Het blijft een uitdaging!! Ons menu (dochter en ik): Vandaag eten wij elders altijd fijn Zaterdag: stampot van andijvie en knolselderij met walnoten Zondag: Erwtensoep (van de andere helft knolselderij) Maandag: Wraps met tonijn en sla Dinsdag: De sotto soep uit het boek chicks love food (is met zilvervliesrijst) Woensdag: ei-bami, broccoli, ei en wok garnalen Donderdag: Bieten satmpotje met gehaktbal Vrijdag: Taco's met een gehakt prutje... (left overs kunnen hierin)
@Suusjeuh; Nee, mijn menstruatie is nog niet op gang en ik ben ook echt niet zwanger Ik weet dat het rond de vier maanden even moeilijk is maar ik was al zeker een maand aan het stoeien. Een maand geleden bleek hij niet voldoende te zijn gegroeid en toen heb ik echt alle hens aan dek gezet om mijn productie op te krikken. Gelukkig is dit toen ook gelukt maar toen hij begon te weigeren en weg draaien werd het me allemaal even teveel. Zeker in combinatie met de stress en spanning die ik nu rondom werk en alles ervaar. Bij mijn oudste heb ik echt niks anders als problemen gehad drie maanden lang dus ik ben echt heel blij met vier maanden zo goed als probleemloos voeden. @Kris8; Gelukkkig zijn we over een paar maanden helemaal schuldenvrij De tegenvaller hebben we ook alweer enigszins kunnen opvangen met wat verkopen op marktplaats van spullen waar we zelf toch niks meer mee deden. @Overstappen; Ik stap niet heel vaak over maar was niet super tevreden meer over de vorige leverancier vandaar dat ik toch maar ben overgestapt. Qua televisie en internetzitten we al bijna 6 jaar bij dezelfde provider, zelfde voor mobiel. @Hier; Ik wou vandaag toch niet naar mijn zwager en zijn familie maar gewoon een dagje relaxen thuis en met mijn eigen gezin. Ik ben vanochtend het een en ander in het huishouden aan het doen. Zometeen gaan we even zwemmen (we hebben nog een gratis toegangskaart voor het hele gezin) en dan vanmiddag lekker relaxen en de noodzakelijke dingen doen. Oa 4 grote flessen wasmiddel maken. Ik zal ook nog even alle bonnetjes bij elkaar zoeken van de boodschappen.
Hier een alleenstaande moeder met een zoontje , Moet het met 50 euro per week doen voor alles. Wegens bewindvoering.
xprincessx; succes met het rondkomen. Mocht je nog tips willen kan je daar altijd om vragen. Er zitten hier redelijk wat dames (waaronder ikzelf) die het al jarenlang zuinig aan (moeten) doen. Verder kunnen bepaalde consuminderblogs je ook wel op weg helpen. Elena; fijn dat je iets onnodigs hebt kunnen verkopen. Wij hebben ook laatst weer een ladenkastje verkocht wat toch maar ergens stond te staan (en te verstoffen), vind dat altijd zo fijn om onnodige rommel uit huis te hebben! Vaak niet eens voor het geld, maar vooral de ruimte.
Klopt, van de week ook twee stoelen die maar stonden te staan in de slaapkamer weg gedaan via een facebookpagina, heerlijk die ruimte en rust in huis. Pas ook echt de grote opruimwoede en schoonmaak gehouden. Heerlijk de ruimte en rust.
succes xprincessx. Goed naar de aanbiedingen kijken en budgetmerken kopen. Dan kom je al een heel eind. En luxe producten zoveel mogelijk schrappen. Hier afgelopen week voor 125 euro via marktplaats verkocht. @Elena, lekker genieten van een dagje relaxen!!
Ik doe altijd de week boodschappen op Maandag , Bekijk momenteel op Zondag de folders online en van uit daar maak ik een boodschappen lijstje. Zijn nu ook van de pampers naar luiers van de AH gegaan en de Etos. Verder ga ik nu proberen zoveel mogelijk vers te maken voor me mannetje in plaats van Olvarit en dat soort dingen scheelt ook enorm.
Inderdaad Miranda, en prijzen bekijken aan de hand van prijs per kg. Soms lijkt iets goedkoper maar zit er minder in, bv. de gepelde tomaten van AH basic, maar dan zit er in gram minder in dan die van de Lidl. Vlees minderen is ook een goede. Sowieso minder keer per week vlees eten (wij beperken het tot 2-3x, maar dat is niet alleen vanwege het geld). Met gewoon eieren en peulvruchten kun je zulke lekkere gerechten maken! Soms is ook helemaal geen vervanging aan je eten toevoegen geen ramp, zo 1x per week ofzo. En als je dan vlees gebruikt gewoon minder. Wij gebruiken voor de macaroni met 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) een zakje gehakt van 150 a 200 gram, ik zie vlees meer als smaakmaker. En eerlijk gezegd proef ik niet het verschil dan wanneer ik meer vlees toevoeg, maar dat komt ook wel omdat ik meer van groenten houd. Verder stoofpotten maken voor 2x; doe er een beetje vlees in. De ene keer eet je het met vlees, de keer daarna zonder. En dan zit er toch zo'n vleessmaakje aan omdat je het met vlees hebt gestoofd.
En bepaalde dingen zelf maken scheelt ook; Inderdaad de babyvoeding (wij hebben nog nooit een potje gegeven, vers is beter, lekkerder en goedkoper), billendoekjes (Islah heeft het "recept" hiervoor), wasmiddel (bevalt hier heel goed maar niet iedereen vindt dit fijn), deodorant. Jezelf wassen met een blok zeep en een washand in plaats van dure douchecreme's. Zelf schoonmaakmiddelen maken (hier gebruik ik wel gekochte ecologische middelen maar volgens mij maakt Islah dit wel zelf). Drinken beperken tot water, thee, evt een bakje koffie per dag, aanmaaklimonade of bijvoorbeeld appelsap verdund met water.
Dingen zelf maken is gewoon zo vanzelfsprekend voor mij dat ik het gewoon vergeten was erbij te zeggen haha. Ik maak inderdaad de babydoekjes zelf Elena, met water+keukenrol+kokosolie. Ook bepaalde schoonmaakmiddelen maar nog lang niet alles. Ik heb een ontzettend goed recept voor wc-reiniger bijvoorbeeld, maar wasmiddel maak ik (nog) niet zelf. Zou het wel graag willen maar heb er helaas geen goede ervaring mee. Verder maak ik zelf glasreiniger, schuurmiddel en heb een spray met half azijn/half water (scheutje oranjebloesemwater erbij voor de geur) staan voor van alles en nog wat. Baking soda, soda en azijn zijn dingen die je echt in huis moet hebben voor schoonmaken en andere dingen. Afwassen kan overigens ook met marseillezeep, als je echt sop met schuim (zoals ik haha) wil, dan moet je het niet eerst oplossen, maar moet je het raspen en die geraspte stukjes zo bij het water doen. Als al mijn afwasmiddel op is denk ik eraan om gewoon zo de afwas te gaan doen. Ook zelf een aantal verzorgingsproducten maken zoals deodorant scheelt.
Ik wou gister als laatste nog even lekker broccoli inslaan bij onze dorpswinkel. 50cent per 500gram. Kom ik daar zie ik dat de broccoli al wat bruin aan het worden is. Bleeh. Verder alles erg duur. Komende week maar wat meer uit voorraad diepvries groenten eten. Mijn boodschappen voor ong. anderhalve week: Op 23 en 29 januari boodschappen gedaan. 4kg mandarijnen 2kg appels 2kg pers sin.appels 10 bananen kg paprika 2* spitskool tomaten gekruide aardappeltjes Prei Bloemkool 5x brood zak bolletjes bruin 8 krentenbollen rol beschuit 2* boter brood hagelslag bak rundvlees slaatje 2* ham kg kipfilet doos hamburgers 2* melk fles yogho pak vla pak dubbelvla pakje kinder kauwgom zakje snoep 2 zakjes chips bosvruchten koekjes zak eierkoeken 3 verschillende bouillon blokjes boter koken pizza kip sateh kip samurai potje currypasta pakje thee shampoo creme spoeling Totaal 63,78 Groente gaan we voornamelijk uit onze voorraad eten. Wortels krijgen we van schoonouders. Die hebben ergens 20kg op de kop getikt voor 20cent p/kg. Nog op voorraad: wortels, 2* boerenkool diepvries, 2* boontjes diepvries, ook nog pot rode kool. Ook nog aantal bakjes met bereid vlees/jus in de vriezer. Vorige week al prei, 1 spitskool en bloemkool van het lijstje gegeten. Mijn man is al een week ziek en ligt nog plat. Er gaat gewoon echt de helft minder eten doorheen. Ons menu: gister: stokbrood met groente/linzensoep uit de vriezer (man heeft soep meegegeten) Vandaag: zoet-zure saus (kip, ui, tomaat en paprika), zilvervliesrijst met boontjes uit de vriezer Man eet vast niet mee dus de helft vd saus in de vriezer. Maandag: Gewokte ui met spitskool, gekruide aardappeltjes met kipfilet Dinsdag: hele dag in het ziekenhuis. Laat op de middag thuis. Pizza denk ik Woensdag: hutspot met een gehaktbal (gehaktbal met jus uit de vriezer) Donderdag: boerenkool met worst Vrijdag: Rijst met kliekjes saus uit de vriezer (zit nog bakje babi ketjap in en een bakje currysaus) kook er een zak boontjes bij. Zit ook groenten door de saus.
Zo doen wij dat ook. Vandaag maak ik een pan zoet zure saus. Er gaat dan minder kipfilet doorheen. Ook door de macaroni gaat ong. 200 gram gehakt doorheen. Komende week delen wij 2 kipfilets met ons 4-en als vlees naast de gewokte spitskool. Of ik rul 150gram gehakt met ui. Dit mengsel doe ik door de rode kool of door de gewokte prei (met kerrie) heen. Ook dit gehakt/ui mengsel door gekookte wortels of door geraspte rode bieten. Eigenlijk doe ik het heel vaak bedenk ik mij nu. Vorige week ook nog: 150gram gehakt, uien meebakken, dan kerriepoeder meebakken en een fijngesneden spitskool. Jammie.
Die deodorant gebruik ik ook nog steeds. Bevalt echt heel goed. Wasmiddel beviel hier wat minder. Wel gebruik ik veel minder wasmiddel dan vroeger. Vorige week zelf yoghurt gemaakt. Ook erg lekker. Hier wordt eigenlijk ook alleen thee, koffie ranja gedronken. Kids 1x zuivel per dag. (of in beker mee naar school of bij het eten) Soms in het weekend een pak sap. Ook heb ik hier nog een aantal zakken pepernoten liggen. Sla ik elk jaar in. 500 gram zakken bij action voor 40 cent. Kan geen rol koekjes tegenop als ik onze kids moet geloven. Als hier vriendjes spelen, vragen ze al om pepernoten want dat hebben ze thuis niet Ook lekker op brood ipv schuddebuikjes
Kipilet eten wij eigenlijk nooit, we houden wel van kip maar dan liever de delen die wat meer smaak geven en niet zo droog zijn. Meestal is het de dijen (hele poot dus niet alleen de drumsticks), vleugels of filet die ik zelf heb gesneden van die dijen (waar ik dan ook weer zelf kipgehakt van maak). Heel soms hebben we een hele kip die ik op Marokkaanse manier bereid in de oven maar ja, daar zit wel zo'n filet aan... Die eten wij dan niet "zo" op maar daar maak ik dan de dag daarna kipkerriesalade van, dat vinden we dan wel weer lekker! Nog een tip (had ik laatst ook al gezegd geloof ik dus val vast in de herhaling) als je graag kipfilet eet, maar ook de andere delen van de kip wel lust. Gewoon de filet van een hele kip afsnijden, is echt zó gebeurd en is per kg vaak veel goedkoper dan filet. Tenminste bij de slagerij waar wij kopen wel. Van de rest van de kip kan je dan echt heerlijke soep maken. Miranda jouw gerechten klinken altijd zo lekker, gewoon makkelijk om te maken maar wel lekker. Ga het ook eens proberen met die spitskool.
Nou, 1 woord valt mij bij jou op in dit post: Marokkaanse kip. Hmmm, zou zo wel bij jou willen aanschuiven haha. Die gerechten zijn idd erg makkelijk. Hou er wel van om snel iets op tafel te zetten. Lui van mij he, haha. En ik merk dat de kids het ook lekkerder vinden.
Ja hoor, heel makkelijk: 3 3/4 glas azijn 1/4 glas afwasmiddel. De azijn in een lege afwasmiddelfles van 1 liter doen (is het makkelijkste omdat je met zo'n fles makkelijk onder de rand van de wc-pot komt), daarna de rest bijvullen tot de rand met afwasmiddel. Ik gebruik gewoon afwasmiddel van AH basic, ander merk kan ook, maar met Dreft bv. heb ik gemerkt dat het niet zo goed mengt met de azijn en je dus iedere keer voor het gebruiken moet schudden. Werkt trouwens ook heel goed voor de tegels en wastafels e.d in de badkamer.
Nou ik ook wel hoor, ik houd wel van uitgebreid koken maar heb daar helaas niet altijd tijd voor (vandaar ook vaak stoofpotten voor 2 dagen enzo... erg he). Het is dat je helemaal in Friesland woont. Anders kon je zo aanschuiven hoor! Overigens begint mijn man het koken ook echt leuk te vinden. Heeft wel jaren geduurd maar nu kookt hij regelmatig.
Bedankt voor recept vd wc reiniger. Ga ik maken! Ik hou ook wel van uitgebreid koken maar ik heb het ook wel druk. Hier helaas geen man die kan of wil koken. Soms neem ik de tijd om te koken/experimenteren. Kan ik echt van genieten.
Vorige week met zoon een grote zak met budgetmerk vaatwasblokjes door de helft gebroken. Kunnen we 2x zolang met de zak doen.