Botercreme maak ik 1:2 als ik het gebruik als een laag vulling (maar ik gebruik bijna nooit alleen bc als vulling) en 1:1 bc voor het afmeren. Qua fondant gebruik ik funcakes.
Dit was de tweede taart die ik maakte. De rondjes aan de zijkant van de bovenste taart te hoog waardoor ze wat wegvielen onder de bloemetjes en aan de binnenkant was de banketbakkersroomvulling neonroze omdat ik was uitgeschoven met de kleurstof haha
Ik ben de biscuits aan het bakken voor de babyshower taart en maak ze roze. Nooit eerder gedaan. Klopt het dat de buitenste rand v/h biscuit de originele geelachtige kleur houdt en de binnenkant (denk ik) roze is? Of misschien heeft het iets met de bakspray te maken?
Giebel, kan goed hoor. Ik heb een keer een rode en een blauwe taart gemaakt. Die verkleurde wel iets aan de buitenkant maar in zag de geel/bruine kleur nog goed.
Ok drankje! En vanavond de biscuits gemaakt. Het is voor vrijdagavond, do avond afmaken. Hoe bewaar ik ze het best? In plastic tegen uitdrogen op het aanrecht. Of de vriezer in en do middag eruit halen?
Laatste vraag (voor deze taart dan ) ik doe sowieso een laag witte chocolademousse als vulling in de taart. De tweede laag wilde ik graag doen met frambozen. Heb diepvries frambozen v AH gehaald. Hoe doe ik dit het beste. Snij ik er er kleine stukjes van en leg ik ze ertussen? Of meng ik het beter met iets? Iemand die dit weet? Of zou het niet lekker zijn? Leek mij wel een lekkere combinatie
Lijkt mij wel lekker. Ik zou je biscuit dan wel insmeren met gesmolten witte chocolade. Anders wordt je biscuit zompig.
Ik zou ze altijd met een crème mengen, diepvries frambozen zijn vochtig en dat vind je biscuit niet leuk. Met een slagroom of Zwitserse room lijkt mij het lekkerst.
Tip gevraagd. Mijn moeder gaat voor mijn oudste zoontje een stofzuigertaart maken voor zijn verjaardag. De little henry om precies te zijn. Heeft iemand een tip hoe ze de slang kan maken? (eetbaar)
Ok bedankt vd tip. Had ik niet aan gedacht. Hoe doe ik dat? Frambozen ontdooien, slagroom maken. En hoe doe ik ze erdoor? Kapot maken? Of echt kapot mixen? of kwart stukjes?
Het beste kun je ze bevroren in je mousse duwen, je zou er dan als tweede laag vulling frambozenjam tussen kunnen doen. En nee, het wordt niet soppig, je frambozen blijven mooi in vorm. Het is bij mijn de meest bestelde vulling (wel met witte choco botercreme, maar het idee is hetzelfde)
Bedankt voor deze tip, die heb ik opgevolgd. Hele bevroren frambozen in de chocolademousse gedrukt en de 2e laag was slagroom. Men vond hem heerlijk, juist door de wat zuurdere frambozen icm zoetigheid. Hij was best mooi gelukt! Alleen in de witte fondant zo'n scheur dat die met voetjes niet viel te verbergen. Daarom de strik er ter plekke bij bedacht. En één kant zakte wat in (echt niet veel, een ander zag het ws niet) maar had wel 3 dowels onder het kleine taartje gedaan. Hij is in elk geval goed ontvangen en was binnen no time op
De taart voor mijn meisje was gelukkig best goed gelukt! Nog nooit een tweelaagse taart gemaakt en de laatste keer dat ik uberhaupt een taart had gemaakt was alweer 3 jaar geleden. Dus niet perfect, maar dochterlief vond 'm prachtig en iedereen vond 'm gelukkig lekker smaken (had 'm gevuld met slagroom en kersenjam en echte kersen).
Hele leuke taarten allemaal ! Ik wil voor mijn zoontje een 2 laags taart maken en wou dat doen met de dr oetker bescuitmix heb ik dan voor 1 laag aan 1 mix genoeg want wil hem niet zo heel dun en dan dus 2 lagen...