vlees wassen?

Discussion in 'De lounge' started by celia82, Feb 5, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja, precies daarom. Kip vind ik lekker maar dat glibberige spul? Nee dankje! En idd bloed en dergelijke. Maar ik vind het toch gewoon het makkelijkste om dat te verwijderen d.m.v zo'n 'azijnbadje'.

    En ik was gehakt trouwens niet, want dat is doorgaans door mezelf van vlees gemaakt dat ik daarvoor heb gewassen haha.
     
  2. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Ik heb één keer vlees gewassen en dat was toen ik het per ongeluk had laten vallen. Ik doe het dus verder nooit ;). Had er wel van gehoord.
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Nee dat doe ik niet...het idee alleen al.
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wat voor vreemde associaties heb jij daarbij dan?
    Ik vind het zelf niet vreemder dan groenten wassen.
     
  5. Luja

    Luja Niet meer actief

    Huhhh ik heb er nog nooit van gehoord.
    Ik heb altijd geleerd om je handen te wassen en dan het vlees met je handen in de pan te leggen (zodat het zo min mogelijk aangeraakt wordt) en dan weer handen wassen. Kip gaat hier altijd eerst in een badje :)D kon het niet laten) van marinade, dan in de koekenpan om rondom te bakken en dan in de oven. Heerlijk mals en valt zo van het bot af.
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    Overigens bak ik vlees eigenlijk nooit dus hoeft het ook niet per se kurkdroog te zijn.
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    vlees dat nat wordt?? Ieuw nee dan hoef ik het echt niet meer.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Mijne wordt sowieso nat als ik het kook. Smaakt gewoon lekker hoor.
     
  9. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    Dec 10, 2014
    2,029
    227
    63
    Bak jij nooit vlees?
     
  10. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    Dec 10, 2014
    2,029
    227
    63
    Ik vind het ook maar een vreemd idee.
     
  11. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik doe meestal een kookwas met een schepje Biotex. Better safe than sorry! :)
     
  12. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    Mar 15, 2012
    4,592
    20
    38
    Female
    Noord Holland
    Nee echt nog nooit van gehoord ook....
     
  13. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    Mar 15, 2012
    4,592
    20
    38
    Female
    Noord Holland
    :D:D proest :p
     
  14. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Kan iemand nou nog uitleg geven wat voor nut het heeft om je vlees te wassen met azijn?

    Oprechte vraag.
     
  15. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Had niet anders van je verwacht :D
     
  16. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    Jun 18, 2006
    3,930
    933
    113
    Enkel als het op de grond gevallen is.
    En ja vroeger thuis werden de zelfgeslachte kippen en konijnen ook wel afgespoeld.
     
  17. Dat vind ik wel een goeie. Ik was vlees echt nooit, maar voor degenen die het wel doen; je wast dan toch alleen de buitenkant? Dat verandert toch niets aan alles wat er binnenin het vlees zit?
     
  18. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Soms zitten er bij kippenbouten/poten bijv wat bloedstolseltjes die ik even afspoel.
     
  19. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    Apr 14, 2009
    2,077
    0
    36
    Idd!! En gehakt was ik niet maar. .die kruid ik bijv een dag vn te voren. .als ik gehakt laat ondooien. .wil je niet weten Wat ervan komt.
    Dus spoel het meestal wel.
     
  20. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    Apr 14, 2009
    2,077
    0
    36
    Zal wel aan mij liggen maar ik spoel alles af..niet perse met azijn maar water. .moet je eens een x drumsticks ff spoelen al die losse kleine botjes die eraf vallen bah
     

Share This Page