Ben weer bezig met een nieuwe weekmenu. Zoek nog leuke ideeën. Mag van alles zijn, als de bereidingstijd niet langer is dan 30 min. Graag 1 menu als idee, wat je al eens hebt gemaakt. Die van ons als idee is Turkse pizza: uit de diepvriesafdeling haal je de bodem (zit al wat gekruid gehakt op) paar tomaten rood uitje geraspte kaas ijsbergsla saus naar keuze (yoghurtsaus of knoflook) altijd smullen voor een hele snelle variant kun je een wrap bodem gebruiken en zelf het gehakt toevoegen
Nacho salade Ingrediënten 2 el olijfolie 1 zakje strooikaas 2 stuks kipfilet 1 blik mais 1 blik kidneybonen 1 zak nacho chips 1 krop ijsbergsla 1 potje guacamole 3 el crème fraîche 1 komkommer 1 tomaat Bereiden Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar Zet de kipfilet in de koelkast om af te koelen. Was en snijd de ijsbergsla fijn en doe dit in een grote schaal. Snijd de komkommer in plakjes en de tomaat in kleine stukjes. Voeg de mais en de kidneybonen toe aan de ijsbergsla. Voeg ook de komkommer en de tomaat toe aan de ijsbergsla. Voeg de guacamole toe aan de ijsbergsla en roer dit goed door. Verdun de crème fraîche met een beetje water en voeg ook toe aan de ijsbergsla roer dit ook goed door. Als de kipfilet is afgekoeld voeg je dit ook toe aan de ijsbergsla. Bedek de salade met een flinke laag nacho chips en strooi er kaas overheen. Zet de salade even in de magnetron zodat de kaas smelt. Dit is een echte maaltijd salade. Vult behoorlijk!
Zoete puntpaprikas, Gehakt rullen in de pan en paprika mee vullen. Veel geitenkaas erbij en even onder de grill.
Gerookte kipfilet met roerbak groenten en chilisaus. Kipfilet en roerbakgroenten roerbakken, 2 eetlepels chilisaus er door roeren. Lekker op een pistoletje, een pittabroodje of met rijst of kriel aardappeltjes.
Quasadillas: Je maakt een vulling mengsel naar keuze (ik doe meestal kipfilet, mais, parika, uitje, bosui, erwtjes of wortel, teentje knoflook oid met spaanse kruiden) Je bedekt een wrap met plakken kaas. Je doet het groenten/vlees mengsel erover en bedekt dat weer met plakken kaas en legt daar bovenop weer een wrap. Dit stop ke tussen een grill ijzer of in een koekenpan zachtjes aan beide kanten bakken tot de kaas is gesmolten. Heerlijk!
500 gram gehakt. 1 spitskool 1 ui kerriepoeder zout, peper 1. Fruit een uitje 2. Voeg het gehakt toe en rul tot gaar. 3. Voeg een hele spitskool toe, in dunne stukjes gesneden. 4. Voeg kerriepoeder toe (niet al te zuinig), en zout en peper naar smaak. Supercheap. Supersnel. Hartstikke gezond. Dit is trouwens ook lekker als vulling in een wrap.
Supersimpel, snel en lekker! Nodig voor 3 a 4 p: Sap en rasp van 1 citroen 250 gram erwtjes 400 gram spinazie (ik neem altijd diepvries, ook de erwtjes) Bakje philadelphia naturel (Light kan ook) Pakje gerookte zalm 200 g Royaal verse munt Pasta naar keuze Pasta koken Spinazie en erwten samen ontdooien/verwarmen in wok. Als het ontdooid is, philadelphia en citroen toevoegen. Nog 2 min goed door laten warmen. Op het laatste moment gerookte zalm in reepjes en fijngesneden munt toevoegen (evt zalm eerder toevoegen, als je zwanger bent bijvoorbeeld, zodat het nog mee kan garen.) Peper en zout naar smaak, voila!
Ratjetoe noemen wij het. Ontdooide frietjes (aardappelschijfjes of krieltjes kan ook) Frikandel in plakjes. Berg roerbakgroenten Alles bij elkaar in de wok, kruiden met wat je lekker vind. Ik doe meestal wat sambal, kipkruiden, paprikapoeder en tex-mex. En een flinke scheut kepjap manis erdoor. Onze 'gezonde' manier van friet eten.
Kip met pesto en paprika: Kipfilet in stukjes snijden in ovenschaal, daarover heen zoete puntpaprika uit een pot (zo eentje waar olijfolie en knoflook bij zit) en daarover heen een mengsel van creme fraiche en rode pesto. 20 minuutjes in de oven en even rijst/aardappels/pasta erbij koken en smullen maar! Nog lekkerder met een frisse salade erbij Snel en super simpel om te maken!
Vandaag gegeten, super lekker! Ik heb er wel wat lepels zure room door gedaan en wat oude kaas op een speltwrap. Nooit eerder spitskool gekocht en gegeten maar deze ga ik onthouden! Dank je wel!
Quiche! witte kool spekjes ei bladerdeeg - spekjes bakken - kool erdoorheen scheppen en even bakken - vorm met bladerdeeg bekleden - ei klutsen - spek/kool in de vorm kieperen - ei eroverheen verdelen - 30 mins op 180 graden in de oven
1 kg zoete aardappelen, 300 gram witte kool en 300 gram boerenkool. Alles samen koken. 250 gram spekjes en 3 uien samen bakken. Beetje kook vocht opvangen van de groentes en aardappelen. Flink stampen en 2 scheppen mosterd er door met nog wat van dat kook vocht. Echt super lekker
kipfilet insmeren met pesto dan plakjes tomaat daarover en daarover weer mozzarella. Klein beetje zout en italiaanse kruiden ik doe het daarna 20 minuten in de airfryer op 180 graden. Heerlijk met een salade er bij. Vandaag gegeten en mijn dochter heeft gesmuld!
Erg lekker ja! Eten wij altijd met tagliatelle en gewokte verse spinazie. Andere favoriet, ook van zoontje, is de knoflookspaghetti: spaghetti koken met een kip bouillonblokje, een prutje maken van spekjes, lente ui, stuk of wat knoflooktenen in stukjes en een tl sambal, salade erbij en eet smakelijk.
leuk topic! Ik ben de laatste tijd zo inspiratieloos wat het avondeten betreft Mijn succesrecept: - bakje crème fraiche - zakje geraspte kaas (pittig) - pasta naar keuze - gerookte zalm in snippers - bieslook - rucola - snoeptomaatjes Pasta koken en afgieten, direct de crème fraiche erdoor (hele bakje), zakje geraspte kaas erdoor en de bieslook met wat zout en peper Vervolgens de zalmsnippers erdoor roeren. Snoeptomaatjes in halven erop met wat rucola en eet smakelijk. Dit staat letterlijk binnen 15 min op tafel en de kids eten dit zelfs met liefde
Wraps lekkerder dan die van de mac! Krokante kipsnitzels met ''cornflakes'' laagje Tomaat Sla Cheddar kaas Honing mosterd saus Wraps Tomaat in plakjes snijden, sla fijn snijden. Kipsnitzels bakken en wanneer ze klaar zijn in repen snijden. Verdelen over de wrap, cheddar erop, tomaat en sla erop en saus erover. Smullen maar! Hier is deze echt favoriet! Maar goed niet te vaak want het is niet echt gezond..
Wij gooien ook zo vaak een flinke ovenschaal vol met alles wat we lekker vinden, 35 min op 200graden en dat is alles. De favoriete combi van t moment: Pompoen en rosevalaardappeltjes in flinke dobbelstenen snijden (2 cm), chorizo en 2 rode uien en grove stukken snijden, 6 hele tenen knoflook beetje pletten, alles samen in een ovenschaal. Scheutje olijfolie erover, peper en zout er op, goed husselen. In de over voor 30 min, dan verse feta er over brokkelen en wat honing er overheen druipen, nog 10 minuten terug in de oven. Evt serveren met wat walnootjes erover, YUM!
Kipfilet in repen snijden, ham eromheen, in een ovenschaal leggen, Napolitaanse pasta saus aanmaken (van de Honig) en eroverheen gieten. 45 minuten op 180 graden in de oven. Heerlijk bij gebakken aardappeltjes en witlof met ham en kaas!
Hoezo is dat niet gezond? Je zou gewoon volkoren wraps of half/half kunnen gebruiken in plaats van wit en misschien een minder vette kaas erbij nemen misschien er een plakje komkommer bij, of gewoon de sla wat meer aankleden? Is gezonder wat we hier in Engeland eten met dat eeuwige er moet of brood of een aardappel in zitten! Hier is curry een favoriet.. Curry kan heel verschillend zijn dus helemaal naar smaak te maken.. Een rogan josh of tikka masala zijn best simpel.. Specerijen even 20 sec voorbakken in hete olie.. Dan een mix van gember, knoflook, ui, paprika e.d. erbij. En dan een saus met rogan josh of tikka dat zijn rode currys en daarmee is vaak de basis saus met tomaat, je kunt hier chopped tomatoes voorgebruiken of tomaten purree met griekse yoghurt mengen en daar een beetje water bij doen.. Of je kunt een potje met saus kopen.. Ik doe eigenlijk altijd kruiden op de kip voor ik het de pan in doe om het voor te bakken voor ik de saus erbij doe en het dan voor een half uur laat sudderen met een deksel erop.. En dan een smaakjes rijst erbij.. Mijn man moet overal friet of een aardappel of een boterham hebben dus bij ons maak ik er friet bij en een naan brood..