Deel je beste taartrecept

Discussie in 'De lounge' gestart door Vrolijkheid, 6 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ik ben op zoek naar succes taart recepten!

    Liefst niet te moeilijk haha.
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Wil je echt taart? Ik maak regelmatig appelboterkoek en dat ia altijd een succes maar niet echt taarr
     
  3. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Oeh dat vind ik ook een goed idee! Graag!
     
  4. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Appeltaart:

    Ingrediënten: (alles op kamertemperatuur)
    300 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
    200 gr ongezouten roomboter
    160 gr lichtbruine basterdsuiker
    snufje zout
    1 theelepel speculaaskruiden
    1 ei losgeklopt
    1 kg zachtzure appels
    50 g suiker
    2 à 3 theelepels kaneel
    1 eetlepel custardpoeder
    ca 100 gr (zelfgemaakte) amandelspijs
    handje amandelschaafsel

    Bereiden:
    boter zacht roeren en basterdsuiker toevoegen
    bakmeel, snufje zout, speculaaskruiden en 2/3 ei toevoegen.
    kneed het tot een deeg.
    Deeg verdelen in 3/4 en 1/4
    met het 3/4 deeg de vorm bekleden (24 cm)
    Als het deeg in de bakvorm is de amandelspijs op de bodem verdelen.

    Nu de appels schillen en in blokjes snijden (ik doe zelf zonder rozijnen omdat ik dat lekkerder vind.)
    Kaneel, suiker en de custardpoeder toevoegen aan de appels. even goed mengen.
    Daarna wat amandelschaafsel erbij doen.

    Appelmengsel in de vorm doen en goed aandrukken. laatste beetje amandelschaafsel erover heen strooien.
    met de rest van het deeg een raster maken op de taart.
    Bestrijken met het ei wat nog over is en dan in een voorverwarmde oven van 165 graden (hetelucht) en dan in ca 65 a 70 minuten afbakken.

    T is ff wat werk, met name de appels schillen ( tip, laat je partner de appels schillen en in partjes snijden als je bezig bent met het deeg, scheelt al heel veel :D )
     
  5. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Klinkt lekker. En goede tip van de appels schillen. Zal mn man vast voorbereiden :p
     
  6. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Haha, hier werkt het altijd :D

    Door de speculaaskruiden en de amandelspijs smaakt de taart heel anders dan een 'gewone' appeltaart.
     
  7. krullebol81

    krullebol81 Actief lid

    9 jul 2014
    393
    23
    18
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Bokkenpootjestaart!! Mijn favoriet. Heel makkelijk te maken, je hoeft niet te bakken het kost alleen wat tijd want de taart moet 12 uur in de koelkast staan.
    Als je gaat googelen kom je recepten tegen.
    Ik haal altijd een kant en klare taartbodem. Insmeren met een laagje slagroom en advocaat. Halve bokkenpootjes erop. Weer een laagje slagroom en advocaat, halve bokkenpootjes erop, weer een laagje slagroom en advocaat en als topping kruimel je wat bokkenpootjes en strooi je dat erop. Heerlijk! (wel vet ongezond haha)
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Kan ook prima ongeschild, merk je niets meer van na het bakken, alleen maar meer smaak :)
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Handig zeg.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ben benieuwd!
     
  11. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief


    Oh echt dat wist ik niet! Goede tip!
     
  12. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Recept van appel-boterkoek

    Recept voor een bakplaat

    Nodig:
    480 gr bloem
    375 gr roomboter
    375 gr basterdsuiker
    5 grote appels ( cox of goudreinet), geschild en in plakjes
    1 el kaneel
    1 ½ el bruine basterdsuiker
    2,5 dl appelsap
    1 zakje taartgelei ( bv. Taar-tina van Oetker)

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng boter, bloem basterdsuiker tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik (invetten hoeft niet, het deeg is vet genoeg, ik leg er meestal bakpapier onder). Leg daarna de appelschijfjes er dakpansgewijs overheen. Meng de kaneel en de bruine basterdsuiker en bestrooi hiermee de appellaag. Bak de koek in 25 minuten gaar. De koek is goed als de randen mooi bruin zijn. Bereid in de tussentijd de gelei van appelsap en taartgelei en giet deze later over de afgekoelde appelkoek
     
  13. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    O en als je een plaat te veel vind. De rest kun je invriezen
     
  14. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.195
    10.798
    113
  15. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ik gebruik voor appeltaart altijd cakemeel en zelfrijzend bakmeel ipv alleen zelfrijzend bakmaal, dat maakt het deeg net wat zachter en lekkerder.

    Ik gebruik dan 250 gr zelfrijzendbakmeel en 50 gr cakemeel
     
  16. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Goede tip. Ik vind dit wel wat om te trakteren op mijn werk. Komt zo'n plaat wel op :D
     
  17. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam

    Met appeltaart maak ik ook vaak een plaat. Gewoon een dubbel portie pakken van alles. Het snijdt ook makkelijker dan een ronde taart.
     
  18. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief


    Een appeltaart (even kijken welke van de recepten ik pak) maak ik ook sowieso voor de visite. Wel goede tip op de plaat.


    En dan nog of de bokkepootjes taart of de chocolade varianten.,..ik denk nog na
     
  19. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Iemand nog het perfecte recept voor worteltjestaart?
     

Deel Deze Pagina