@Islah. Is dat niet meer omdat t net zo goed Pietje puk kan zijn die t kindje komt ophalen? Want dat lijkt me wel weer een gevaar wat de school zou kunnen zien in zulke bedekkende kleding
Volgens mij zou ik als ik de moeder van dit jongetje was zo 'vervelend' zijn om volgende week (en nog veel vaker) opa naar school te sturen om hem uit school te halen. Kortom, ik vind het onzin dat zo iemand niet op school mag komen bij een spreekbeurt. Ook al heb ik er zelf totaal niets mee en komt er niets van dat op/in/aan mijn lijf of op dat van mijn man (en als het aan ons ligt ook niet op dat van onze kinderen).
Ik vind het een fijn idee dat de school het belang van de kinderen voorop stelt. Dit mag van mij wel vaker gebeuren in de maatschappij van nu!!!
Veera, nou volgens mij heeft Pietje Puk wel een andere stem dan de moeder hoor en heeft Pietje Puk ook geen jonger broertje/zusje van het betreffende kind in de draagdoek bij zich. Maargoed ze worden nu dus gewoon door de vader gebracht/gehaald. En zoals ik al zei, het ging de school niet om een gevaar o.i.d maar dat ze vonden dat het kinderen eventueel zou afschrikken. Hoewel daarvan geen sprake was volgens haar toen ze haar kinderen nog wel zelf mocht brengen en halen maar dat terzijde. Wel was het zo dat ze juist erg nieuwsgierig waren, en dat zouden ze (vermoed ik) ook wel zijn bij zo'n man met tatoeages.
Tja..je hebt tatoeages en tatoeages hè. Dat deze meneer er zo extreem uit wil zien is zijn goed recht, maar ik vind het goed gehandeld als schooldirectrice om het welzijn van alle kinderen voorop te stellen. Dat de vriendin van Islah geweerd wordt aan school vind ik dan weer belachelijk..
Ik sta zelf voor de klas, kan me voorstellen dat kinderen hiervan schrikken. Maar als ze wisten dat opa kwam dan hadden ze de kinderen prima voor kunnen bereiden. Lijkt me wel heel leuk om te horen wat ze allemaal durven te vragen! Zelfde voor jouw vriendin Islah, als de leerkrachten uitleggen bij welk kind deze moeder hoort en waarom ze zo gekleed is, accepteren ze dat volgens mij best snel. Dan is er weinig engs meer aan.
De school heeft hier (ironisch genoeg) een leermoment gemist. Had de leraar toch mooi kunnen toelichten over body art en hoe iedereen andere voorkeuren heeft over hoe zijn/haar lijf versiert wordt.
Bij mij was hij welkom geweest. Misschien dat enkele kinderen hem in het begin eng zouden vinden. Maar dan was dat gelijk een goede levensles geweest: dat iets / iemand er op het eerste gezicht 'eng' uit ziet, betekent niet dat het ook echt eng / naar / vervelend is. Wij hebben wel eens een meisje op bezoek gehad met (littekens) van brandwonden op haar gezicht. Dat was even eng. Maar al gauw merkten de kinderen: ze is heel aardig en je kunt leuk met haar spelen. Een levensles die je niet jong genoeg kunt meekrijgen: -> uiterlijk doet er niet toe <- Daar kan menig volwassene iets van leren.
Helemaal mee eens! Sommige mensen zien er anders uit, het is aan jezelf of leerkrachten wat ze ermee doen. Maken ze het eng door hem/haar weg te sturen of laten ze hem/haar binnen om te laten zien dat het niet eng is, maar dat deze persoon heel aardig kan zijn.
Zeker mee eens! Oké, ik snap dat kinderen snel iets eng kunnen vinden, maar je kan toch ook niet vermijden dat je een vol-getatoeëerde man in de buurtsuper tegenkomt? Als je als school zijnde al de boodschap uitstraalt dat 'uiterlijk anders' iets is waar je bang voor moet zijn...
En toch he?? Waarom tatoeeert iemand zn gezicht vol...omdat hij de nieuwe gandhi wil worden? Ik vind het vergelijk met brandwonden niet terecht...daar kun je helemaal niks aan doen en niemand doet dat voor zn lol.
Ik snap het wel. Ik zou ook niet echt staan te springen om deze opa in mijn klas te verwelkomen. En ik zou ook niet blij zijn als dat op de school van mijn kinderen zou gebeuren. (ik heb zelf een tatoeage trouwens... ) En ik snap eigenlijk niet dat er zo'n ophef over gemaakt wordt. Deze opa is extreem, maar niet iedereen zit op dezelfde golflengte. Goed van de school om het belang van de kids voorop te stellen.
Mijn mening is een beetje in het midden. Hij heeft wel extreem veel tatoeages dus ik begrijp de school. Langs de andere kant is hem weigeren ook discriminatie. En vaak zijn deze mensen juist heel erg lief, ze hebben alleen een rare hobby. Ik vind het een moeilijk iets.
Mee eens. Ik denk dat kinderen in de bovenbouw er geen moeite mee zullen hebben want die vinden het wel cool maar ik weet wel zeker dat de onderbouw en ook de middenbouw dit wel als angstig zouden kunnen ervaren. Mijn bijna kleuter zou echt wel schrikken als ze deze meneer in de gangen tegen zou komen. Ik vind overigens de vergelijking met brandwonden totaal niet relevant. Ik heb overigens niets tegen tattoo's maar dit is gewoon extreem en toch ook wel provocerend. Een weldenkend mens doet dit niet.
Dit vind ik ook! Dit is juist leren over innerlijk en uiterlijk - dat dat niet hetzelfde hoeft te zijn. Want voor Lars is hij ook gewoon 'zijn opa' . Zeker omdat hij een spreekbeurt er over hield en je dus de ruimte hebt om dingen te verduidelijken (die mogelijk eng zijn) - zou ik hem toelaten. Nu wordt het signaal afgegeven dat als ze iemand met zijn uiterlijk tegenkomen, dat ze die dus moeten ontwijken. Jammer.