Nee, geen recept. (Ik denk altijd dat ik het beter weet ) Ik haal wel inspiratie uit kookboeken/internet en heeeeeeeel veel kooktv.
Ik vind dat ik goed kan koken...soms vragen me (vrienden )fam) of ik iets kan maken voor ze.. Ben zelf turks marokaanse surinaamse opgegroeid. .beetje vreemd combi. .maar ja .kan wel koken vind ik
Zo te lezen zijn basis gerechten zoals agv voor sommigen al een uitdaging Maar doordeweeks 'kook' ik bijvoorbeeld stamppot, pasta, nasi dat soort zaken. In het weekend maak ik bijvoorbeeld een stoofpotje (zelf alles kruiden), soep of andere dingen die wat langer duren. Ben absoluut geen chef-kok, maar weet m'n weg aardig in de keuken In theorie kan ik ook wel zonder recepten een vijf gangen diner maken, maar inderdaad leuker om nieuwe dingen te proberen, gecombineerd met oude vertrouwde...
5 jaar geleden kon ik geeneens een ei bakken. Na honderd mislukte recepten en nog steeds af en toe mislukte recepten kan ik koken inderdaad. Alles gaat nu heel soepel en wanneer ik visite krijg zijn ze altijd aangenaam verrast.
Nou ja, ik lees wel eens dat succesreceptentopic door en dan zie ik dat 90% pasta met zalm en room, of kip en pesto is. Vaak recepten met weinig kruiden, dingen die me erg saai en flauw lijken en dat zijn dan dus de successen. Vandaar dat ik toch wel benieuwd werd naar wat een zin als 'ik kan wel koken' dan inhoudt.
Ik geloof wel dat ik kan koken, ja. Ik kook maar zelden uit een kookboek, doe alles zo'n beetje uit mijn hoofd en kruiden kan ik uit de losse pols. Ik heb ook eigenlijk nooit een weegschaal nodig of een litermaat, kan het eigenlijk zo wel zien hoeveel het is. Overigens kook ik vaak voor grote feesten, dan maak ik een buffet voor 60-80 man. Paar jaar geleden zei mijn ex zelfs eens dat hij mijn kookkunsten miste (niet mij, maar mijn eten ) Dus ja, ik kan wel zeggen dat ik kan koken.
Hoe ongeëmancipeerd dat ook mag klinken, volgens mij is voor een man lekker kunnen koken nog steeds een van de beste eigenschappen die een vrouw kan hebben. Dus ik zou me niet al te beledigd voelen
De liefde van de man gaat door de maag toch? Hahaha...het klinkt misschien duf maar mijn ervaring is toch dat veel mannen het best kunnen waarderen als je lekker kunt koken.
hahaha, nee, oke, maar ik vond het zó achterlijk gezegd. Niet dat hij mij nou moeten missen, want daar lig ik geen seconde wakker van om eerlijk te zijn, maar toen waren wij dus al dik 10 jaar gescheiden en beiden hertrouwd.....Maar misschien kon zijn nieuwe vrouw niet koken
Voor mij is kunnen koken dat je creatief kan zijn en wat moeilijkere gerechten kan maken. Agv valt denk ik weinig aan te mislukken. Ik ben niet zo creatief en met kruiden ben ik ook geen held. Maar ik ben wel afwisselender gaan koken en maak steeds vaker turkse gerechten. Dat gaat me best goed af als ik een recept als lijndraad heb. Ik zou best meer willen proberen om te leren maar vaak heb ik daar gewoon geen tijd voor om echt uitgebreid van alles te proberen door 2 kleine kinderen en werk. Agv verschijnt hier trouwens niet meer op tafel. Voorheen vond ik dat heel lekker maar sinds de zomer vind ik dat niet meer te hachelen.
Koken en bakken is mijn passie. Ik doe het met liefde en op gevoel. Proeven tussendoor is belangrijk. Maar zelfs zonder proeven kan ik lekker koken. Het is iets natuurlijks. Intuitie. Ik vind het ook heerlijk ontspannen. Ik word er blij van maar nog blijer van lekker eten.
Ach meid, ik heb het ook moeten leren. In het begin (toen ik 14 was) waren altijd mijn aardappels verbrand, of rauw, mijn pasta te gaar of de rijst te plakkerig.... Ik ben heel jong getrouwd (18) en toen heb ik echt leren koken van mijn exschoonmoeder en mijn exman, en toen ging het stukken beter Nu draai ik eigenlijk nergens mijn hand meer voor om, al heb ik er niet altijd de tijd voor om uitgebreid te koken.
Nou, waar ik serieus superblij van word is als mensen er echt van genieten als ik iets heb bedacht en gemaakt. Zo'n blij gevoel geeft dat. En ook veeeeeeeel mislukkingen gehad. Beschamend gewoon! Maar als je het daarna weer en weer en weer probeert lukt het vanzelf een keer. Zo heb ik echt een strijd gehad om een goeie chocoladesaus te maken. Het BLEEF maar klonteren en schiften en soms werd het een soort boter ofzo. Zelfde met goed gepocheerde eieren. Wat een ramp. En niet te vergeten de bonebroth die ik steeds probeerde en die maar naar zeep bleef smaken. Maar uiteindelijk lukt het en dan vergeet je het nooit meer.
Tjaa, misschien zit er dan toch meer achter zo'n opmerking hoor... En z'n nieuwe vrouw zal inderdaad minder lekker kunnen koken denk ik.
Er zijn dus genoeg mensen die groenten doodkoken, aardappelen ook tot moes in de pan doen, taai vlees op tafel zetten en amper kruiden gebruiken. Vroeger at ik vaak bij mijn beste vriendin, en zij bij mij, en bij haar vond ik avg zó vies terwijl ik er thuis geen moeite mee had. Dus zelfs daar valt een hele hoop aan fout te doen!
Jaaa tot snot gekookte groente en glazige aardappels. Daar was mijn vader toen ik klein was een ster in! En mijn schoonmoeder die, volgens mijn man, elke gehaktbal voor de helft liet aanbranden en OVERAL rozijnen doorheen deed. Dat had ze dan ergens in de libelle gelezen . Een overwinning voor mij was laatst, toen ik mijn man liet smullen van de door hem zo gehate rode kool
Ja ik kan koken, al zeg ik het zelf 😊 Doordeweeks moet er natuurlijk vaak vrij snel wat op tafel geknald, maar ook dat probeer ik altijd lekker te maken. En als ik meer tijd heb worden de gerechten uitgebreider. Als ik de hele dag de tijd heb, verschijnen er een warme lunch en drie gangen avondeten op tafel 😜 Ik heb natuurlijk de recepten die ik goed ken, en als ik iets nieuws wil doen, lees ik een aantal recepten op internet, kies er een uit die het meest past bij wat ik wil, in huis heb etc, en steel ondertussen rustig uit de andere recepten. Ik hou van relatief eenvoudige recepten met groots effect. Inderdaad, combineren en kruiden. Bakken doe ik eigenlijk pas meer sinds dochterlief kan "helpen", en dan vooral bij gelegenheden omdat we een hele cake of 12 muffins oid gewoon niet op krijgen. Manlief is helemaal grappig: hij zou op deze vraag heel stellig antwoorden dat hij niet kan koken en er geen klap aan vindt. Hij kan geen recepten from scratch bedenken, maar heeft vervolgens wel prima gevoel voor bereidingstijden of voor wat er nog meer goed bij combineert, en is opvallend vaak in de keuken te vinden.
Haha nou niet iedereen kan koken. Mijn man heeft het gepresteerd om macaronibuit een pakje te laten mislukken. Gelukkig kan hij de standaard dingen nu wel koken en recepten volgen. Als ik een x iets bedenk wat goed uit valt dan schrijf ik het op en kan hij het dus ook de volgende x. Mijn eten mislukt eigenlijk nooit ook bedenksels niet maar ben niet heel creatief om het van scratch te bedenken. Vaak iets wat ik dan ergens gegeten heb en denk dat kan ik ook of dat kan ik beter
Ik kan heel goed koken al zeg ik het zelf... Iedereen eet graag hier. Heb ook wel eens diners voor 60 man gegeven voor het goede doel. Dan wel hulp natuurlijk maar had ik wel de leiding. Ik maak recepten, kook uit mijn hoofd of combineer zoals ik het wil nadat ik wel inspiratie uit recepten heb gehaald. Bakken ben ik minder goed in, dat is mij te precies