Wat voor medicatie gaat het om? Onze zoon gebruikt ook medicatie voor zijn extreme prikkelgevoeligheid en meest ernstige bijwerking is hongergevoel. Ook eetprobleem, maar hij eet nu veel beter. Slaapt trouwens ook beter in, dus als het om hetzelfde gaat, kun je ook stoppen met de melatonine . Het is trouwens een drank die wij hebben en wij wisten ook niet hoe het erin te krijgen, maar op een paar chipjes gedruppeld is het hier geen probleem.
Hij is zeker mager. Staat hij nu ontspannen op de foto? Het lijkt een beetje krampachtig. Onze jongste is 3,5 jaar en 101 cm en 16,5 kilo en dat is al geen dikkerd. De laatste weken is ze ook aan het kwakkelen en daardoor weinig eetlust en wordt ook zo'n kippetje maar niet dat hele magere. Ik zou er zeker wel iets mee doen mbv dieetvoeding olv een diëtiste.
Hij staat ontspannen op de foto's. Lijkt wel krampachtig maar is her niet. De medicatie heeft idd als bijwerking meer eetlust. Daar hopen we dus heel hard op. Tevens ook het grootste struikelblok want wegens cholesterol problemen bij de mannen aan vaders kant in de familie is dus niet zeker of hij ze mag. Mocht hij die medicatie niet mogen dan is er ook geen alternatief, en zouden we sowieso al naar de dietist gaan. We hopen van wel maar ik denk dat we ook dan toch maar eens begeleiding bij zijn gewicht moeten gaan vragen.
Kan het zijn dat de structuur van het eten een probleem vormt? Volgens mij kan een logopedist daarbij ook ondersteuning bieden. Maar het lijkt me sowieso handig het via de kinderarts te doen. (Hier een dochter van 100 cm en 13,4 kg, maar zij 'oogt' heel anders dan jouw zoontje...)
Waarschijnlijk dezelfde medicatie, mocht je vragen hebben, mag je me een pb sturen. Wij zijn trouwens ook bij een dietist geweest, maar behalve tips en narekenen of hij alle essentiele voedingsstoffen binnenkreeg kon die ook niet veel. Nutrinidrink kregen we er namelijk ook niet in.
Structuur hebbend we ook uitgetest maar dat is het probleem niet. Wel temperatuur, zo eet hij alleen lauw en koud. Maar dat was al vanaf baby, hij wou zijn melk ook alleen koud, echt koud. Dat terwijl hij buiten het eten om erg anti kou is. Ik heb nog wel eens zitten denken om voor hem van die drinkpakjes pyamapapjes te halen. Die met biscuit vond hij altijd erg lekker. Maar ik weet dat de kans zeker 90% is dat hij het nu echt weigert omdat het anders is dan normaal. Had alleen wel goed geweest denk ik om na het avondeten nog ff wat calorieën binnen te krijgen op die manier.
Hier een meisje van 4 van 13.1 kilo. Lengte is denk nog onder de 1 meter. Gewicht is buiten de grafiek, lengte -2. Ze lust werkelijk niets en heeft gewoon geen hongergevoel. Ze ontwikkeld zich verder normaal. Heb je het idee dat je zoon er "last" van heeft? Bv moe of juist prikkelig? Dan zou ik wel aktie ondernemen. Onze dochter heeft er geen last van, behalve dat de groep 3 kinderen haar "schattig" vinden. We hebben 3 verplichte eet momenten en daarin eet je op wat er op je bord ligt. Halverwege maken we een afspraak wat er mag blijven liggen. En als ik haar er tegenop zie hikken mag ze gewoon stoppen. Het is duidelijk te zien of het echt is. ik geef haar altijd de keuze uit 2. Ze lust alleen wortels, dus de keuze is wortels of bonen. Natuurlijk kiest ze de wortels. Als ze dan moppert geef ik aan dat ze ook de bonen had kunnen kiezen. Ze heeft dus deels zelf inspraak in wat ze heeft. Dwingen werkt niet, als je zelf iets niet lust eet je het toch ook niet? Overigens pakt ze ook geen snoep aan, ook dat hoeft ze echt niet. Als ze dat wel zou eten zou het voor mij een ander verhaal zijn. als tussendoortje pakt ze wel regelmatig blokje kaas of plakje worst aan, dit kun je ook zien als het beleg op je broodje. Op brood stoppen we choco pasta, ter compensatie van het snoepje wat ze toch niet hoeft het is denk het loslaten van de zgn gewoonten en het vooral accepteren. Ik maak me niet druk als ze geen groenten eet en het maakt me al helemaal niet uit wat een ander er van vindt. Nogmaals zodra mn kind er last van zou hebben zou ik aktie ondernemen hoor!
Ik weet dat mijn zoon vorig jaar toen hij 106 cm was 14,5 a 15 kg woog. Tot en met 3 jaar woog hij 12,5 kg. Dit jaar is hij ineens veel bijgekomen en gegroeid en is nu 17,5 kg en 111 cm.
Bloem, wij verplichten verder ook niks. Maar motiveren wel. Hij eet meestal maar 1 ding wat op zijn bord ligt, of vlees, of 1 stukje aardappel of groente waarvan hij alleen komkommer eet. Eerder at hij altijd vlees maar dat eet hij de laatste tijd niet meer. Hij zegt nu dat vlees prikt in zijn mond, ookal kruiden wij het niet. Aardappel houdt hij niet van. Komkommer eet hij heel graag dus dat eet hij dan elke avond. Of rijst want dat vind hij wel lekker. Al is dat dus ook geen garantie dat hij het eet. Hij eet niet als het 1 het ander aanraakt en elk soort heeft zijn eigen bestek. Toetjes eet hij nauwelijks, heel af en toe wat yoghurt. Tussendoor eet hij soepstengel/biscuit/rijstewafel/rozijntjes. Maar ook daarbij geld weer dat zijn hoofd ernaar moet staan. Vaak weigert hij dat ook. Snoep lust hij niet en luxere koeken ook niet. Ontbijt en lunch zijn of brood met chocopasta of brinta. Hij is heeeeel gek op brinta, maar eet er toch maar heel weinig van. Brood gaat sochtends nooit op (1 boterham) maar tussen de middag vaak wel. Tenzij hij dus net als nu net ziek is geweest of erg overprikkeld is. Hij is vaak moe en heeft het constant koud. Hij heeft nu zichtbaar krachtverlies dus vandaar nu toch dit topic. En ik ben 'blij' te lezen dat ik niet de enige ben die hem mager vindt en ga er zeker werk van maken.
Mijn zoontje is 117 cm en weegt 17 kg... (oudste van 7) Het koud hebben herken ik ook, vroeger had hij het super snel warm, een trui had hij bijv alleen aan als het echt koud was buiten (onder nul) maar nu heeft hij ze al veel sneller aan. Voetballen deed hij ook altijd ook in de winter gewoon in korte broek en shirt maar nu het liefst met thermokleding en de training nog een trainingspak aan. Als ik zo lees eet mijn zoon wel redelijk, ochtend cornflakes, tussen de middag 2 boterhammen, portie avond eten. Tussendoor van alles, van fruit tot snoep (wel beperkt snoep)
Onze oudste is ook echt te licht. Ze is ruim 7 jaar en 127 cm en 20 kilo. Vanuit de schoolarts en eerder cb kregen we het advies om volle producten te gaan geven en extra slagroom enzo. Dit hebben we niet gedaan omdat ze verder wel goed in de lengte groeit en heel goed eet. Zelf was ik vroeger precies zo dus bij haar denk ik dat het wel goed komt. Advies van dieetiste is wel een goede, misschien heeft zij tips inderdaad!
@Yaro, als hij vaak moe is en het koud heeft kan het best te weinig voeding zijn. Lastig hoor. Ik bedacht me nog of het mischien helpt om hem te laten weten dat hij moe en koud door een lege buik. Dit heeft bij ons zeker bijgedragen om iets te eten. Wij hebben uitegelegd dat een volle buik je groot en sterk maakt. Als je niet of te wenig eet wordt je buikje ziek en wil je dan alleen maar moe maken. Misschien helpt het, hier wel. Succes met het zoeken naar de oplossing.
Ik vind hem ook echt wel mager overkomen op de foto. Maar als ik dan zijn lengte en gewicht zie zou je niet zo'n mager ventje verwachten (of mijn kinderen tonen minder mager) Mijn middelste van nu 5,5 jaar was met 4,5 jaar 110 cm en net 14 kilo en mijn meisje van nu 3,5 jaar is 104/105 cm met 14 kilo dus een beetje vergelijkbaar. Dat niet eten herken ik helaas dat hebben onze kinderen bijna ook allemaal op onze oudste dochter na. Hier hetzelfde met onze zoon van 5,5 vermoedelijk autisme en geen warm eten willen eten, brood eet hij nog wel maar ook maar 2 broodjes per dag. Verder leeft hij van de warme chocomel en limonade. Zou het zeker aankaarten bij de ka.
Onze oudste had onderdewicht.. (122 en 16 kg) At redelijk.maar kreeg veel extra kcal van me. Ze had altijd pijn, koud en ziek. Toen zijn de keel en neusamandelen verwijderd en kwam ze in no time 6 kg aan. Nu is ze nog slankjes (132 en 25 kg) maar gewoon sprieterig.. Niet meer ziekelijk dun. Ze eet nu ook echt beter. We hebben ook een normaal gebouwd kind en een flink kind. Die kunnen gewoon veel beter wat hebben..hebben reserves
We zijn net bij de kinderarts geweest. Buiten het feit dat hij te mager is buigt zijn gewicht lijn flink af en zijn lengte lijn buigt ook iets af. Zonder hem bloot te beoordelen maakte ze zich er al zorgen over. Maar het goede nieuws waarvoor wij kwamen is dat hij mag beginnen met de medicatie om zijn prikkelverwerking te helpen. En de meest voorkomende bijwerking is meer eetlust. Over 3 maanden moeten we weer terug komen voor alleen zijn groei. Als het dan niet bijgetrokken is dan krijgen wij een verwijzing naar een plek waar ze kinderen met eetstoornissen helpen. Met alleen een dietist zouden wij er niet komen zei ze. Omdat zijn hele relatie met eten afwijkend is. Dus nu maar hopen dat hij een paar kilo bijkomt met de medicatie. Dat scheelt dan een hoop want die medicatie heeft hij toch al nodig.
Hier hebben wij een meisje wat dus heel slecht at en heel erg licht was, maar ook altijd diarree had zij is dus nog geen 2 jaar en ook compleet uit verhouding, na lang aandringen het was volgens de huisarts niet zo erg hebben wij uiteindelijk onze poot stijf gehouden ze is enorm lang en dat gaat ook door maar haar gewicht werd minder in plaats van meer, uiteindelijk is gebleken dat zij lactose intolerant is (aangeboren) nu zitten wij sinds een maand of 4 op lactose beperkt en nu lactose vrij en hebben wij een heel ander kind ze krijgt weer plezier in eten en happen (waarschijnlijk heeft zij alles samengebracht met buikpijn waardoor zij niets meer wilde eten) Toevallig moeten wij zo naar de kinderarts toe om te bespreken hoe verder en hoe het nu gaat, ook of er wel of niet bijgevoed moet worden. (wij willen dit nu liever niet omdat zij nu bijkomt van de voeding niet snel maar wel iets) Onze zoon heeft trouwens heel lang heel moeilijk gedaan met eten ook niet de dikste maar wilde heel veel dingen niet eten uiteindelijk zijn wij bij de logopedist terecht gekomen en hij blijkt een hele lange tong te hebben nu hij hiervoor behandeld wordt en leert hoe zijn tong te houden met eten en drinken gaat dat veel beter. hij eet nu ook sperziebonen en rijst hiervoor dus echt niet het was altijd na 1 hap al kaken en braken over de tafel heen, dit had dus met de combinatie structuur en tongplaatsing te maken, misschien ook iets om eens mee te laten kijken.