Daar geef je het antwoord al. Het is gebruikelijk bij de Surinamers dat ze het vlees wassen. Omdat ze dat met de paplepel er mee in gegoten hebben gekregen en hoe komt dat omdat ze daar vaak hun vlees zelf slachten dus meer randjes ect ect ze geen koelkast hadden en ze het zo van generatie op generatie er ingepeperd hebben gekregen. Hoe veel ruzie ik in het begin van mijn relatie niet om gewassen vlees hebt gehad ik heb het wel gedaan uit lieve vrede maar als hij niet keek ging het zo de pan in. Omdat ik het onzin vond en vind.. Even af spoelen geen probleem mee maar als ze wassen met wassen bedoelen. Idd azijn of als er geen azijn was zout.!! Hier is het niet echt iets van het cultuur daar weer wel.
Surinamers eten niet zo snel gehakt En als ze het eten doen ze het als nog eerst wassen en daarna tot gehakt draaien. Ze eten echt zelfs het merg van de kip eend op daar maken ze weer stokjes van en doen hun tanden er mee schoon maken.
Echt nog nooit van gehoord, er gaat een wereld voor me open haha. Ik heb juist geleerd dat je zo min mogelijk het vlees moet aanraken en alle spullen die met het vlees in aanraking zijn geweest gaan gelijk de vaatwasser in. Daarna was ik extra goed mijn handen. Het lijkt mij dus juist niet zo fris om vlees te wassen, er vliegen al snel spetters in het rond denk ik. De bacterien zitten er toch helemaal doorheen waardoor goed bakken belangrijk is.
Maar je bent ervan bewust dat kip wassen juist niet goed is? En die azijn heb je nodig om bloed eraf te wassen, of?
Ik ben ook wel erg benieuwd naar waarom mensen hun kip dan wassen met azijn. Lijkt mij echt een vieze smaak afgeven op de kip.
Voor de kipwassers... Wisten jullie dat kip wassen juist gevaarlijk kan zijn? Tijdens het wassen komen er juist salmonella?? bacteriën vrij in damp/druppeltjes. De kans op besmetting is erg groot... Er wordt juist echt afgeraden om kip te wassen van te voren. Goed bakken in een koekenpan is meer als voldoende en veel veiliger. En vlees wassen?? Nee ook nog nooit gedaan, in de koekepan is het heet genoeg om de bacteriën te doden.
Het veranderd nauwelijks iets aan de smaak trouwens. .. Het is wel zeer onhygiënisch im vlees te wassen Dus nee... Brrrrr
Ik was mijn vlees niet en ook nog nooit van gehoord. Ik vind het ook maar vies en al helemaal met kip met al die spetterende bacteriën brrr Hier gewoon zout peper of marinade en dan zo de pan in en meestal trek ik ook nog handschoentjes aan tijdens de bereiding.
Mijn (antilliaanse) schoonmoeder doet dit ook. Met azijn en water. Ik vind het prima dat ze dit doet, en er veranderd echt niks aan de smaak hoor. Ik doe het zelf alleen niet, puur omdat ik het niet nodig vind.
Ik ook. Ik heb alleen geleerd klein beetje azijn toe te voegen aan mijn stoofvlees om het masker te krijgen, maar ben benieuwd wat het met kip doet.
Nee, wel was ik goed mijn handen na het snijden enzo en gebruik een schone snijplank + mes die ik daarna ook direct afwas/in de vaatwasser zet. Waarna ik weer mijn handen was (vooral met kip). Bacteriën krijg je niet weg met wassen van vlees..
Wassen? Nee. Wel dep ik vlees altijd droog en schoon, bij kippenpoten haal ik altijd dat glibberige weg (merg?) want dat vind ik smerig. Ook wil er nog wel eens bloed aan zitten, dat verwijder ik dan ook grondig.
Nog nooit van gehoord dus nog nooit gedaan. Ik zie me me al gehakt wassen onder de kraan en dan even uitwringen