Deze maak ik ook regelmatig, maar dan met kipfilet erdoor. Erg lekker. Sowieso staat hier op werkdagen vaak pasta op tafel.
Dit kost ook echt geen drol! Dit ga ik maken komende week past prima in mijn budget boodschappen en het klinkt heerlijk!
Ik maak het ook wel eens met krokant gebakken spekjes. Kipfilet nog nooit geprobeerd, maar klinkt ook erg lekker!
Hier ook een pasta-recept maar voor de verandering een zonder crème fraîche Pasta Broccoli Salami (hele of plakjes broodbeleg->wel even klein snijden ) Uitje Limoen/citroen Parmezaanse kaas 1)Pasta en broccoli beetgaar koken. 2) fruit een gesnipperd uitje aan en voeg daarna de stukjes salami toe en bak het een paar minuten tot het vet er uit is (evt. vet weggieten) 3) Voeg een klein scheutje kookvocht van de pasta toe en knijp de limoen /citroen uit boven het mengel. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. 4) Voeg de pasta en broccoli toe aan het mengsel en schep alles nog even om zodat de smaken goed mengen. Schep alles op bord en maak het af met wat geraspte kaas. Hier moet altijd 2x worden opgeschept als dit op het menu staat
Curry: -Rauwe aardappels in stukjes snijden en aanbakken (Ik doe gewoon met schil maar je kunt ze ook schillen) -Twee paprika's gesneden erbij, aanbakken -Blik kokosmelk erin -2/3 blikjes tomatenpuree erbij -Veel kerriepoeder (ik schroef echt de dop eraf en doe er een goede dot in) -Theelepel komijn -Theelepel sambal -Erwtjes uit de vriezer erbij -Rozijnen erin -Koken met de deksel op de wok tot de aardappels gaar zijn -Eventueel zout naar smaak toevoegen -Serveer met rijst
Broccoli met pasta en kip kort gekookte broccoli 200 gram mon chou gebakken pijnboompitten 2 flinke lepels pesto (of naar smaak) kipfilet pasta naar keuze Kipfilet bakken, monshou en pesto erdoor en later de gekookte pasta en broccoli toevoegen. Als laatste strooi ik de pijnboompitten erdoor. Tomaatjes en kaas zouden nog extra kunnen.
Hier ook een pasta recept. 500 gram romatomaten Blikje tomatenpuree Ui Knoflook Soepballetjes Italiaanse kruiden Rigatoni pasta Eventueel een rode peper 1. Kook de pasta 2. Snipper de ui en knoflook 3. Bak de soepballetjes 4. Bak de ui, peper en knoflook met de balletjes mee 5. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden 6. Voeg de tomaten en het blikje tomatenpuree toe aan de balletjes /ui/knoflook (eventueel ook wat kookvocht als de saus dik is) 7. Voeg ook de kruiden toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
Hier favoriet Kip of hamreepjes, amandelen, broccolie, cherry tomaatjes, rode ui, honing. en eventueel pasta naar smaakt maar ook zonder pasta is het heerlijk
Als je dat recept goedkoop wilt kun je ook de burgers vervangen door kipcorns meestal zijn die nog iets goedkoper en het idee is hetzelfde
Ik heb ook een lekker recept, ovenschotel met aardappelpuree, groenten naar keuze (ik doe eigenlijk altijd met prei, maar roerbakgroenten of broccoli oid kan ook prima) en gehakt. Kook aardappelen en maak er na dien puree mee met wat boter en melk. (Je kunt bij minder tijd ook prima aardappelpuree uit een pakje maken.) Rul gehakt gaar, voeg de groenten er aan toe, bak dat ook gaar. Voeg er Italiaanse kruiden aan toe en zout en peper naar wens. Ondertussen een pakje met kaassaus klaar gemaakt in een pannetje. Doe het gehakt en groente mengsel in een ovenschaal. Giet hier de kaassaus over heen, daarna de aardappelpuree en over verdelen en strooi hier als laatste wat geraspte kaas over heen. Zet dit even 10 min in de oven op 150 graden tot je kaas gesmolten is en dan smullen maar
Heb ook wat recepten opgeslagen en zag vanmorgen bij de Aldi de krokante kipschnitzels en heb ff het recept erbij gepakt wat ik nog meer mee moest nemen, liet me niet los en eten we van het weekend denk ik Nog een makkelijke maaltijd: Broccoli, ui, gehakt, tomatenblokjes, oregano en dat met rijst... En deze tomatensoep vind ik erg lekker en doet het ook goed op verjaardagen: Chinese Tomatensoep recept | Smulweb.nl
Channie, ik maak idd ook altijd de wraps van de mac thuis! En ik gebruik ook precies die krokante kipschnitzels. Dacht serieus dat ik daar heel origineel mee was, had het helemaal zelf uitgevonden Tip: je doet gewoon de cheddar gelijk op de wrap als je hem opwarmt. Ik gebruik nooit koude wraps, die blijven zo goor stijf. Als je ze 20 seconden in de magnetron doet dan worden ze net wat zachter en smelt de cheddar lekker mee. Ook zeg je dat het niet al te gezond is, maar dat valt wel mee hoor! Ik kies voor de meergranenwraps van de AH en gebruik een berg ijsbergsla. Ook bak ik mijn schnitzels tussen de grill zodat ik geen bakvet nodig heb. Dan is alleen de saus en de kaas niet zo goed, maar verder is het een prima maaltijd! Mijn man staat als een klein kind te juichen als we "mac" eten
Als je de kipfilet zelf door de paneermeel haalt en of met gestampte cornflakes inwrijft en je eet er ipv honing mosterd saus een zelfgemaakt yoghurt-sausje bij en je doet er nog wat extra groentes bij ( reepjes paprika/ komkommer ) is het een stuk gezonder en nog steeds erg lekker denk ik .. Wraps kun je ook heel makkelijk ( en goedkoop ) zelf maken trouwens
1 van mijn favorieten die ook nog eens lekker snel klaar is: Preischotel! 3 dikke preien Pakje aardappelpuree (die waar er 2 in een pakje zitten, heb er maar 1 nodig) 2-pak spek 250 gram monchou Paneermeel met kruiden Spekjes bakken Ondertussen de prei aan ringen snijden en wassen. Prei bij de spekjes doen en mee bakken Water en melk voor de puree opzetten en klaarmaken zodra het kookt. Als de Prei geslonken is, de monchou erbij doen totdat deze ook helemaal lekker zacht is. Laagje aardappelpuree (de helft) in de ovenschaal Mengsel van prei, spek en monchou er bovenop Rest van puree er bovenop Afsluiten met gekruide paneermeel, doe altijd lekker veel. Dit nog even 10 minuten in de oven of grill en smullen maar Zodra mensen weten dat ik dit ga maken willen ze altijd blijven eten haha