Elke dag: 1 beschuit met halvarine, appelstroop en een halve plak kaas erboven op heerlijk wil niks anders voor ontbijt.
Ik bak op zondag twee bakplaten granola en doe daar een week mee. Man en zoon eten dat ook. Ik meng havervlokken met een bakje amandelschaafsel, stukjes pecannoten, hazelnoten, walnoten en pitten. Dan maak ik een mengsel van gesmolten kokosolie en honing en een snuf zout. Gooi er naar smaak kaneel en vanillepoeder in en dan husselen. In de oven en wanneer het afgekoeld is, gooi ik er gedroogde cranberry's in, soms nog wat kokossnippers. In een weckpot en dan eet ik het met yoghurt. Echt heel erg lekker. Soms eet ik eieren met wat groente. Soms eet ik havermout met rood fruit, halve banaan, yoghurt en paar walnoten
Meestal magere yoghurt met een banaan er door of anders met muesli en voor de afwisseling 2 crackers met smeerkaas.
Tegenwoordig bak ik kaiserbroodjes af en dan eet ik er eentje met een gekookt ei en eentje met hagelslag, wat dan zo lekker smelt Maar normaal gesproken at ik vooral havermoutpap met rozijntjes en kaneel.
Ik wissel om de zoveel tijd af. En in het weekend is het ontbijt luxueuzer. - knäckebröd met smeerkaas of roomkaas. - cracker met smeerkaas. - muesli met volle yoghurt. In het weekend is het of een vers afgebakken broodje met kaas/ham, soms tosti, soms gebakken ei met kaas.
Doordeweeks ontbijt ik pas als ik op mijn werk ben. Heb daar standaard crackers en kaas staan en een pak bio-liga's voor als "toetje" In het weekend ontbijt ik met een lekkere vette tosti. Mijn man vindt dat ranzig 's ochtends, maar ik vind het heerlijk!
Ik ontbijt doordeweeks heel simpel 2 bruine boterhammen met zoet beleg en een kopje thee en in het weekend doen we vaak croissantjes en broodjes in de oven
Ik wissel veel af: dan weer yoghurt met brinta of havermout, dan weer boterhammen (ik bak altijd zelf m'n brood) met kop thee of melk erbij of havermoutpannenkoekjes, etc. Soms maak ik iets specialers, lekkere broodjes voor bij het ontbijt ofzo.
1 boterham met afwisselend beleg; kaas, ham, kipfilet met de ene keer Philadelphia, augurken. Met een latte machiatto
Wat ontbijten sommigen hier met weinig... Of ligt dat nu aan mij, maar ik kan echt niet de hele ochtend teren op één beschuitje of twee koppen koffie (al lust ik sowieso geen koffie, maar alleen drinken in ieder geval).
In mijn geval is het zo dat ik als ik net wakker ben niet meteen kan ontbijten. Dus als de kids aan het eten zijn ( op een doordeweekse dag bijvoorbeeld ) dan drink ik mijn kop koffie. Op het moment dat hun op school zijn neem ik rond 09:00/09:30 misschien een boterham of een cracker maar ik kan gewoon echt niet ontbijten.
Doordeweeks, wanneer ik vroege dienst heb eet ik op mijn werk omdat ik dan kan aanschuiven bij het ontbijtbuffet. (hoteldienst) Dan neem ik 2 broodjes. Thuis kan dit ook 2 broodjes of 2 boterhammen zijn. In het weekend bakken we eitjes en of worstenbroodjes etc.
Komt dat door die maagverkleining of was dat altijd al? Ik heb juist echt honger als ik opsta, maar ik kan dan wel weer door honger heen slapen 's nachts (waarvan ik hoor dat anderen dat vaak weer niet kunnen). Rond de tijd die jij noemt ontbijt ik trouwens ook, niet omdat ik het niet kan qua hongergevoel maar ik heb altijd een heel vieze smaak in m'n mond door de chronische verkoudheid en die moet langzaam wegtrekken voordat ik kan eten.