O ja! Zeker als er wortels en aardappel doorheen zit dan vult dat wel ja! Ik ga eens kijken wat linzen hier kosten ! *slaat recept op*
Shampoo een omelet vult ook erg. Twee eitjes en restjes groenten of aardappel erin die je over houdt van je maaltijden. Seizoensgroenten voor januari zijn aardappels, knolselderij, paddestoelen, pompoen, prei, rode bieten en rode kool, savooiekool, spruiten, uien, witlof, witte kool en wortels. Ook andijvie en boerenkool. Appels etc etc. Via google kan je dat makkelijk opzoeken. Knolselderij kun je bijvoorbeeld lang bewaren. Als je de schil eraf haalt en een beetje ervan raspt en mengt met appel en rozijnen en wat yoghurt of andere romige saus zoals creme fraice, mayonaise, heb je een heerlijke salade voor op brood of voor tussendoor. Rozijnen kun je dan ook weer gebruiken om tussendoor te knabbelen of als toetje met wat appels en kaneel in de oven. Is croissantdeeg goedkoop in frankrijk? Die kun je ook heerlijk afbakken met suiker, kaneel en rozijnen erin. Soms lijkt iets duur in aanschaf. rozijnen kosten hier 89 cent voor een zak maar kan het vaak en voor veel dingen gebruikt worden. Uien bijvoorbeeld kun je een stoofschotel mee maken. Stoofvlees is niet zo populair en daarom ook goedkoop. Vlees, uien, wortels wat boter en samen met aardappels/rijst/frietjes heb je een heerlijke maaltijd. De jus die overblijft kun je weer invriezen en een keer aardappels en groenten zonder vlees eten. Maar je kan bijvoorbeeld ook uiensoep koken of simpel een paar uien fruiten, blikje tomatenpuree en wat pasta.
Thanks Selie !! Ja, daarom dat ik ook voor eieren, meel en suiker ga vandaag. Kan je in zoveel gebruiken. Eieren worden helaas wel legbatterijeieren. Daar ben ik absoluut niet voor, maar graseieren is gewoon niet te betalen nu. Bedankt voor het lijstje wintergroente! Ik zal mij daarop richten dan! Ik had 2 maanden terug een grote zak rozijnen gekocht voor door de oliebollen. Maar deze niet gemaakt. Ik heb dus nog veeeel oliebollenmix en dus veel rozijnen. Deze ga ik ook maken voor als toetje/tussendoortje. Croissantdeeg geen idee. Wist ook niet dat dat bestond, haha.
Hier is dat best duur 1,80 voor zes croisantjes. Het ligt in de koeling bij het gebak enzo bij de broodafdeling. Maar van bloem, water en gist kun je ook lekkere broodjes bakken waar je zn vulling in kan doen. Oliebollen zijn sowieso goed vullend en lekker Ik kan als wij geen geld hebben echt wel een uur door de supermarkt lopen en alles berekenen, bekijken en bedenken hoeveel en hoevaak ik er wat van kan maken. Het loont ook om te kijken bij de diepvriesgroenten. Soms zijn die per gram/kilo of wat ook goedkoper als vers of uit potjes. Op de prijskaartjes staat heel klein vaak de prijs per kilo daar kan je het goed aan zien. Als de diepvriesspinazie dan goedkoper is als vers kun je beter de diepvries pakken. En de markt is echt goedkoop hier is die bij jou ook in de buurt? Als je smorgens heel vroeg gaat liggen de goede aanbiedingen er nog. Anders aan het einde van de dag dan kun je ook dingen goedkoop meekrijgen. En de eitjes: toevallig zijn de scharreleitjes bij onze supermarkt de goedkoopste ook. 10 voor 1,25 ander had ik ook de gewone gepakt denk ik hoor. Jullie zijn nu even belangrijker 😘
Die kiloprijzen kijk ik altijd naar ja. Ik heb er een hekel aan om 'opgelicht' te worden, haha. Zo zijn hier in Frankrijk de voordeelverpakkingen of zoals ze dat hier noemen: de familieverpakkingen vaak duurder dan de kleinere verpakkingen. Dus dat heb ik wel geleerd, haha. Ja, we hebben hier een markt elke donderdag en zondag. We gaan zondag rond 13u daarheen. (markt is tot 13u30).
En over de eieren, volgens mij zijn er geen legbatterijen meer in Nederland. Die zijn sinds een paar jaar verboden toch? Hier in Frankrijk geven ze vrijwel niets om dieren, dus de legbatterijen, plofkippen en kistkalveren zijn hier gewoon nog verkrijgbaar.
Vleesaanbiedingen koop ik wel maar ik kan me nu eenmaal geen 10+ euro veroorloven voor een kilo gehakt of kip. Als ik dubbel zoveel geld had wel maar helaas
Hier ook hoor. We zouden het in principe kunnen betalen, maar dan zouden we drie keer per week vlees moeten eten ipv elke dag. Ik krijg mijn man alleen niet zo ver helaas. Die wil elke dag een stuk vlees op zn bord. Zo slecht voor het milieu ook. Kook soms wel vegetarisch voor mij en de kinderen, maar met een groot gezin heb ik daar niet altijd de tijd/puf voor.
Van oliebollenmix kun je ook brood bakken! Las ik laatst. Als het je wat lijkt zoek ik even op waar ik het gevonden had.
Die zijn er nog wel in Nederland, zie ook: Eieren | de koosjere hamvraag Vraag me eigenlijk ook af hoe dat zit met dat verbod omdat die eieren duidelijk uit Nederland komen... Misschien hebben ze een paar uitzonderingen gemaakt of de ruimte net iets breder gemaakt zodat het wettelijk niet onder legbatterij valt, ofzo. Wij hebben vaak "scharreleieren" die 10 cent per stuk kosten, in een doos met 30 eieren. Het komt wel van een boer uit de omgeving maar dat zegt niet zoveel... Ik denk namelijk niet dat ze zo ontzettend veel beter zullen zijn dan legbatterij-eieren helaas.
@ Islah, dat denk ik ook niet. Gisteren boodschappen gedaan en een doos met 30 eieren gekocht. Goedkoopst van het goedkoopst, er staat ook helemaal niets qua informatie op behalve dan dat het Franse eieren zijn (Het is erg nationalistisch hier ). Mijn boodschappenlijstje van gisteren. Pak bloem: 0,45 cent x 2. Pak suiker: 0,88 Eieren: 3,52 Houdbare halfvolle melk, 6 stuks: 4.74 wc papier: 1,16 boter: 1,29 crème: 0,55 Geraspte kaas: 1,62 Cheddar cheese: 0,62 Goudse kaas: 1,84 Brood: 1,55 Pizza deeg: 0,97 Een halve knolraap: 1,00 Chinese kool: 1,00 Tortilla chips: 0,78 Naturel chips: 0,70 Siroop: 2,18 Verder dan nog kattenvoer: Brokjes: 8,15 (giga zak) Blikjes 4 stuks: 2,99 Zakjes (die gaan we vervangen voor blik, maar mochten ze blik absoluut niet willen eten dan zouden we weer teruggaan naar zakjes. Maar blikjes vreten ze ook gelukkig. Dus zakjes hoeven vanaf nu niet meer gekocht te worden) 12 stuks: 3,79 Totaal incl. korting op bepaalde producten: Euro 34,25 Euro 4,25 over het budget van deze week vanwege de grote zak kattenvoer a 8 euro-nogwat. Niet bezuinigd op: Brood en Goudse kaas. Moeten nog kopen: koffie, kattenbakkorrels.
Shampoo wat hier in nederland goedkoper zou kunnen (geen idee of het bij jou ook is hoor dus geen aanval) is de geraspte kaas. Een kilo jonge kaas kost hier 5 euro nogiets. Dat kan je eenvoudig een stukje zelf van raspen en plakjes schaven op brood. En de siroop zijn er ook goedkopere van. Weet uit mijn hoofd niet wat dat kost. De pizzadeeg kan je zelf maken van de bloem, water en gist. Dat kost dan nog minder.
Doen ze hier in de bakkerij ook. Dan word een schep van het meel gewoon vervangen voor de oliebollen mix
Siroop hebben we het goedkoopste van het goedkoopste gekocht. Smaakt ook eigenlijk enkel naar suiker. Blijkbaar is dat gewoon erg duur hier. Ik denk dat ik dat de volgende keer niet meer koop. Geraspte kaas is 1,62 voor 210 gram. Goudse kaas is 1,84 voor 200 gram. Geraspte kaas is dus iets goedkoper, maar ook minder lekker. Pizzadeeg zou ik ook zelf kunnen maken ja, dit is alleen zoveel makkelijker P) En ik wil proberen of de goedkope versie (van 97 cent) ook te eten is. Dit lijstje is dus ook een beetje uitproberen. Bijv. de chips koop ik normaal gesproken niet, maar is een 'goedkoop' aternatief voor dure crackertjes met olijven en andere smeersels. Voor de zoute trek dus. Oh en ik vat het niet negatief op hoor. Tips zijn altijd welkom.
Ik heb geen ervaring met frankrijk alleen met Nederlandse prijzen vandaar 😬 Maar zo te lezen ga je lekker!
Heeft iemand nog een lekker recept met boerenkool? En zijn hema koffie pads lekker? Heb altijd kanis en gunnik (?) Maar hema is goedkoper. Eigen merk van plus/hoogvliet vind ik niet zo. .