Wij eten niet compleet e nummer loos maar b 621 komt er absoluut niet meer in en met de rest ben ik heeeeeel voorzichtig. Ik kook alles vers dus geen pakjes en zakjes meer enzovoort dus dat scheelt al veel. Alles wat van een dier afkomstig is (zuivel vlees eieren e.d) eten we bio. Net als de groentes en fruit. ( wel kijkend naar de dirty dozen en clean fifteen) Brood eten we bio spelt. Van het reform huis. Daarnaast zoveel mogelijk bio. Want niet alles is bio verkrijgbaar. Maar dat lukt voor ongeveer 80 procent wel. Het is iets duurder. Maar ik ga veel naar de ah. Die hebben een bio huismerk. En ik ga veel naar de boerenwinkel een stukje verderop. Groente en fruit koop ik van odin. Is een groente of fruit of groente en fruit pakket voor een leuk bedrag. Hier wordt het bezorgd bij het reformhuis elke woensdag. Ik betaal 16 euro en heb dannvoor 4 personen voor minstens 4 dagen groente en fruit.
Bedankt voor je reactie, ik wil inderdaad ook zelf brood gaan maken. Ooit in een wilde bui een broodbakmachine gekocht. Nu nog even uitzoeken hoe je het zelf kan maken ipv een pakje uit de supermarkt
Wauw, wat veel reacties op mijn post! @Fuddey, diep respect hoor! Hoeveel tijd gaat er bij jou inzitten per week/dag? Sta je de hele dag in de keuken? Ik ben inderdaad ook erg benieuwd naar jouw cruesli-recept! @Martine1983, je slaat de spijker op zn kop. Het lijkt in het begin inderdaad heel veel werk. Ik heb wel eens brood zelf gemaakt, nou, de hele keuken was een chaos en het duurde uren. Hetzelfde gold bij mij voor die ene keer dat ik zelf tomatensaus maakte (wat meer tomatensoep was :O). Hoe houd jij dat behapbaar? @Suusjeuh Nou, meer dat je een pakje kant-en-klare schnitzels koopt. Ik deed dat tot voor kort eigenlijk altijd. Nooit geweten hoe je dat zelf kunt maken. Mijn man en ik hebben het deze week voor het eerst zelf gemaakt, en wij zijn helemaal om! Vééél lekkerder, en helemaal niet zo moeilijk. Ik heb mij eigenlijk nooit beseft hoeveel mensen zoveel zelf maken. In de supermarkt staan de schappen vol met pakjes, dus ik ging ervan uit dat iedereen dat zo deed. Zoals jullie in mijn onderschrift kunnen lezen ben ik bezig met afvallen, maar ik sta nog aan het begin en moet nog veel leren. Ik moet zeggen dat dit wel een eyeopener is! Thanks dames!
Phoe nou ik ben even google opgedoken Daar gaan wij niet blij van worden... maar E 621 zit dus ook in andere benamingen? Soja-Eiwit kan het ook bevatten? Bedankt!
Ja inderdaad terug naar de basis... voor mij een juiste eyeopener deze reactie's... ik ga er zeker mee door en mij er meer in verdiepen!!
TO: je weet dat E-nummers niet per definitie slecht zijn? Lucht heeft ook een E-nummer. Evenals alle soorten groenten en fruit etc. Je bedoelt waarschijnlijk de chemische E-nummers.
Havermout, granen, noten, wellicht gedroogd fruit, wat je zelf maar lekker vindt, doe je in de oven in een grote schaal op bakpapier. Ik gooi er dan wat honing door en ook wat kaneel, maar er zijn wellicht andere manieren (even googlen). Tijdje laten bakken en tussendoor goed omscheppen. Et voila: cruesli!
Is zeker waar dat alles te koop is maar ik sta vaak verteld ban dingen als een wereld maaltijd bijv. Je moet groenten toevoegen, vlees, room/crème fraise, kaas Oid. En rijst want die rijst uit dat zakje is niet te eten. Dus koop je voor veel geld een zakje poeder met smaak makers. Maar wij zijn 5 jaar geleden puur gaan koken toen dochter allergie bleek te hebben en manlief reageert op veel kant en klaar producten (buikpijn of bleek en moe) dus dat gebruiken we niet meer. Weleens een blikje peulvruchten hoor of diepvries spinazie maar 95% van de dingen maken we zelf. Moet ook wel met allergieën.
Dit idd! Gewoon wat dingen bij elkaar gooien die je lekker vindt, super makkelijk! Er zijn echt 1001 recepten te vinden. Ik bak ook altijd heel eenvoudig brood, duurt echt geen uren (ja, wel even goed laten rijzen, maar dat is geen werk ). Ik bak 't gewoon in de oven, daarna vries ik een aantal plakken in zodat we iedere dag wat kunnen ontdooien. Al met al sta ik best veel in de keuken, maar soms ook gewoon de hele dag niet Ik maak vaak nette voorraadjes, dus sta niet dagelijk brood en cruesli te bakken
Wij eten zo min mogelijk uit pakjes. Verder eten we voornamelijk groente die we uit het groentepakket krijgen. Dat pakket komt van een boerderij 20km verderop en wordt bij mij in de buurt afgeleverd. Na het werk rijd ik dus 1 keer per week (in de winter per 2 weken) even langs. Verder wildernisvlees (paard is het best betaalbaar) eieren van de boerderij. Maar tegelijkertijd koop ik ook weleens gewoon gehakt. Ik denk er gewoon zo min mogelijk bij na. Hoe meer je zelf maakt hoe minder hulpstoffen die je niet nodig hebt. Tegelijkertijd het moet voor ons wel te betalen blijven en te doen blijven. En soms vind ik koekjes gewoon lekker, ook goed. Gewoon niet te vaak.
Er is ook een e-nummer app. Dan kun je precies zien wat wel/niet schadelijk is en wat je met mate kunt eten! Ik ben ook aan het afvallen en deze app helpt me er echt heel goed bij!