Weinig boodschappengeld, wat eten per week; deel 5

Discussie in 'De lounge' gestart door Elena22, 27 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    Weet niet of dit is wat je zoekt, maar wij eten wel eens pasta met een soort roomsaus van (ongeklopte :p) slagroom, spekreepjes, geraspte parmezaanse kaas, courgette en tijm.
    Min of meer naar dit recept van Jamie Oliver: Jamie Oliver: pasta carbonara met courgette - recept - okoko recepten
    Maar dan zonder ei. En lang niet zoveel courgette als in het recept, wij gebruiken er maar eentje voor 2 personen.

    Ik vind dit een heel lekker en goedkoop recept. Spekblokjes halen we bij de Aldi, voor slagroom pakken we zo'n goedkoop lang houdbaar pakje, voor die kaas gebruiken we de goedkoopste geraspte parmezaan uit een zakje (0,52 cent bij onze Coop) en courgette is maar 50 cent bij de Aldi.
     
  2. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    #702 maansneeuw, 8 feb 2016
    Laatst bewerkt: 8 feb 2016
    Ik lees hier nu ook een beetje mee trouwens, hebben het even niet zo ruim en maken er maar een soort challenge van om zo goedkoop mogelijk te leven :')

    Vandaag gehaald voor 8,95:

    Aldi
    1 volkorenbrood 0,99 (goedkopere van 0,79 was op)
    1 magere rookworst 0,89
    1 pak magere spekreepjes (2x 150g) 1,39
    1 zak andijvie 400g 0,99
    1 pak hagelslag puur 600g 1,69
    1 netje knoflook (3 bolletjes) 0,55
    1 zak bananen (7 stks) 0,96
    7,46

    Coop
    Cola budgetmerk Oké: 0,49 + 0,25
    Jus budgetmerk 5 zakjes: 0,75
    1,49

    Ra, ra, wat eten wij vandaag :p
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Voor 1 euro maak ik zelf 2 volkorenbroden, nog gezonder ook.
     
  4. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    Heb je daar nog een goed recept voor? Ik heb dat wel eens gedaan maar het was vaak wat droog en werd ook gauw oud. Toch heel anders dan supermarktbrood. Ik heb geen broodbakmachine trouwens, en alleen een cakeblik. Weinig verstand van of dat wel kan.
    Ik weet niet of ik het de moeite waard ga vinden :D
     
  5. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.109
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Oke, hierbij het recept voor onze chili :)

    Voor een hele grote pan waar wij 3 keer van kunnen eten gebruik ik;

    1 kg rundergehakt
    2 grote of 3 kleine uien, fijn gehakt
    6 knoflook tenen, fijn gehakt
    1 tbsp gemalen komijn
    1 tbsp gedroogde oregano
    gemalen chilivlokken, naar smaak
    zout en peper, naar smaak
    500 ml tomaten passata en/of tomatenstukjes
    bouillon (ik gebruik altijd vegetarische bouillon maar je kan ook vleesbouillon gebruiken), ik zet altijd 1 liter klaar en gebruik wat ik nodig heb, dit verschilt per gebruikte kookmethode
    1 tbsp molasses
    1 grote pot/blik bruine bone, afgespoeld
    1 klein potje/blikje zwarte bonen of kidney bonen (ik gebruik net wat ik in huis heb)

    Bak de uitjes en knoflook aan tot deze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de kruiden, tomaten passata/stukjes en een deel van de bouillon toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat 3 tot 4 uur sudderen, wel regelmatig roeren. Voeg de bonen en de molasses toe en laat nog 30 minuten sudderen. Regelmatig proeven en eventueel met de kruiden spelen.
    Zelf maak ik de chili ook regelmatig in de slowcooker. Je bakt dan de uitjes en knoflook glazig en gooit die in de slowcooker. Vervolgens bak je het gehakt rul en gooit die ook in de slowcooker. De overige ingrediënten (met uitzondering van de bonen) erbij en 6 uur op laag aanzetten. Zelf voeg ik de bonen er na 4/5 uur aan toe.

    Serveer de chili met rijst, wraps of nacho chips. Daarbij, bosuitjes, mais, tomaatjes, sour cream, geraspte (Cheddar) kaas en avocado. Ik maak er ook een ovenschotel mee op de tweede dag vaak als volgt; Meng de overgebleven chili met wat ontdooide spinazie blokjes en mais, kort op het vuur, enkel zodat alles warm is. Vul daarmee een laag in een ovenschotel, nachochips erop en geraspte (Cheddar) kaas erop en even in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met een salade.
     
  6. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Miranda81: Wij hadden hier ook babi pangang volgens familierecept totdat Heinz de hotketchup uit het assortiment haalde. Ik vind het nieuwe recept niet lekker (fles hot chili en fles gewone). Ga het eens een keer proberen.

    Ik heb ook boodschappen gedaan:
    3 volkoren brood van de bakker 4,50

    Plus:
    2x Peijnenburg overheerlijk chocola (in mrt een midweekje weg).
    2x aviko maaltijd (man eet om de week op dinsdag niet thuis en mijn oppaskindje wordt pas kwart voor 6 opgehaald dus makkelijk eten).
    melk
    Fritessaus
    8.10 incl. koopzegels.

    Morgen zijn de aardappels 5 kilo voor 1 euro dus die ga ik inslaan.
     
  7. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Oh ja goede! morgen even halen. Wij bewaren ze altijd in de kelderkast (zn 18 graden) hoe own je aardappels langer bewaren? Ze lopen toch altijd snel uit.
     
  8. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Waarom moet het eigenlijk zolang sudderen?
     
  9. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.109
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Zodat de kruiden en specerijen door het hele gerecht kunnen trekken. Nog beter is het om het een dag van tevoren te maken.
     
  10. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ok thanks;)
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Maansneeuw: Ik maak m'n brood zo: Eenvoudig Leven: brood bakken alleen dan zonder broodverbeteraar. Ik las dat ze daar zelf ook mee was gestopt. Ik gebruik ook een cakeblik i.p.v broodbakvorm, kan allebei, maar er passen net geen twee broodbakvormen tegelijk in m'n oven en wel twee cakeblikken, vandaar. De vorm is dan iets anders maar vind het er zelfs beter uitzien dan uit een broodbakblik.
    Verder tja je moet ervan houden om het te maken. Ik heb erg veel plezier in het broodbakken dus dat scheelt ook.

    Dat zelfgemaakt brood niet eeuwenlang vers blijf zoals winkelbrood klopt helemaal. Omdat er niet allemaal broodverbeteraars en andere toevoegingen inzitten, maar juist daarom (o.a) maak ik dus ook zelf m'n brood. Ik maak er meestal 2 tegelijk en dan vries ik het meeste in, maar in principe blijft een volkorenbrood wel 2 dagen goed. Wij doen met z'n vieren meestal 2 dagen met een brood, anders kan je het ook gewoon invriezen.
    Wit brood wordt sneller droog naar mijn ervaring.

    Ik heb uitgerekend hoeveel ik kwijt ben aan twee volkorenbroden, dat is 1,03 om precies te zijn, dat is wel met meel van de molen, met die van de supermarkt zal je net iets duurder uitkomen, maar ook niet veel duurder.
     
  12. Islah

    Islah Niet meer actief

    Waar kan je molasses kopen, op Amerikaanse speciaalzaken na?
     
  13. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Thanks ga het zeker proberen !!
     
  14. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.109
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Ik koop het altijd bij de Ekoplaza. Pot kost geloof ik rond de drie euro maar doe ik heel lang mee. Zelf gebruik ik het voor de chili, hachee en sommige vegan baksels.
     
  15. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Ik was even gaan opzoeken wat het was en zag ergens voorbij komen dat de tuinen het ook verkoopt.
     
  16. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.109
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Klopt maar die is duurder dan die van de Ekoplaza. Die van de Ekoplaza is 2,99 voor 450 gr en die van de Tuinen is 2,79 voor 350 gram.
     
  17. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ok dankje Elena, ik zie het regelmatig voorbijkomen in recepten alleen dacht dat het alleen in Amerikaanse speciaalzaken te koop was. Hier is geen ekoplaza, dus kan daar wel online bestellen maar dan komen er vast een hoop verzendkosten bij. De Tuinen dan maar proberen, die zit hier wel.
    Zouden ze het ook hebben bij 'gewone' reformwinkels?
     
  18. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Weer een hoop boodschappen gedaan vanmorgen.
    Plus:
    Gehakt
    2x aardappelen
    Spruitjes
    7 euro incl. koopzegels

    Kruidvat:
    3x maandverband
    3x inlegkruisjes
    5x tandpasta
    2x babybodylotion
    2x babyshampoo
    2x babywasgel
    2x tandenborstel voor jongste
    26.45

    Ik heb in ieder geval weer voorraad:cool:

    Islah: broodbakken was hier ook de planning. Door vermoeidheidsklachten helemaal vanaf geraakt terwijl ik toch gewoon een broodbakmachine heb.. Komt nog wel. Ik maak tegenwoordig wel zelf mijn pizzadeeg en saus. De saus krijg ik alleen nog niet helemaal krachtig genoeg met tomatenblokjes. Misschien de volgende keer maar gezeefde tomaten proberen.
     
  19. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.109
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    #719 Elena22, 10 feb 2016
    Laatst bewerkt: 10 feb 2016
    @Islah; zal vast ook wel bij andere reform winkels te koop zijn :)

    Ik ben net nog even bij de Lidl geweest, voornamelijk voor wat inkopen voor mijn verjaardag dit weekend;

    1032 gr bananen 1,02
    1 kg cherry tomaatjes 2,36
    1 bos lente ui 0,59
    Verse kruidenkaas 0,65
    Filet Americain 0,99
    Gekookte worst 0,95
    Leverworst 0,65
    Zilveruitjes 0,45
    Ananasschijven 0,99
    6 flesjes water 0,89 (mijn oh zo dure dopper lekt sinds kort :( en wil toch water meenemen als ik weg ga)
    Rozijnen krentenbrood 1,39
    6 bollen 0,59
     
  20. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.585
    1.247
    113
    Hier waren de aardappels om 10:00 al op! Wel de andere dingen nog gehaald.
     

Deel Deze Pagina