nasi/rijst recept

Discussie in 'De lounge' gestart door BuffySummers, 17 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. topper12

    topper12 Niet meer actief

  2. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Is niet zo pittig neem ik aan?
    Ik doe bijv kipkluifjes beetje ketjap manis zwarte peper zout teentje knoflook persen maggiblokjes erbij
    Doe meestal dag vn te voren en in koelkast bewaren zo trekt alles goed erin. Volgende dag in de oven
     
  3. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Uitje snipperen.
    Knoflook teentjes (hoeveelheid naar smaak ) snipperen
    Rijst koken volgens aanwijzing.
    Olie in de wok doen.
    Trassi toevoegen en even bakken.
    Uitjes en knoflook toevoegen en even fruiten.
    Hamblokjes of spekjes mee bakken.
    Prei en doperwten toevoegen en ook even roerbakken.
    Dan dit mengsel even aan de kant doen in de wok.
    Dan 2 of meer eieren in de wok doen en roerei van maken.
    Dit door het mengsel doen.
    Dan de afgegoten gare rijst erbij.
    Dit even omscheppen op hoog vuur.
    Eventueel naar smaak nog sambal toevoegen.

    Dit eten wij als Nasi.
    Dan vaak met eigen gemaakt kip saté, geroosterd buikspek of gehakt uit de oven op z'n Indonesisch.

    Met gebakken uitjes, atjar, sate saus.
    Mmmm
     
  4. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Sowieso iedereen bedankt!! Ik ga zeker wat recepten proberen!👍

    @celia hihi nou hij is behoorlijk pittig🙈 maar met de goede dosering is t heerlijk!

    @gemma klinkt goed! Ik ga zoiets vanavond maken; ben benieuwd hahah.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik gebruikt dit als nasi kruidenmix

    Recept voor 2 personen

    Benodigdheden:

    •1 teentje knoflook
    •scheutje ketjap
    •1/4 theelepel chilipoeder
    •1 theelepel komijn
    •halve theelepel gedroogde kurkuma
    •halve theelepel gedroogde gember
    •halve theelepel gedroogde koriander
    •peper ivm werking kurkuma (heb ik zelf toegevoegd aan het recept ;))

    http://www.lekkerensimpel.com/nasi-kruidenmix/

    Verder doe ik er stukjes roergebakken ei in, ui, prei, kipblokjes (niet gemarineerd) of hamblokjes, soms champignons.
     
  6. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Succes en smakelijk eten!
     
  7. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Oeh, lekker topic. Ik maak altijd de nasi speciaal van Conimex, maar zelfgemaakt is nog veel beter.
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Dat van Conimex vinden wij veel een veel te zout dus gebruiken we eigenlijk al jaren niet meer.

    @gemma hahaha succes zal ik zeker nodig hebben hahahahaha:D
     
  9. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ik vind die bami en nasi speciaal ook veels te zout en niet lekker.
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wij eten veel rijst, maar vaak ook op verschillende Arabische manieren klaargemaakt.
     
  11. Soit

    Soit Niet meer actief

    Mijn recept nasi ( eigenlijk van mn indonesische schoonvader)
    1 grote ui
    6 tenen knoflook
    Een rode peper
    Kwart plakje trassi
    Varkensvlees, heel fijn gesneden.
    Fijngesneden prei
    Ketjap ( de zoete, die in wit-rode vierkante fles)

    Alles behalve vlees heel fijn maken in keukenmachine. Fruiten in olie. Uit de pan halen. Vlees lichtbruin bakken. Uienmengsel erbij. Prei erbij. Op het laatst gekookte, losgemaakte! Rijst erbij. Zout. Ketjap erbij. En dan droog bakken
     

Deel Deze Pagina