Wat een aparte reactie van de juf zeg. Ik zou hier dan toch verder over praten met de directeur/directrice.
Bah....waarom moeten de kinderen alles opeten? Mogen kinderen zelf niet hun lijf en gevoel onder controle houden. Wij zeggen tegen onze kinderen dat ze goed naar hun buik moeten luisteren. Overeten is hartstikke slecht. Ik zou zeker nog een gesprek aangaan en desnoods nog met de directeur.
Het zijn kinderen, geen robotjes.. Als dit echt het beleid is zou ik ook eens bij de directeur gaan praten. Misschien met een aantal moeders? Dit werk ook averechts voor de rest van de dag..
Wat een vreselijke regel zeg en wat sneu voor de kinderen in de klas..(op school dus eigenlijk) Ik zou hier zeker een gesprek over aanvragen bij de directie, het lijkt mij niet helemaal de bedoeling zoals de juffen hier mee omgaan. Je kunt een kind niet dwingen te eten en ik mag hopen dat de directie van jullie basisschool ook het verstandelijke vermogen heeft dit te begrijpen! Onbegrijpelijk antwoord van de juf.... iets waar ik als ouder echt werk van zou maken!
Kinderen moeten leren luisteren naar hun lichaam als ze vol zitten. Dat hongergevoel en dat volgevoel zijn er met een reden. Door blijven eten als je lijf aangeeft vol te zitten is erg slecht. Op latere leeftijd ook nog. Ik dacht zelfs gelezen te hebben dat het iets te maken kon hebben met obesitas op latere leeftijd,maar weet niet precies hoe die verbanden liggen. Ik zou het hogerop zoeken en bespreken met de directeur/directrice. Het is een belachelijke en ouderwetse regel.
Je kan een kind niet dwingen te eten, dus ik vind die regel onzin. Ik snap het qua afval maar dat gaat dan in het trommeltje mee terug naar huis n
Ik zou ook even een gesprek met de directeur vragen. Waarschijnlijk is dit namelijk op schoolniveau afgesproken dus ligt niet aan de leerkracht elf en die kan dit dus ook niet zelf veranderen, de directeur wel.
WoW schrik hier nogal van dat ieder kond alles op MOET eten.... Kan je geen advies geven sorry.... Hier proberen ze een kind te laten eten maar dwingen nee.... Ze willen niet dat een kind aversie tegen eten op school ontwikkeld. Succes!
Hier precies het omgekeerde. Ze komen weer met volle broodtrommels uit school. Is ook niet leuk want uit school heeft mijn dochter ontzettende honger maar ja dan gaan we alweer richting het avondeten. Dit is bij meerdere kinderen zo, hier word dus totaal niet opgelet. Maar alles moeten opeten is ook niet goed. Het zou mooi zijn als ze er een middenweg in konden vinden. Of je geeft hem een half broodje mee en dan uit school het andere halfje.
Ik krijg altijd stekels bij het woord moeten. Echt haha. ER is niks dat moet en dan kan ik best fel uit de hoek komen. Ben echt een typ dat zegt de regels zijn er maar ik ben de moeder en bepaal wat ze wel of niet eet niet een of andere juf. En zou ook idd het hoger op zoeken. Net zo als je met je kind naar een toneel stuk kijkt op school en je kind lekker bij je wilt zitten en ze net op school zit en de juf je verteld dat ze niet mag komen. !! Oei dan heb je de verkeerde voor je. Ja juf is de baas maar als mama er is en een kind moet 1.5 uur stil zitten om alle klassen te kunnen zien met toneel ze was net 4! dan heb ik lak aan regels. De juf ik ben de baas ik zeg en ik ben de baas over MIJN kind.
Zooo....gek he, dat er steeds minder mensen zijn die leerkracht willen worden. Het zijn ook vreselijke mensen die juffen, ze hebben een hekel aan kinderen en hebben vooral als doel die moeders dwars te zitten. Beetje teveel Mathilda gekeken? Doe ff normaal. De juf is wel verantwoordelijk voor de kinderen onder schooltijd en als je een grote groep in het gareel wilt houden is wel punt 1 dat de regeltjes voor alle kinderen gelden en geen uitzondering voor de kids waarvan er toevallig een moeder aanwezig is. Als je het niet eens bent met het beleid van een school, dan wend je je tot de directeur. Kom je daar niet verder dan heb je twee keuzes. Accepteer het of kies een andere school. In het geval van ts had ik, zoals eerder aangegeven, een gesprekje met de directeur willen hebben.
Je bepaald ook wat je kind eet. Je stopt het zelf in het trommeltje. Ik ben ook kleuterjuf en als ik moet overblijven met 35 kleuters dan kan ik niet 35 regels hebben over wat er op moet en wat niet. Er zijn ook ouders die komen klagen dat het kind niet alles op heeft. De school probeert regels te stellen zodat het voor iedereen eerlijk/gelijk is en die geef je ook door aan de ouders. Bij ons geven we bij het overblijven ook groente en fruit. Dus mocht het kind niet genoeg in de trommel hebben dan kunnen ze extra groente en fruit pakken.
Mijn dochter zou dan helemaal geen brood meer eten als ze de kans kreeg Nu hoeven ze niet meer over te blijven maar toen dat wel moest at ze vaak maar 3 happen, dus toen wel even tegen de juf gezegt. Maar ja, ik vind brood uit een trommel ook niet lekker Maar het gebeurde anderzijds ook dat ze op de heenweg in de auto al aan het brood begonnen, heerlijk, salami en pindakaas lucht door de auto smorgens vroeg Beleid is wel opeten wat je meekrijg maar er zit niet echt dwang achter gelukkig
Doe even normaal. Mag best zeggen dat ik moeite heb met moeten. En ben dan wel geen juf aar zeker een ervaren moeder met kinderen die naar school gaan. Heb mij wel altijd op school gedragen. Soms kleine dingen. Maar heb wel respect voor juf/meester. Maar weet wel. Andersom kan het ook wel eens fout gaan.
Er wordt wel zo boos gereageerd op Elmo, maar andersom zal zo'n regel dat iedereen zijn bakje leeg moet eten vast ook ontstaan zijn door een paar klagende ouders die vonden dat hun kind niet genoeg at. Dan gaat school toch ook overstag en legt zo'n regel op aan alle leerlingen. Tja, zo'n eetregel kun je wel voor de hele school gelijk maken, maar die ca. 225 lijfjes werken niet hetzelfde. Ik heb zelf ook niet elke dag even veel trek. Daarnaast hoeft er maar een kind op vette cakejes, versierd met een dikke laag marsepein/fondant etc. te trakteren en ze hebben al iets in hun buik zitten wat net zo zwaar valt als 1 of 2 boterhammen. De mogelijkheid om nog fruit of snoep van school te krijgen als je nog honger hebt, is hier niet. Wat over blijft, gaat in het bakje mee naar huis, vaak eten ze het bij thuiskomst nog op en anders eet de hond het op, er wordt zelden iets weggegooid. Dwingen vind ik met eten ongezond, ze er aan helpen herinneren dat ze even door moeten eten als ze het vergeten, vind ik prima. Lijkt me dat dat prima te bespreken moet zijn met een (overblijf)juf of desnoods de directie. Hier stond het ook in de overblijfregels dat ze niet gedwongen zouden worden hun eten op de eten, dus toen ze dat in de praktijk wel bleken te doen, heb ik ze op hun eigen regels gewezen. Sinds hij een briefje bij zich heeft waarop staat dat hij zelf wel aanvoelt of hij genoeg heeft gehad, hebben we er geen problemen meer mee gehad. Zo moeilijk hoeft dat toch allemaal niet te zijn dus.
Ik heb geen idee eigenlijk wat het 'beleid' met eten is op school. Ze eten met zijn allen en er mag niets in de prullenbak, maar alles gaat weer mee naar huis wat niet op is. Kan me niet voorstellen dat kinderen gedwongen worden, maar misschien komt het anders over bij kinderen die moeilijk eten.
Ik zit vol verbazing mee te lezen. Ik heb hier helemaal nog niet over nagedacht. Mijn zoontje zit nu 2 weekjes op school. Ik ben nog een beetje aan het afstemmen hoeveel ik mee moet geven voor school. Komt er flink wat mee naar huis, dan volgende keer iets minder. Hij hoeft het van mij niet op te eten. Hij gaf wel aan dat hij liever buiten speelt, dan dat hij zijn eten eet. Maar hij komt niet met honger thuis, dus hij zal wel genoeg eten. Maar ik heb nog niet 1 keer gemerkt dat ze iets op 'moeten' eten van school. Daar zou ik ook echt niet van gecharmeerd zijn! Ik ben zelf een redelijk lastige eter. Ik moest als kind ook snel spugen als ik verplicht moest eten. Mijn moeder pushte ook altijd zo. Vreselijk. Dus ik vind het echt niet erg als hij niet alles op eet. Ik ga er vanuit dat hij wel eet wat hij nodig heeft. En van dag tot dag scheelt dat wat. Nu krijgt mijn zoontje ook wat groente en fruit mee in zijn bakje en dat gaat altijd op. Brood niet altijd, maar dat vind ik niet erg. TS; ik zou ook met de juf gaan praten. Vind het ontzettend sneu om te lezen
@Elmo: Ik heb volgens mij al eerder eens iets gelezen van jou over het woord 'moeten'. Blijkbaar heb jij er een heel negatief beeld bij. Misschien heb jij daar een bepaalde reden voor. Maar het feit blijft dat we soms dingen moeten. We moeten belasting betalen. We moeten ons aan de verkeersregels (en een hoop andere wetten) houden. En dat is maar goed ook toch, anders zou het een bende worden. Kinderen moeten naar school. En op school zullen ze bepaalde taken moeten doen. Dit kan zijn een rekenles of een keer vegen na schooltijd. Natuurlijk probeer je als leerkracht zo te vragen dat kinderen niet alleen moeten maar ook willen. Alleen zijn er soms dingen die ze echt niet willen. En dan zijn er vast dingen die creatief zijn op te lossen. Maar er zijn ook dingen die -als puntje bij paaltje komen- toch echt moeten. Ik weet niet of je kinderen helpt door ze aan te leren dat ze niks moeten. Als je kunt accepteren dat 'moeten' er soms bij hoort, is het vaak al veel minder erg. Terwijl als je denkt dat 'moeten' nooit hoeft dan is de kans al veel groter dat je heel opstandig wordt. Wie wordt daar uiteindelijk beter van? Het kind niet, denk ik. Daarmee wil ik niet zeggen dat je klakkeloos van alles moet doen omdat het 'moet'. Je moet ook nog wel zelf nadenken natuurlijk. Maar je kind naar school brengen met de instelling dat jouw kind zich niet aan de schoolbegeleiding hoeft te houden en dat jij dat wel even bepaalt... Hmmm, ik heb er grote vraagtekens bij. Want straks zijn er klasgenootjes die ook vinden dat zij niks moeten. Dus als jouw zoon of dochter geconentreerd zit te werken en een ander vindt dat hij helemaal lekker door de klas kan gaan zitten roepen (Ik moet helemaal niet stil zijn), vind jij dat dan acceptabel?
Jeb moeten is geen favoriet. Maar hou mij over het al gemeen gewoon aan de regels. Wat ik schreef was een keer. Zaal vol dochter moe net naar school. En had haar al een tijd bij de juf gelaten. Ze was net 4. Net te jong om zo lang stil. Moeten zitten. Juf en ik hebben daarna het samen uitgepraat. Ben over het al gemeen makkelijk. Maar moeten daar heb ik stekels bij ontwikkeld. Was tot mijn puberteit een zeer volgzaam kind. En nog wel. Op mijn manier kan ik soms apart uit de hoek komen. Voornamelijk heeft dat met mijn eigen onzekerheid te maken. Als het om mijn kinderen gaat kan ik wat sociale onhandig regeren. Dat geeft nog geen reden moeite met moeten. Dat besef ik. En door het leven algemeen genomen heb ik moeten vechten tot wat ik nu ben. Móeten heb ik leren accepteren. 😉