Haha, dat vermoeden had ik al Lekker Trafassi aanzetten terwijl je dit recept maakt: Eén - Dagelijkse kost - Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng | Eén Staan trouwens meer leuke recepten zonder pakjes en zakjes op!
Is niet zo pittig neem ik aan? Ik doe bijv kipkluifjes beetje ketjap manis zwarte peper zout teentje knoflook persen maggiblokjes erbij Doe meestal dag vn te voren en in koelkast bewaren zo trekt alles goed erin. Volgende dag in de oven
Uitje snipperen. Knoflook teentjes (hoeveelheid naar smaak ) snipperen Rijst koken volgens aanwijzing. Olie in de wok doen. Trassi toevoegen en even bakken. Uitjes en knoflook toevoegen en even fruiten. Hamblokjes of spekjes mee bakken. Prei en doperwten toevoegen en ook even roerbakken. Dan dit mengsel even aan de kant doen in de wok. Dan 2 of meer eieren in de wok doen en roerei van maken. Dit door het mengsel doen. Dan de afgegoten gare rijst erbij. Dit even omscheppen op hoog vuur. Eventueel naar smaak nog sambal toevoegen. Dit eten wij als Nasi. Dan vaak met eigen gemaakt kip saté, geroosterd buikspek of gehakt uit de oven op z'n Indonesisch. Met gebakken uitjes, atjar, sate saus. Mmmm
Sowieso iedereen bedankt!! Ik ga zeker wat recepten proberen!👍 @celia hihi nou hij is behoorlijk pittig🙈 maar met de goede dosering is t heerlijk! @gemma klinkt goed! Ik ga zoiets vanavond maken; ben benieuwd hahah.
Ik gebruikt dit als nasi kruidenmix Recept voor 2 personen Benodigdheden: 1 teentje knoflook scheutje ketjap 1/4 theelepel chilipoeder 1 theelepel komijn halve theelepel gedroogde kurkuma halve theelepel gedroogde gember halve theelepel gedroogde koriander peper ivm werking kurkuma (heb ik zelf toegevoegd aan het recept ) http://www.lekkerensimpel.com/nasi-kruidenmix/ Verder doe ik er stukjes roergebakken ei in, ui, prei, kipblokjes (niet gemarineerd) of hamblokjes, soms champignons.
Dat van Conimex vinden wij veel een veel te zout dus gebruiken we eigenlijk al jaren niet meer. @gemma hahaha succes zal ik zeker nodig hebben hahahahaha
Mijn recept nasi ( eigenlijk van mn indonesische schoonvader) 1 grote ui 6 tenen knoflook Een rode peper Kwart plakje trassi Varkensvlees, heel fijn gesneden. Fijngesneden prei Ketjap ( de zoete, die in wit-rode vierkante fles) Alles behalve vlees heel fijn maken in keukenmachine. Fruiten in olie. Uit de pan halen. Vlees lichtbruin bakken. Uienmengsel erbij. Prei erbij. Op het laatst gekookte, losgemaakte! Rijst erbij. Zout. Ketjap erbij. En dan droog bakken