Onze speciale dag van de week is niet zondag, maar vrijdag. Ik probeer dan meestal wat lekkers te maken voor bij de thee en wat uitgebreider te koken.
Geen specifieke dagen wat we wanneer eten. Regelmatig in t weekend uitgebreid naar soms om gewoon aardappelen vlees en groente
Haha ja dat inderdaad Daarom deed ik het expres niet ofzo denk ik. Oh maar trouwens. Wij eten sowieso heel weinig echt aardappelen groente en vlees. In het weekend dus ook zelden omdat ik dan uitgebreid kook, of juist snel wel moet en soep eet. Gebakken aardappeltjes met groente ofzo zou dan wel weer kunnen op zondag...
In het weekend mag ik graag nieuwe recepten uitproberen, omdat ik daar doordeweeks geen tijd voor heb. Maak dan ook altijd extra veel zodat ik ook nog wat kan invriezen. Lekker vers en met zo min mogelijk zakjes, pakjes en zout. De woensdagavond en donderdagavond zijn bij ons juist typisch. Woensdagsavonds eten we om de week ovenfrites met groente en vlees en de andere week krieltjes, gebakken aardappels of aardappelschijfjes met groente en vlees. De donderdagavond eten wij afwisselend broodjes kebab, gyros of shoarma, pannenkoeken, poffertjes, afbakbroodjes met gerookte zalm, zelfgemaakte vis- of vleespizza of een enkele keer Chinees. Zeg maar De Gemakkelijke Donderdag dus bij ons. Op maandag, dinsdag en vrijdag haal ik altijd wat uit de vriezer wat ik dus een keer in het weekend heb gekookt.
Wij meestal op vrijdag patat, zaterdag iets makkelijk zoals broodje shoarma of zelfgemaakte lasagne en meestal elke zondag verse (groente)soep met stokbroodje en stukje vlees
Bij ons is zaterdag een hectische dag, 1001 dingen op de agenda. Op zaterdag proberen wij dus meestal om bij 1 van onze ouders aan te schuiven, onder de mum 'kinderen missen opa en oma ' Zondag is onze relaxdag en voor mij de dag om lekker uitgebreid te koken: stoofschotels, bouillon trekken voor de soep, appeltaart bakken met de kinderen enz
Hier in de werkweekenden van mijn man gewoon net als anders, tenzij hij een avonddienst heeft dan wat lichters tussen de middag (wel warm dus). Als hij niet werkt ook gewoon zoals normaal. Liever een keer makkelijk op een drukke doordeweekse dag hier
Wij hebben niet echt een vast weekend menu. Het ligt er ook een beetje aan wat we doen, als we al samen zijn ( mijn man werkt vaak in het weekend ) dan eten we wel makkelijk omdat we dan vaak op pad gaan maar ik vroeger toen ik nog thuis woonde ( en dat doen mijn ouders nog steeds ) was er altijd op zondag agv, waarom? Geen flauw idee maar dat wilde mijn vader altijd zo en dat wilt hij nog steeds
Dat verschilt echt per weekend. Het enige 'vaste' is dat als we vis eten, we dat op zaterdag doen, dan halen we verse vis op de markt. Maar dat is ook niet elke zaterdag het geval. De ene keer kook in het weekend uitgebreid, de andere keer zijn we weg of heb ik veel in huis gedaan en is het even makkelijk een soepje ofzo.
Zaterdag kan van alles zijn maar meestal iets van Nasi, bami, macaroni of een ovenschotel. Zondags heel simpel, patat, pizza of we halen een turkse pizza/kapsalon
Altijd wisselend en geen vaste dagen voor iets. Wel kook ik vaker uitgebreid in het weekend want dat is fijner zonder kinderen die aandacht vragen (papa speelt dan met ze).
Toch wel vaak iets simpels maar niet te zwaar op de maag. Gezien mijn vriend snel last heeft van zijn buik de volgende dag. Bij ons geen vaste patat dag ofzo. Dat eten wij 1 keer per maand denk ik en dan wanneer het uitkomt. Chinees haal ik nooit, vind ik veel te duur en niet eens zo lekker. Dat eten we wel als mijn schoonouders het gaan halen
Wij koken vaak op vrijdag, zaterdag en zondag juist gezond en gerechten die langer duren. En doordeweeks is het vaker makkelijk en snel ivm sporten, afspraken en zo.
Ik kook juist graag wat uitgebreider. Heb je eindelijk eens tijd. Aardappelen, groenten, vlees eet ik sowieso echt zelden. Daar vind ik koken te leuk voor.
Op zaterdag frietjes, op zondag vaak een ovenschotel waar we door de week geen tijd voor hebben. Maar absoluut geen aardappelen, groenten en vlees!
Wij eten zaterdag bijna altijd frietjes met zelfgemaakte broodjes hamburger. Op zondag thuis altijd een pan kippensoep, zijn we het weekend bij familie dan lunchen we warm met gewoon eten en gaan we daarna de 3 uur terug naar huis rijden. Thuis dan brood en kinderen naar bed.
Niet echt een vast iets, vaak eten dat lang kan sudderen. 'Lang' koken ☺️ Stoofpot, soep, etc.