vlees wassen?

Discussie in 'De lounge' gestart door celia82, 5 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Kijk dat is al veel beter. Dankjewel voor het aanpassen. Ik voel mij nu vele malen beter :D
     
  2. bababoe

    bababoe Fanatiek lid

    11 mrt 2011
    1.803
    781
    113
    Ik heb wel eens gehoord van een collega dat ze inderdaad kip wast voor het bakken, maar zelf nog nooit gedaan.

    Overigens kijk ik wel eens naar kookprogramma's op tv, en had Jamie Oliver het er toen over dat het juist veel onhygiënischer is om je kip vooraf te wassen omdat je dan juist de bacteriën verspreid (zoals eerder ook al gezegd :)).
     
  3. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.690
    2.395
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik zou volgende keer eens goed kijken als je kippenbouten koopt, die met het bovenbeen er nog aan zeg maar en dan op de plek waar ze van het lijf af zijn gehakt.... Biologisch, scharrel, slager of supermarkt, tot nu toe hebben ze het allemaal.
     
  4. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    #124 Jippie, 5 feb 2016
    Laatst bewerkt: 5 feb 2016
    Nog nooit van gehoord en het is ook nog nooit bij me opgekomen. Je bakt of braadt het op een hoge temperatuur. En wat doe je dan met de afgewassen bacteriën die in je gootsteen en op het aanrecht zijn gespetterd? Je keuken helemaal schoonmaken? Dat is gevaarlijker dan wat er op het vlees zelf zit.

    Ik ben wel erg voorzichtig en precies met het schoonmaken van messen en snijplanken, waar ik vlees of kip op gesneden heb en ik was mijn handen goed. En ik zorg er ook voor dat vooral kip goed doorbakken is.
     
  5. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Jazeker, mijn vaatwasser heeft er zelfs een programma voor.
     
  6. Born2beMom

    Born2beMom Fanatiek lid

    9 dec 2014
    1.484
    0
    36
    NULL
    NULL
    Met of zonder glansspoelmiddel?
     
  7. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Vind je dat al apart? Ik had een keer veren in mijn gehaktballen zitten.
     
  8. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Zonder. Doe het met azijn.

    Biefstuk is wit toch?
     
  9. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Er schijnt ooit een kip omheen gezeten te hebben :D

    Sorry, beetje flauw, maar toen ik in dit topic las dat iemand bijna vegetarisch zou worden van verhalen over 'er zat ooit bloed aan het stuk vlees dat je eet', was het serieuze ervan af geloof ik :D
     
  10. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik was mijn kip in azijn en zout! Ander vlees spoel ik even af.
     
  11. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja, natuurlijk: hier gaat het vlees 2x per dag onder de douche. Uiteraard gebruiken we daar ook iedere keer een schone handdoek voor.....Mijn vlees houd van fris zijn.
     
  12. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Ik wist niet eens dat mensen dat serieus doen!

    Maar goed nee ik was mijn vlees niet want ik kook niet :D
    Vriend kookt maar die keek me toen ik dit aan hem vroeg heel raar aan en vroeg of ik gek ben geworden. Dus neem aan dat hij het ook niet wast :p
     
  13. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Kip laat ik altijd even rond dobberen in een badje met azijn. Word het ook malser van.
     
  14. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    En geef de kinderen een hengel en wie de kip binnenhaalt mag helpen met klaarmaken. (sorry, zag de kip al dobberen zoals de eendjes op de kermis)
     
  15. louan

    louan Niet meer actief

    Ik reageer niet vaak. Maar ik heb me rot gelachen om de reacties, gewoon tranen.

    Overigens ' was' ik kip ook. Vind het geen wassen trouwens spoel het om. Meer voor het idee denk ik en marineer altyd de kip. Voelt gek zo uit het pakje de pan in.
     
  16. mumija

    mumija Niet meer actief


    Ik geef voor ie de pan in gaat, nog even een massage...word ie ook lekker mals van..:cool:
     
  17. Rannie

    Rannie Actief lid

    21 dec 2012
    442
    56
    28
    Vrouw
    :D haha
     
  18. Amaranth

    Amaranth Niet meer actief

    Ff die spieren lekker los... :cool::D
     
  19. Noenoe

    Noenoe Bekend lid

    14 okt 2010
    883
    33
    28
    Midden-Nederland
    Ik was mijn kip ook altijd. Met azijn of citroen, en standaard zout erbij voor het scrubben haha. Je wilt niet weten wat er allemaal voor viezigheid van af komt.
     
  20. mumija

    mumija Niet meer actief

    Oooh hahaha ik zit hier met m´n oren te klapperen! Ik heb er nooit over nagedacht om vlees af te spoelen, met water, met azijn, scrubben met zout..:) Gewoon; hup in de pan ermee.:p
     

Deel Deze Pagina