zelf taarten maken, show je zelf gemaakte taart, deel 3

Discussion in 'De lounge' started by giebel, Dec 27, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Deze heb ik voor gister gemaakt.
     
  2. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Mimi, mooi strak!

    I love my sugargun :D
     
  3. Ligero

    Ligero VIP lid

    Aug 1, 2011
    6,823
    1,533
    113
    Botercreme maak ik 1:2 als ik het gebruik als een laag vulling (maar ik gebruik bijna nooit alleen bc als vulling) en 1:1 bc voor het afmeren.

    Qua fondant gebruik ik funcakes.
     
  4. Ligero

    Ligero VIP lid

    Aug 1, 2011
    6,823
    1,533
    113
    Mooie taart mimi! Ik mis de like-knop soms wel hoor
     
  5. Ligero

    Ligero VIP lid

    Aug 1, 2011
    6,823
    1,533
    113
    Dit was de tweede taart die ik maakte. De rondjes aan de zijkant van de bovenste taart te hoog waardoor ze wat wegvielen onder de bloemetjes en aan de binnenkant was de banketbakkersroomvulling neonroze omdat ik was uitgeschoven met de kleurstof haha :D
     

    Attached Files:

  6. Colour

    Colour Bekend lid

    Feb 5, 2013
    644
    173
    43
    Female
    NULL
    NULL
    Alsjeblieft;)
    Hij zou er wel vreselijk blij mee geweest zijn :)
     
  7. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Ik ben de biscuits aan het bakken voor de babyshower taart en maak ze roze. Nooit eerder gedaan.

    Klopt het dat de buitenste rand v/h biscuit de originele geelachtige kleur houdt en de binnenkant (denk ik) roze is?

    Of misschien heeft het iets met de bakspray te maken?
     
  8. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Giebel, kan goed hoor. Ik heb een keer een rode en een blauwe taart gemaakt. Die verkleurde wel iets aan de buitenkant maar in zag de geel/bruine kleur nog goed.
     
  9. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Ok drankje! En vanavond de biscuits gemaakt. Het is voor vrijdagavond, do avond afmaken. Hoe bewaar ik ze het best? In plastic tegen uitdrogen op het aanrecht. Of de vriezer in en do middag eruit halen?
     
  10. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    In de vriezer, daar wordt een biscuit vaak ook lekkerder van :)
     
  11. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Laatste vraag (voor deze taart dan ;) ) ik doe sowieso een laag witte chocolademousse als vulling in de taart. De tweede laag wilde ik graag doen met frambozen. Heb diepvries frambozen v AH gehaald. Hoe doe ik dit het beste. Snij ik er er kleine stukjes van en leg ik ze ertussen? Of meng ik het beter met iets? Iemand die dit weet? Of zou het niet lekker zijn? Leek mij wel een lekkere combinatie
     
  12. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Lijkt mij wel lekker. Ik zou je biscuit dan wel insmeren met gesmolten witte chocolade. Anders wordt je biscuit zompig.
     
  13. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Ik zou ze altijd met een crème mengen, diepvries frambozen zijn vochtig en dat vind je biscuit niet leuk. Met een slagroom of Zwitserse room lijkt mij het lekkerst.
     
  14. Pomm

    Pomm Fanatiek lid

    Nov 23, 2010
    4,554
    116
    63
    Tip gevraagd.

    Mijn moeder gaat voor mijn oudste zoontje een stofzuigertaart maken voor zijn verjaardag. De little henry om precies te zijn. Heeft iemand een tip hoe ze de slang kan maken? (eetbaar)
     
  15. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Ok bedankt vd tip. Had ik niet aan gedacht. Hoe doe ik dat? Frambozen ontdooien, slagroom maken. En hoe doe ik ze erdoor? Kapot maken? Of echt kapot mixen? of kwart stukjes?
     
  16. jessi

    jessi Fanatiek lid

    Mar 15, 2011
    2,304
    13
    38
    Female
    thuis mama
    Tiel
    Mijn eerste zelfgemaakte taart ben er best trots op
     

    Attached Files:

  17. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het beste kun je ze bevroren in je mousse duwen, je zou er dan als tweede laag vulling frambozenjam tussen kunnen doen.
    En nee, het wordt niet soppig, je frambozen blijven mooi in vorm.
    Het is bij mijn de meest bestelde vulling (wel met witte choco botercreme, maar het idee is hetzelfde)
     
  18. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Bedankt voor deze tip, die heb ik opgevolgd. Hele bevroren frambozen in de chocolademousse gedrukt en de 2e laag was slagroom. Men vond hem heerlijk, juist door de wat zuurdere frambozen icm zoetigheid.

    Hij was best mooi gelukt! Alleen in de witte fondant zo'n scheur dat die met voetjes niet viel te verbergen. Daarom de strik er ter plekke bij bedacht. En één kant zakte wat in (echt niet veel, een ander zag het ws niet) maar had wel 3 dowels onder het kleine taartje gedaan. Hij is in elk geval goed ontvangen en was binnen no time op ;)
     

    Attached Files:

  19. Daisykesie

    Daisykesie Fanatiek lid

    Nov 25, 2014
    2,068
    0
    0
    huismama
    De taart voor mijn meisje was gelukkig best goed gelukt! :D

    Nog nooit een tweelaagse taart gemaakt en de laatste keer dat ik uberhaupt een taart had gemaakt was alweer 3 jaar geleden. Dus niet perfect, maar dochterlief vond 'm prachtig en iedereen vond 'm gelukkig lekker smaken :D (had 'm gevuld met slagroom en kersenjam en echte kersen).
     

    Attached Files:

  20. DivaXXL

    DivaXXL Actief lid

    Jul 15, 2013
    185
    19
    18
    Hele leuke taarten allemaal !
    Ik wil voor mijn zoontje een 2 laags taart maken en wou dat doen met de dr oetker bescuitmix heb ik dan voor 1 laag aan 1 mix genoeg want wil hem niet zo heel dun en dan dus 2 lagen...
     

Share This Page