vlees wassen?

Discussie in 'De lounge' gestart door celia82, 5 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Hoi dames
    Ik vraag me af hoeveel van jullie ..
    Jullie vlees wassen voor gebruik.
    Ik weet dat veel het niet doen maar ik was altijd met azijn en spoelen het af met water.
    Dit doe ik voor de bactieren.
     
  2. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.550
    525
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Uhm.... je bakt/braadt je vlees toch op hogere temperaturen??? Dat overleven die bacterieën niet hoor.
    Je moet alleen wel oppassen met kruisbesmetting... dus verschillende snijplanken gebruiken en verschillende messen... en tussendoor je handjes wassen.

    Met andere woorden.... ik was mijn vlees dus niet.
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.234
    6.094
    113
    Nog nooit van gehoord zelfs:p
    Nee ik bak het gewoon. Ben er nog nooit ziek van geweest.
     
  4. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Is ook zo idd!maar zoiezo bij kip doe ik het altijd zo heb het een beetje aangeleerd
     
  5. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    Jup was al mijn vlees voor ik het marineer en bak.
    Ik was het met water en citroensap.of azijn.
    Geeft teouwens een vele lekkere smaak aan vlees.
     
  6. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Kip was ik wel
     
  7. Brinta

    Brinta Fanatiek lid

    9 apr 2013
    2.145
    191
    63
    Zuid holland
    Ik was alleen kip met azijn, de rest niet.
     
  8. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Wij wassen nooit vlees. Bacterien spoel je niet weg (die zitten door het hele vlees) en je vergroot eigenlijk alleen de kans op besmetting met bacterien door dat gespetter met water en rauw vlees.

    (Als je denkt dat het vlees extra mals gaat worden daarvan, dan moet je eens marineren in geprakte kiwi.)
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Vlees wassen? Serieus? Wist echt niet dat mensen dit deden.

    Weer wat geleerd.

    Dus OT Nee ik was mijn vlees niet, zou niet weten waarom.
     
  10. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Vlees wassen? Serieus?
    Bacteriën gaan dood door verhitting, die spoel je niet zo even uit het vlees. Vlees werkt niet als een spons die je zo even doorspoelt ofzo...
    En azijn.... gatver. Ik wil niet weten hoe jouw vlees smaakt :(
     
  11. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Het is duidelijk dat jij er geen verstand vn heb.het smaak niet eens anders
     
  12. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.792
    493
    83
    Ik was wel altijd de kip, maar vooral omdat het anders zo glibberig is :D. Niet om bacteriën of iets dergelijks te doden.
     
  13. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Ik was mijn vlees eigenlijk nooit. Wel mijn handen voordat ik er mee aan t werk ga. En zorg er voor dat mijn snijplank en mes goed schoon zijn.
    Als je met azijn wast gaat er heus geen smaakje aan zitten hoor. Hier zet ik rundvlees regelmatig in wat azijn om het zachter te maken.
     
  14. Saartje123

    Saartje123 Fanatiek lid

    7 mei 2009
    2.395
    35
    48
    Vrouw
    Moeder ♡
    Brabant
    Ik was mijn vlees en kip ook. Kip idd met azijn. Ik was het zelf omdat ik dat een fijner idee vind aangezien ik niet weet wie er allemaal aan gezeten heeft en of die mensen hun handen uberhaupt wel hebben gewassen. Want ik weet dat de 'echte' bacterieen pas dood gaan bij hoge temperaturen.
     
  15. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wist niet dat mensen dit deden, vind het ook een beetje onzinnig geloof ik. Bacteriën was je toch niet weg.
     
  16. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ja idd maar moet je eens zien wat er allemaal vn af komt
    Alleen dat is al een reden voor mij
     
  17. Roosje24

    Roosje24 Fanatiek lid

    21 jan 2012
    4.149
    154
    63
    Ik was alleen kip
     
  18. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    O?

    Ik wist niet dat bacterien zichtbaar waren? Die zijn toch microscopisch klein?

    :(

    Ik was geen vlees of vis. Nu zijn we sowieso niet van die vleeseters. En hoe doe je dat dan met gehakt eigenlijk???
     
  19. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
  20. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.646
    5.683
    113
    Nee nog nooit gedaan, ook niet aan gedacht om het te doen.....
     

Deel Deze Pagina