Ik heb wel eens gehoord van een collega dat ze inderdaad kip wast voor het bakken, maar zelf nog nooit gedaan. Overigens kijk ik wel eens naar kookprogramma's op tv, en had Jamie Oliver het er toen over dat het juist veel onhygiënischer is om je kip vooraf te wassen omdat je dan juist de bacteriën verspreid (zoals eerder ook al gezegd ).
Ik zou volgende keer eens goed kijken als je kippenbouten koopt, die met het bovenbeen er nog aan zeg maar en dan op de plek waar ze van het lijf af zijn gehakt.... Biologisch, scharrel, slager of supermarkt, tot nu toe hebben ze het allemaal.
Nog nooit van gehoord en het is ook nog nooit bij me opgekomen. Je bakt of braadt het op een hoge temperatuur. En wat doe je dan met de afgewassen bacteriën die in je gootsteen en op het aanrecht zijn gespetterd? Je keuken helemaal schoonmaken? Dat is gevaarlijker dan wat er op het vlees zelf zit. Ik ben wel erg voorzichtig en precies met het schoonmaken van messen en snijplanken, waar ik vlees of kip op gesneden heb en ik was mijn handen goed. En ik zorg er ook voor dat vooral kip goed doorbakken is.
Er schijnt ooit een kip omheen gezeten te hebben Sorry, beetje flauw, maar toen ik in dit topic las dat iemand bijna vegetarisch zou worden van verhalen over 'er zat ooit bloed aan het stuk vlees dat je eet', was het serieuze ervan af geloof ik
Ja, natuurlijk: hier gaat het vlees 2x per dag onder de douche. Uiteraard gebruiken we daar ook iedere keer een schone handdoek voor.....Mijn vlees houd van fris zijn.
Ik wist niet eens dat mensen dat serieus doen! Maar goed nee ik was mijn vlees niet want ik kook niet Vriend kookt maar die keek me toen ik dit aan hem vroeg heel raar aan en vroeg of ik gek ben geworden. Dus neem aan dat hij het ook niet wast
En geef de kinderen een hengel en wie de kip binnenhaalt mag helpen met klaarmaken. (sorry, zag de kip al dobberen zoals de eendjes op de kermis)
Ik reageer niet vaak. Maar ik heb me rot gelachen om de reacties, gewoon tranen. Overigens ' was' ik kip ook. Vind het geen wassen trouwens spoel het om. Meer voor het idee denk ik en marineer altyd de kip. Voelt gek zo uit het pakje de pan in.
Ik was mijn kip ook altijd. Met azijn of citroen, en standaard zout erbij voor het scrubben haha. Je wilt niet weten wat er allemaal voor viezigheid van af komt.
Oooh hahaha ik zit hier met m´n oren te klapperen! Ik heb er nooit over nagedacht om vlees af te spoelen, met water, met azijn, scrubben met zout.. Gewoon; hup in de pan ermee.