Diepvries bloemkool paar minuten koken. Ondertussen aardappelpuree maken (evt dag ervoor te veel aardappels koken) zelf kerriesaus maken bloemkool ineen ovenschaal beetje kerriesaus erover daarover de aardappelpuree dan beetje geraspte kaas erop en 10 min in de over op 200 graden dan is de kaas gesmolten. In de tijd dat het in de oven staat kun je alle vaat vast afwassen of in de machine zetten en tafel dekken. Dit staat meestal bij ons binnen 25min op tafel incl oventijd
Hmm die ga ik meenemen in mn weekmenu's! Ik merk vaak dat manlief het eten soms saai vind maar ik heb niet altijd zin in uitgebreid koken.... Zo is het toch weer eens wat anders!
Nou, dat dus... Als je alles zelf snijd ( Wat toch een flink stuk goedkoper is geloof ik, ik koop alleen op zaterdag een zak frieten uit de koeling om kant en klaar in de pan te gooien ) ben je toch wel langer als 15 minuten bezig... Maar daarom zullen die zakken gewassen en gesneden vast zo goed verkopen in de supermarkt
Bladspinazie roerbakken met een kleine rode ui, tomaat en knoflook en dan geroosterde pijnboompitjes er overheen. Eten wij vaak met of gebakken krieltjes en een kipkrokantschnitzel of gekookte aardappeltjes/ kriel en een stukje zalm. Lekker, gezond, makkelijk en met een half uur op tafel
Dit doe ik dus, maar dan heb ik wel zakjes met kipblokjes (of vleugels, voor in stoofgerechten) in de vriezer zitten. Bij de slagerij waar wij ons vlees kopen hebben ze geen kip in stukjes dus moet het wel, maar doe het ook zo met de groenten, dus bv. zakjes prei enzo in de vriezer. Is inderdaad veel goedkoper. Onze groenten kopen we ook voornamelijk in de aanbieding en dan groots inslaan en invriezen. Maar ik vind het niet erg om te snijden, ben dan een uurtje aan kwijt aan een grote groentenvoorraad.
Wij maken vaak zelfgemaakte groentesoep met heel veel groente erin. Of spinazie wokken met zalm en zongedroogde tomaatjes en pasta met pijnboompitjes. Of worteltjes met vis en gebakken aardappeltjes.
Tofu in reepjes snijden Paprika in reepjes snijden (evt al gesneden uit de diepvries) Ui in ringen of stukjes (ook evt van te vore gesneden uit de diepvries) Evt champignons in plakjes. Alles in de koekenpan bakken, naar smaak kruiden en kort voor het einde wat geraspte kaas er doorheen. Als je grotere hoeveelheden van groentes als ui en paprika een keer van te voren snijd en invriest dan scheelt dat voor veel recepten al een hoop werk
Ik ben de laatste tijd vaak laat thuis ivm overwerken. Wat ik laatst gedaan heb; Water in de waterkoker Uitje snipperen en in de wok. In een maatbeker 4 eieren los klutsen en klein beetje melk erbij. Ei mengsel bij de uitjes en op hoog vuur blijven om scheppen tot al het ei gaar is. (Roerei dus) Water uit de waterkoker in een pan, aan de kook brengen en rijst erbij Bij het ui en ei mengsel een zakje Thaise wokgroenten kant en klaar uit de vriezer. Met kruiden op smaak brengen. Gaar laten worden. Rijst afgieten. Klaar
Heb ik ook een tijd gedaan. Gewoon in het weekend even een uurtje gaan zitten snijden aan de eettafel. Je kan zelfs lekker de iPad voor je neus zetten. En zo weer een hele voorraad verse groenten in de vriezer.