitrietzout gebruikt om vlees zijn mooie kleur te laten behouden.