Ik bedoel te zeggen,dat ik doordeweeks alle tijd en zin heb om eten te koken. In het weekend zijn we vaak weg en hebben we geen zin om dan nog uitgebreid te koken. Dan doen we liever wat makkelijks. Maar bloemkool lust ik ook op zondag hoor.
Dat wilde ik net zeggen. Wij koken altijd uitgebreid in het weekend omdat we er dan meer tijd voor hebben. Kiezen dan liever doordeweeks als we allebei hebben gewerkt en er zwemles/voetbal oid is voor wat makkelijks. O ja, ik moet dus ook niks hebben van agv, maar helaas zijn de kids daar juist weer gek op.
Zaterdag altijd wat 'lekkers'. Dat houdt meestal in een beetje meer vlees als normaal en lekker gekruide aardappeltjes uit de oven met groenten. Eigenlijk vanalles behalve agv haha. Zondag vaak maaltijdsoep met veel groenten of 'ratjetoe'. Een zelfverzonnen gerecht. Als we tijd hebben wat uitgebreid. Maar zondag zijn we altijd moe omdat we beide 6 dagen werken.
Vroeger thuis aten we op woensdags eigenlijk altijd macaroni, vrijdags rijst, zaterdag patat en zondag iets van soep of broodjes en soms gewoon hollandse pot. Op maandag, dinsdag en donderdag aten we dan vaak aardappelen en groente met een stukje vlees of ei. Eerst deden we dat hier zaterdags ook, patat eten. We hebben nu al een tijd geen frituurpan meer in huis, dus eten we nog maar af en toe patat. En dan juist eerder op een vrijdag ivm werk van man. Dan halen we af en toe eens een patatje of chinees. Maar vaak eten we de rest van de week gewoon wat we altijd eten. Geen apart eten voor op een zondag eigenlijk. Op donderdag eten we hier vaker makkelijk. (Stokbroodje ofzo) omdat Emma dan moet zwemmen en we later thuis zijn. Maar vroeger kende ik het wel idd, nu niet echt meer.
Mijn oma had vroeger zelfs een standaard lijstje: maandag andijvie met gehakt dinsdag bloemkool met worst woensdag brood donderdag sperziebonen met karbonade vrijdag soep zaterdag macaroni (met gedraaide ballen en een fles ketchup, thats it...jukkk) zondag om en om witlof en prei met rollade Daar werd echt geen week van afgeweken
Het zal wel aan mij liggen. Ik eet waar ik zin in heb en eigenlijk nooit brood altijd warm eten weekend of geen weekend
zondagochtend halen wij altijd vers turks brood wat over is eten we vaak savonds met soep verder eten we waar we zin in hebben en of dat nou op maandag rijst is of op zaterdag daar kijk ik echt niet naar
Wij aten vroeger altijd op zondag vaak frietjes of chinees, bijna nooit een andere dag. Ik ben er nu wel vanaf gestapt maar ik denk toch nog vaak op zondag 'ff lekker iets halen'. Gewoonte-dingetje denk ik.
Hier op zaterdag vaak wat makkelijks, pan soep of iets dergelijk en op zondag juist wat uitgebreider.
Meestal lekker patat of pizza. Ik haat koken dus doordeweek 5 keer vind ik genoeg. Zaterdaf brooddag met standaard soep.
Vaak eten we de restjes van de week op, meestal stamppot of een ovenschotel. Bij ons is donderdag het meest afwijkend van de rest van de week, omdat we dan allebei een drukke dag hebben en geen zin/energie om uitgebreid te koken, dus donderdag is meestal soepdag De rest van de week inc. zaterdag is meestal avg, pasta of een lekkere ovenschotel.
Hier in het weekend eigenlijk altijd makkelijk, vaak pannenkoeken, friet, pizza of soep met broodjes. Maandag eten we altijd iets van pasta, ook makkelijk omdat we maandag ook altijd boodschappen doen.
Zaterdag patat of een pasta ( soms pizza) Zondag gebakken aardappelen snitzel of burger met boontjes of sla. Rond de 1 keer per maand soep met een broodje
Wij eten sweekends nooit aardappels/groente/vlees. Ook niet standaard fastfood. Wel vaak rijst of pasta gerechten, soep met broodjes of wraps oid.
Op zaterdag eten we gewoon wat we door de weeks ook eten; agv, pasta, rijst, ovenschotel, noem maar op... Op zondag hebben we meestal wat meer tijd dus dan eten we iets wat "lang" op staat, zoals een stoofschotel. We proberen ook vaak een recept uit of bakken iets met de kinderen of zo. "Makkelijk" eten als patat, pannenkoeken of broodjes eten we eigenlijk alleen maar in de vakantie. Na een dagje weg halen we dan bijv. Een patatje of er blijven vriendjes/vriendinnetjes eten en dan bakken we pannenkoeken.
Zondag is hier patatdag, zaterdag ook makkelijk maar wel gezond. Als we iets te doen hebben willen we het nog wel eens omdraaien maar het weekend heeft hoe dan ook 1 patat-dag.
Meestal op zondag een 'Sunday roast' (mijn partner is Engelsman en ik heb het ook leren waarderen in de tijd dat ik in Engeland woonde): aardappelen en vlees (meestal een groot stuk rundvlees of kip) in de oven gebraden, met 2 of 3 gekookte groenten erbij, en gravy eroverheen (die nemen we altijd mee uit de UK). En als ik in een goede bui ben maak ik er zelf yorkshire puddings bij. Een andere vorm van AGV dus, maar weer heel anders (en lekker)!