Ik heb een ,misschien wel erg lastige, vraag : Hoelang blijft je melk goed als je hem vanuit de koelkast langzaam op kamertemperatuur laat komen? Hoe lang mag hij dan buiten de koelkast staan? Het gaat hierbij om afgekolfde melk die maximaal 2 dagen in de koelkast heeft gestaan.... En binnen welke tijd moet het dan op zijn? We verhitten de melk dus verder niet....want dan moet het binnen 1 uur. Ik kan het niet vinden op de site
Hoe langer je laat staan, hoe meer gelegenheid bacteriën krijgen om te groeien. Ik denk dat je het wel een paar uur kunt laten staan, maar dan moet het ook echt geconsumeerd worden. Zou zelf niet meer dan 3 uur doen (maar dat is een gevoel... geen wetenschap ) Persoonlijk heb ik altijd vanuit de koelkast opgewarmd en meteen gegeven. Of vers gekolfde melk een paar uur op kamertemperatuur en dan gegeven. Na een tijdje dronk mijn baby ook moedermelk rechtstreeks uit de koelkast, dat was makkelijk .
Volgens mij ook maar een uur. Alleen verse melk mag 5-10 uur op kamer temperatuur worden bewaard. En melk wat al gekoeld is geweest is niet vers meer.
zo uit de koelkast?? is dat niet veel te koud? mijn kleintje is nu 4 weken.. Dankje Jackie! daar zit wat in