Ja ik was mij kip, doen ze ook in heel veel andere landen. Ik was het of met zout of azijn of Citroen. Vlees haal ik bij de slager is minder schoon dan van de supermarkt. Azijn of Citroen lossen het slijmerige een beetje op. Ook vind ik dat het dat minder ruikt en minder vieze smaak heeft.
Nu vraag ik mij even af: Hoe doe je dat dan als je stukjes kipfilet nodig hebt? Of koop je die kant en klaar?
Wij pakken ht vlees dan gewoon op met een vork en snijden het dan met een vleesmes op een snijplank. Hoef je het ook niet aan te raken
Zo doe ik het ook. Vind vlees niet lekker aanvoelen. Als ik gehakt moet kneden, doe ik dat ook al gruwelend . Blegh...., sorry.
En met sommige zaken mag je wel eens goed nadenken hoe die overkomen. Ik ben juist iemand die op dit gebied helemaal niet zo gevoelig is...dat weet iedereen die hier vaak komt. Maar die opmerking over nl mensen schoot zelfs mij helemaal verkeerd. En dat wil dus wat zeggen.
Ja, doe ik ook op die manier of ik koop het in blokjes. Ik gruwel echt van rauw vlees, raak het het liefste niet aan. Eenmaal gebakken nergens meer last van.
Omdat vlees wassen iets cultureels is. Als je nederlandse (sowieso westeuropese) kookboeken erop na slaat zul je niet tegenkomen dat het vlees gewassen moet worden. Op de huishoudschool hoorde dat ook niet tot het programma. Het staat niet op de verpakking im de supermarkt. De slager zegt nooit: wassen, peper en zout en da lekker aanbraden. En ik heb het familie, vrienden en collega's door het hele land nooit zien doen. Soms wordt vlees gespoeld en drooggedept, bijvoorbeeld orgaanvlees, maar verder dan dat gaat het niet. Je zou het bij het Meertens instituut moeten navragen, maar ik denk dat het wassen van vlees niet tot de Nederlandse cultuur hoort. Daarmee zeg ik niet dat het gek is, alleen dat het niet de gewoonte is.
Kip was ik wel altijd om ook de laatste veertjes eraf te halen. Vlees zoals gehakt enzo dat was ik nooit. Niertjes en andere ingewanden was ik ook altijd. Het ligt echt aan het soort vlees..
Tsja om eerlijk te zijn kijk ik niet naar wat de Nederlandse cultuur over iets zegt alvorens ik het doe of laat. Nederlandse manier van afwassen gruwel ik bijvoorbeeld ook van, vind dat écht zo smerig. Dus daar doe ik niet aan. En er hangt hier ook geen varken boven het spit en we eten ook niet iedere dag klokslag om 6 uur...
Hoe is dat dan. Nederlanders manier van afwassen?? Ik zeep het in spoel het onder heet water af. Je bedoeld met teiltje kan. Dan spoel er eerst alles af Daarna in teiltje toch??😉
In het teiltje inderdaad. Het zal best dat niet iedere Nederlander dit doet (net zoals niet iedere Nederlander boterhammen met kaas zal eten) maar bij de meeste Nederlanders die ík ken gaat dit wel zo en ik vind dat gewoon onprettig/vies, daarom dat ik het zelf anders doe. O ja, en dan terwijl alles nog onder het zeep zit afdrogen met een theedoek... Ik maakte eens de fout tegen de kraamverzorgster door te zeggen 'laat alles maar staan in het afdruiprek' (was even vergeten dat ze vaak niet naspoelen) maar dat heb ik wel geweten toen haha.
Echt *iedereen* die ik ken heeft een vaatwasser. Dat was het ALLEREERSTE dat ik kocht van mijn eerste salaris
Ik ken juist weer weinig mensen die een vaatwasser hebben, maar ik kan zelf absoluut niet tegen die 'corosie' of hoe ze het ook noemen, dus zelf zou ik er nooit één nemen.