Hoi dames Ik vraag me af hoeveel van jullie .. Jullie vlees wassen voor gebruik. Ik weet dat veel het niet doen maar ik was altijd met azijn en spoelen het af met water. Dit doe ik voor de bactieren.
Uhm.... je bakt/braadt je vlees toch op hogere temperaturen??? Dat overleven die bacterieën niet hoor. Je moet alleen wel oppassen met kruisbesmetting... dus verschillende snijplanken gebruiken en verschillende messen... en tussendoor je handjes wassen. Met andere woorden.... ik was mijn vlees dus niet.
Jup was al mijn vlees voor ik het marineer en bak. Ik was het met water en citroensap.of azijn. Geeft teouwens een vele lekkere smaak aan vlees.
Wij wassen nooit vlees. Bacterien spoel je niet weg (die zitten door het hele vlees) en je vergroot eigenlijk alleen de kans op besmetting met bacterien door dat gespetter met water en rauw vlees. (Als je denkt dat het vlees extra mals gaat worden daarvan, dan moet je eens marineren in geprakte kiwi.)
Vlees wassen? Serieus? Wist echt niet dat mensen dit deden. Weer wat geleerd. Dus OT Nee ik was mijn vlees niet, zou niet weten waarom.
Vlees wassen? Serieus? Bacteriën gaan dood door verhitting, die spoel je niet zo even uit het vlees. Vlees werkt niet als een spons die je zo even doorspoelt ofzo... En azijn.... gatver. Ik wil niet weten hoe jouw vlees smaakt
Ik was wel altijd de kip, maar vooral omdat het anders zo glibberig is . Niet om bacteriën of iets dergelijks te doden.
Ik was mijn vlees eigenlijk nooit. Wel mijn handen voordat ik er mee aan t werk ga. En zorg er voor dat mijn snijplank en mes goed schoon zijn. Als je met azijn wast gaat er heus geen smaakje aan zitten hoor. Hier zet ik rundvlees regelmatig in wat azijn om het zachter te maken.
Ik was mijn vlees en kip ook. Kip idd met azijn. Ik was het zelf omdat ik dat een fijner idee vind aangezien ik niet weet wie er allemaal aan gezeten heeft en of die mensen hun handen uberhaupt wel hebben gewassen. Want ik weet dat de 'echte' bacterieen pas dood gaan bij hoge temperaturen.
Wist niet dat mensen dit deden, vind het ook een beetje onzinnig geloof ik. Bacteriën was je toch niet weg.
O? Ik wist niet dat bacterien zichtbaar waren? Die zijn toch microscopisch klein? Ik was geen vlees of vis. Nu zijn we sowieso niet van die vleeseters. En hoe doe je dat dan met gehakt eigenlijk???
Ik waste kip sowieso al niet, maar na het lezen van onderstaand zou ik er al helemaal niet aan beginnen. Was rauwe kip niet onder de kraan - Gezondheid - Knack.be