Om alle negativiteit in topics wat ze niet kunnen en verkeerd doen nu iets positiefs. Ik vind als half Nederlandse half Surinaamse dat Nederlanders het beste zijn in het maken van brood, gebak en koekjes. Buitenlands gebak is vaak veel zwaarder en minder luchtig. Zelfde geldt voor brood, Turks brood is heerlijk maar ik koop bij de Turkse bakker geen Nederlands brood omdat die toch minder lekker is.
Het spijt me, maar nee. Nederland brood vult echt niet, dat is pure lucht. Dan veel liever Belgisch, Turks, Marokkaans of Frans brood. Sorry
Ik vind buitenlands brood vaak erg zwaar, maar ja dat is mijn voorkeur. Bedankt voor je reactie 😀 Ps wat is Belgisch brood?
Haha nou ja, ik ben zelf van België, dus ik bedoel het brood dat je hier koopt. Maar het zal wel zijn waar je mee opgroeit. Ik heb gewoon nooit gegeten met Nederlands brood.
Ik vind een goede volkoren boterham heerlijk. Overigens vind mijn Turkse man het Turkse brood hier in NL niet zo lekker, sowieso zie je de typische broden van de turkse bakker hier in NL bijna nergens in Turkije.
Klopt het Turkse brood dat ik van hier ken kon ik in Turkije niet vinden. Net als knoflooksaus haha dacht ik lekker knoflooksaus te hebben bleek het munt te zijn in yoghurt Turks brood vind ik trouwens echt heerlijk
hm, ik vind turks brood veel lekkerder dan nederlands brood verder ben ik gek op stroopwafels maar ook op de baklava van mn schoonmoeder taart vind ik dan wel weer veel lekkerder van hier
Het gewone brood hier vind ik het niet te hachelen. Broodverbeteraar in brood vind ik bepaald geen verbetering. Gelukkig hebben ze bij de natuurwinkel wel heerlijk zuurdesembrood van echt volkoren meel ipv gebleekt meel met zemelen of een gebrand goedje om het extra donker te krijgen. Nederlanders zijn wel heel innovatief. Geen land heeft meer patenten dan Nederland en ja ook als het om techniek gaat. Om het toch even positief te houden 😁
Ik ben turks maar heb helemaal niks met turks brood koop het soms voor me kinderen. Doe mij maar roggebrood
Ik vind de Duitse luxe koeken van de bakker echt goddelijk!!! Zelfs de broodjes gezond bij de tankstations zijn om je vingers bij af te likken 😁 Verder vindt ik nl brood lekker!
Nederlands volkoren brood is het einde! Ik hou ook van Franse baquettes, Duitse kaiserbrötchen, Turkse pides en Fries roggenbrood In Amerika hebben ze heel vies brood.
Mijn man is opgevoed met het eten van vooral stokbrood (buitenland) en hij vindt het stokbrood hier echt nergens naar smaken. In België wel weer (hoef het dan uiteraard niet over Frans stokbrood te hebben). Maar het gewone Nederlandse brood vindt hij hier wel lekkerder, hoewel ik al jaren m'n brood zelf bak en dat valt bij ons allemaal beter in de smaak dan winkel- of bakkersbrood. Qua zoetigheid vind ik de Nederlanders niet per se het lekkerste bakken. In ieder land maken ze wel lekkere dingen (helaas moet ik erbij zeggen, hahaha). Echte Nederlandse klassiekers vind ik wel dingen als appeltaart en bolussen!
Ik vond het brood in Saudi Arabië trouwens ook heel vreemd. Het platte Arabische brood was zoutloos en het 'Nederlandse' brood (dus sneetjes brood in een zak) was weer heel zoet.
Ik heb 'eens' ingevuld, met een glimlach. Want waar je mee op groeit vind je vaak gewoon ook het lekkerst. Ik hou van Hollands brood! Ik woon (veel) in het buitenland en mis het zo! Ik heb in Azië en Afrika gewoond en ze vinden ons gebak en koek helemaal het einde, vooral 'oma's cake' en natuurlijk de stroopwafel (die meestal stropwaffel genoemd wordt )
Waar in Afrika heb je gewoond? In Tunesië hebben ze trouwens gewoon tompouce bij de bakker, het ziet er alleen anders uit (wit/bruin gemarmerd aan de bovenkant) en heet dan milles feuilles.
Niet mee eens. Nederlands gebak vind ik niet te vreten. In b.v. Oostenrijk en Hongarije vind je dezelfde soorten, maar dan echt veel lekkerder. En brood eet ik ook liever in frankrijk, italie, duitsland....etc.
Heerlijk, Duits brood! Ik dacht altijd dat ik de enige was die er zo over dacht, als ik tenminste moet afgaan op reacties van de mensen uit mijn omgeving.