wat kan je in vriezen? ?

Discussie in 'De lounge' gestart door celia82, 11 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ok vlees kip vis..ok.

    Laats zag ik 2 halen 1 betalen. .roerbak soms..of boerenkool bijv.
    Spitskool.
    Maar ook bv sauzen enz
    Lees hier zelf gemaakte sauzen. (Bolognese bijv. .) Stel! Doe in vriezer. . Smaakt het dan net als vers ?
     
  2. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ik vries sinds kort dingen zoals pastasaus, de saus voor de nassi en soep in. Dat maak ik dan in extra grote portie zodat we 1 portie kunnen eten en er 3 porties de vriezer in gaan. Nu ik zwanger ben heb ik af en toe een off day en vind het heerlijk op zo een dag alleen maar ff rijst of pasta te hoeven koken en het sausje langzaam op te warmen. Ik vind het zelf lekker en heb nog geen klachten van mijn man en kind gehad. Heb ook pas zuurkool stamppot ingevroren dat was geen succes. Geloof dat koolsoorten en bijv. Stamppotten toch teveel vocht bevatten die verdampt bij het opnieuw opwarmen en dat word toch minder lekker.
    Als ik wokgroenten of soepgroenten over heb dan vries ik dat ook wel in voor bereiding. Na bereiden weer niet.
    Ben ook benieuwd wat nog meer kan, wel lekker straks voor na de bevalling wat porties kant en klaar in de vriezer te hebben zodat ik me de eerste week niet druk hoef te maken over het avond eten.
     
  3. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Saus zoals bolognesesaus blijft ook na invriezen erg lekker, die is er ideaal voor. Groente doe zelf eigenlijk nooit.
     
  4. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Roerbak groenten en andere soorten groenten zou ik niet invriezen.. Heb dat wel eens gedaan; roerbak groenten ingeslagen bij een actie en ingevroren; dat werd één natte waterige zooi na het ontdooien. Het zelfde geldt voor de bleekserderij die ik laatst had ingevroren. Blegh!
    Ik lees hier wel eens op het forum dat dames hun voorgesneden groenten wel invriezen, dan ben ik heel benieuwd wat ik verkeerd doe!
     
  5. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Als ik roerbakgroente invries omdat ik bijv. Maar de helft van de zak gebruik dan doe ik de keer daarop als ik de bevroren groente gebruik heb bevroren in de pan dus laat het niet eerst ontdooien. Misschien zit daar het verschil in?
    Hetzelfde met soepgroenten, die gaat bevroren in de soep en niet eerst ontdooit!
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    Niet ontdooien maar bevroren in de pan gooien, gaat prima op die manier.
     
  7. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Laatst was bij jumbo weer een actie met roerbakgroenten, heb toen weer flink wat ingeslagen.
    Ik doe het bevroren in de pan en gebruik het dan bijvoorbeeld door lasagna of spaghetti of door de wok.
    Heerlijk en makkelijk!:D

    Verder vries ik ook veel vlees in wat in de aanbieding was.
    En als we kip madras (wereldgerecht geloof ik?) hebben gemaakt, dan eten we daar met 2 personen van en dan blijft er een 1 persoons portie over (alleen de saus dan) en dat vries ik in.
    Dat herhaal ik een keer en vervolgens heb ik weer ruim voldoende voor 1 keer avondeten!:)

    Ik vries echt heel veel in haha
     
  8. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Ik maak nog weleens pasta met loonlijst in Boursin. Kan ik wat ik overhoud dit ook in de vriezer doen? Of wordt dat niks? Zit elke keer van alles af te meten qua hoeveelheid. Maar als ik een heel bakje kip en Boursin in 1 keer in de pan kan doen scheelt dat best na een werkdag. Maar weet niet of je gebakken kip in kan vriezen eigenlijk.
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    Stampotten voortaan niet in de magnetron opwarmen,maar na ontdooien zachtjes opbakken in de pan, dan smaakt het net zoals vers gemaakt.
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.657
    113
    Ik vries heel veel in. Verse pasta saus maak ik dubbel en hup de vriezer in. Jus heb ik altijd over en doe ik in kleine bakjes. Boerenkool kan prima maar hutspot weer minder. Vries ook geraspte kaas in vooral als ik het daarna toch ga gebruiken voor op bijv de lasagna.

    Wok groebte heb ik minder goede ervaringen mee, word zo waterig.

    @Luuz, kip kan prima en ik denk met jou recept ook. Zou zeggen probeer het gewoon!
     
  11. vaddie

    vaddie Fanatiek lid

    30 nov 2010
    4.016
    1
    38
    Vrouw
    In de buurt van Utrecht
    Ook voorgesneden boerenkool en hutspot kan je goed invriezen. Klaargemaakt trouwens ook. Moet je alleen wel zorgen dat je voldoende vocht in de hutspot laat zitten. Anders krijg je bij het ontdooien een droge hap. En inderdaad is het lekkerder om in de koekenpan op te warmen.
    Hier ook de veel de vriezer in. Rauw vlees, klaargemaakt vlees (restjes), wokgroente, vleeswaren, bereide sauzen en diverse soorten kliekjes.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Ik vries ook veel in. Geraspte kaas, pastasaus, satesaus ( vers gemaakt) vlees, groente, brood. Restjes groente worden hier fijngesneden en in een grote zak in de vriezer gedaan voor pastasaus, groentesoep oid. Zelfde met te veel aan fruit snijden en hup in de vriezer voor een smoothie
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik vries verder echt alles in...gebak, sauzen, geraspte kaas, groenten (geblancheerd) overgebleven gerechten, koekjesdeeg etc etc.
    Heb een groot vriesvak boven de koelkast en op zolder een vriezer met 5 vakken en kom altijd plek te kort:D
     
  14. bianca1374

    bianca1374 Fanatiek lid

    5 mrt 2012
    1.221
    74
    48
    Roerbakgroenten kan je heel goed invriezen, maar je moet het wel bevroren in de pan erbij doe.
     
  15. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Ik vries eigenlijk nooit wat in, behalve vlees,vis en brood.
    Ik hou er gewoon niet van. Ik vind de smaak wel minder.
    Is iets persoonlijks denk ik. Net wat je gewend bent.
     
  16. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik vries soepgroenten bijv wel in, en een bami pakket ook wel maar dan moet je het inderdaad bevroren in de pan gooien, dan gaat het prima!

    Gemaakte sauzen vries ik ook vaak in ja, pastasaus zowizo maar ook wel curries etc. Alleen bijv bloemkool word dan heel waterig.
     
  17. Huis van Puck

    Huis van Puck Fanatiek lid

    30 jul 2010
    1.415
    52
    48
    Knoflook! Per keer neem ik twee teentjes, rest blijft gewoon in de vriezer en gaat prima! Snijwaren, gekookte pasta. Krentenbollen, eierkoeken, broodjes, soep, gebak.
     
  18. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Bedankt voor de tip! Ga het proberen want ben gek op stamppotten. Dan kan ik voor erbij wat hema worsten invriezen en wat gebraden gehaktballen. Mmmmm krijg er trek van!
     
  19. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Die van de satésaus en het fruit ga ik proberen!! Drink elke dag een smoothie maar heb nog nooit bedacht dat ik fruit in kon vriezen. Nu gaat er helaas nog wel eens wat fruit de prullenbak in en dat vind ik zonde!
     
  20. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Fruit idd en gekookte pasta vind ik wel een goeie heb altijd teveel pasta over
     

Deel Deze Pagina